Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 343
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Здравейте всички, записвам се и аз в тази тема. Вчера получихме заповедта и се надявам всичко да е наред и на този МЦ да започна стимулациите. Казаха ми на 2ри ден да отида за прегледа и някои изследвания. Вие кога отидохте за цитонамаска, вагинален и цервикален секрет? Знам, че секретите важат 30 дни преди пункцията.

# 121
Здравейте всички, записвам се и аз в тази тема. Вчера получихме заповедта и се надявам всичко да е наред и на този МЦ да започна стимулациите. Казаха ми на 2ри ден да отида за прегледа и някои изследвания. Вие кога отидохте за цитонамаска, вагинален и цервикален секрет? Знам, че секретите важат 30 дни преди пункцията.

Здравей и успех в начинанието!
Секретите, заедно с микробиология се правят около 10 дена преди началото на цикъла и важат 1 месец.

# 122
  • Пловдив

Здравей и успех в начинанието!
Секретите, заедно с микробиология се правят около 10 дена преди началото на цикъла и важат 1 месец.
Благодаря много Simple Smile

# 123
Здравейте. Запис от мен, днес ми е първи ден на Гонал 225. За микробиологията и другите изследвания, казаха че може по-нататък да ги пуснем. Вземали се на чист ден.

# 124
  • Пловдив
Здравейте. Запис от мен, днес ми е първи ден на Гонал 225. За микробиологията и другите изследвания, казаха че може по-нататък да ги пуснем. Вземали се на чист ден.
Това по-нататък кога трябва да е? Моето притеснение е, че ако ги пусна след стимулацията и нещо в тях не е наред, тогава тя е била напразна. Понеже не съм много наясно, другата седмица ще отида до клиниката, че един куп въпроси ми се въртят в главата Thinking

# 125
Мече, по време на стимулация ми ги пускаха, след като свърши М.

# 126
Здравейте момичета. Рядко пиша, но ви следя редовно. Искам да ви попитам колко време време трае един цикъл на инвитро. Мисля, че следващия месец ще започнем и ние. За първи път ще ми е. Интересувам се на колко дни ходите на преглед, колко време трае самата стимулация и след пункция та ходи ли се пак често преди трансфера. Знам че за всяка е много индивидуално, но горе долу. Предполагам, че и лекарката ще ми обясни, но предварително питам, защото се чудя как да постъпя с работата си. Дали да си взема отпуска и колко време или ще мога да ги съчетая, като се има в предвид, че не съм от София и ще трябва да пътувам всеки път.

# 127
  • до най-прекрасния мъж
Микробиология и цитонамазка и на мен ми взеха на чист ден по време на стимулацията. Понеже и аз се опасявах от проблеми, попитах и ми отговориха, че ще отреагират. Няма да стане така, че да се направи стимулация и да не се направи пункция. Има достатъчно време за реакция. Така беше в моята клиника. При мен излезе всичко чисто за щастие.
Относно продължителност на процедурата - от 2-ри ден на МЦ до пункция минават горе-долу около 14 дни +/- някой ден, зависи как реагираш на лекарствата. Мен ме викаха на 2-ри ден за изследвания, на 3-ти за старт на стимулацията, после след 3-4 дни отново на преглед и изследвания и после до пункцията през ден за преглед и изследвания. Това е за къс протокол. В дните, в които не си на преглед и изследвания, ако твоята клиника разрешава, можеш да си слагаш инжекциите у дома и да не пътуваш. Ако ще си със свеж трансфер, 3-5 дни след деня на пункцията, ще ти е трансфера. Ако те отложат за ЗЕТ, вече си чакаш МЦ и от 2-ри ден започваш подготовка. По време на подготовката се ходи 2-3 пъти на преглед и около 16-19-ти ден грубо ти е трансфера.
В общи линии си е доста пъти ходенето. Аз по време на стимулацията бях в болничен и ми беше спокойно. После за ЗЕТ си беше зор с излизането