Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 306
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Трябва да изтече кринонът или да го честите вие, защото се събира и става ужасно. Аз имах проблем и трябваше да ходя да ми го чисти АГ. Още изтръпвам като се сетя.

Успешни процедури на всички момичета и хубава реколта!
при всеки ли се получава така

# 91
Поредното неуспешно инвитро(първо в Турция, с мъжки фактор и моите 38г) и не знам накъде, затова моля за съвет и инфо ,освен стандартните изследванията които са преди стумулация, кои други изследвания  са препоръчителни да си направя.Стимулация ми беше м.Януари,в април ЗЕТ и според докторите можем да започнем нова стимулация с другият МЦ, но аз нещо не съм сигурна. Иска ми се да направя всичко необходимо преди отново да започнем, за това моля за съвет

# 92
Момичета колко трябва да е прогестерон преди замразен трансфер

# 93
От всичко изчетено дотук, разбирам, че навсякъде изследванията преди инвитро са различни. Някои лекари искат много изследвания, при други е достатъчно да имаш само основни хормонални. Ще споделя това, което съм правила аз преди първия ми, надявам се успешен, опит:
 - цветна снимка
 - АМХ + инхибин Б
 - вит. Б12 и Д3
 - ТСХ, ФТ3 и ФТ4
 - ФСХ
 - пакет тромбофилия
 - НК клетки
 - Пролактин, естрадиол, лутеинизиращ хормон, прогестерон.
При всеки проблемът е различен. Аз имам и съпътстващо заболяване, затова регулярно следя нивата на хормоните. Голяма част от изследванията пуснах без да са ми предписани от лекар, но ги споделих с моя репродуктивен.

Поредното неуспешно инвитро(първо в Турция, с мъжки фактор и моите 38г) и не знам накъде, затова моля за съвет и инфо ,освен стандартните изследванията които са преди стумулация, кои други изследвания  са препоръчителни да си направя.Стимулация ми беше м.Януари,в април ЗЕТ и според докторите можем да започнем нова стимулация с другият МЦ, но аз нещо не съм сигурна. Иска ми се да направя всичко необходимо преди отново да започнем, за това моля за съвет

# 94
Нк клетките и тромбофилията имат ли "срок на годност"?

# 95
  • Пловдив
Di@, тромбофилията е за цял живот.НК клетките могат да варират, поне с такова впечатление останах след разговора ми с имунолог.

# 96
  • до най-прекрасния мъж
Di@, тромбофилията е за цял живот.НК клетките могат да варират, поне с такова впечатление останах след разговора ми с имунолог.
+1. Само да уточня, че имало и придобита тромбофилия, освен генетичната. Тя можело да се промени с времето. Тоест да нямаш, после да се прояви.
За имунологичните е точно така - имунната система е динамична и много фактори може да окажат влияние в даден момент.

# 97
Здравейте и успех на всички от мен! 🍀
Започваме да се подготвяме за опит, живот и здраве, наесен. Приемам всякакви съвети за добавки и режим на хранене, тъй като пръвият ни опит беше преди 6 г.и съм позабравила всичко.

# 98
  • до най-прекрасния мъж
Аз бих те посъветвала да провериш щитовидни хормони, глюкоза, инсулин, особено ако си имала проблеми преди това с тях. Особено за ИР обърни внимание и ако имаш, вземи мерки. По време на бремеността, ако имаш проблем, ограниченията в храненето са жестоки и хич не е момент за овладяване на такива състояние. Аз го уча по трудния начин.

# 99
Здравейте, момичета

Предстои ми инвитро/икси след няколко месеца, може би септември ( чакаме втората спермограма и одобрение от фонда). Т.к. докторът преди две седмици ми пусна ТСХ и Пролактин и излязоха завишени, ми каза да ги повторя в друга лаборатория за всеки случай. Днес получих резултатите и разликите между двете лаборатории ми се струват доста големи. В първата лаборатория ТСХ ми беше 6.04 ( 0.27-4.20), а днес е 3.39 ( 0.35 - 5), а Пролактин ми беше 773.90 ( 101.76-487.60), а днес е 1041 (127.20 - 633.88). Това е с разлика от две седмици. Спазила съм всички указания за изследването. Нямам никакви симптоми на висок пролактин като главоболие или секрет от гърдите. То е ясно, че ще ме прати на ендокринолог и ще пия хапчета, но за колко време се свалят тези стойности и може ли лятото, за около три месеца да ги регулирам? Колко месеца преди пункцията се изписва фолиева киселина, защото и тя ми е ниска, въпреки че е в референтните граници  -  6.20       ng/ml     (3.10 - 17.5) ?
Успех на всички момичета в темата!

# 100
  • Пловдив
Здравейте на всички, четох, четох и пак ще питам, защото съм много "боса" във всичко, което ми предстои, а когато не знам какво ми предстои, се притеснявам.

Та, имам едно детенце по естествен път, започнахме да опитваме за второ и след година и половина неуспешни опити се оказахме с 1% нормална морфология на СГ. Подадох документи в ЦАР и имам одобрена заповед, която взех в петък. Обадих се в клиниката и ми казаха да отида на втори ден от цикъла за изследване на TSH, FSH и естрадиол, може и още нещо да са казали, ама забравих. После казаха, че ще мина преглед при лекаря, който ми следи.

Сега, въпросът ми е, дали след този преглед веднага се почва стимулацията или първо се чака да се видят резултатите? И дали мога да прескоча един месец, и да започна да кажем през юли, а не през юни? Имам ли някакъв срок, след като се пуснат първоначалните изследвания? Знам, че на всичко това ще ми отговори и лекаря, който ще ме прегледа, но цикълът ще ми дойде в края на месеца, а до тогава ще се побъркам от въпроси Flushed

# 101
Тези хормони се изследват на втори ден от цикъла, независимо дали ще сте по къс или по дълъг протокол. Тогава се започва и стимулацията по къс протокол, но не е задължително да я започнете. Задължително се изчакват резултатите от изследванията преди да се започне стимулацията. Не е проблем да отложите началото на този опит, мисля до година след получаване на заповедта. Дано съм била полезна. Ако имате още въпроси може и на лично.

Здравейте на всички, четох, четох и пак ще питам, защото съм много "боса" във всичко, което ми предстои, а когато не знам какво ми предстои, се притеснявам.

Та, имам едно детенце по естествен път, започнахме да опитваме за второ и след година и половина неуспешни опити се оказахме с 1% нормална морфология на СГ. Подадох документи в ЦАР и имам одобрена заповед, която взех в петък. Обадих се в клиниката и ми казаха да отида на втори ден от цикъла за изследване на TSH, FSH и естрадиол, може и още нещо да са казали, ама забравих. После казаха, че ще мина преглед при лекаря, който ми следи.

Сега, въпросът ми е, дали след този преглед веднага се почва стимулацията или първо се чака да се видят резултатите? И дали мога да прескоча един месец, и да започна да кажем през юли, а не през юни? Имам ли някакъв срок, след като се пуснат първоначалните изследвания? Знам, че на всичко това ще ми отговори и лекаря, който ще ме прегледа, но цикълът ще ми дойде в края на месеца, а до тогава ще се побъркам от въпроси Flushed

# 102
Соул, ако искаш да отложи с месец, според мен няма смисъл да ходиш на този цикъл и да правиш изследвания,защото си ги плащаш сама. Друг е въпросът, ако не ти е проблем излишни харчове или искаш да си видиш как са хормоните. Имаш 1 година срок да стартираш процедурата от издаването на заповедта. Винаги съществува и риск на 2-ри ден да има проблем с някой от хормоните и да те отложат. Част от клиниките почиват август месец. Прецени си как е най-добре да постъпи. Стискам палци за успешна процедура и положителен резултат.

# 103
  • Пловдив
Соул, ако искаш да отложи с месец, според мен няма смисъл да ходиш на този цикъл и да правиш изследвания,защото си ги плащаш сама. Друг е въпросът, ако не ти е проблем излишни харчове или искаш да си видиш как са хормоните. Имаш 1 година срок да стартираш процедурата от издаването на заповедта. Винаги съществува и риск на 2-ри ден да има проблем с някой от хормоните и да те отложат. Част от клиниките почиват август месец. Прецени си как е най-добре да постъпи. Стискам палци за успешна процедура и положителен резултат.

Искаш да кажеш, че ако сега пусна тези хормони и не започна стимулацията веднага, другия месец преди стимулацията пак трябва да ги пусна? Така ли ?

# 104

Искаш да кажеш, че ако сега пусна тези хормони и не започна стимулацията веднага, другия месец преди стимулацията пак трябва да ги пусна? Така ли ?

Винаги преди начало на стимулация (т.е. на 2-ри ден) ще трябва да пускаш хормони Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт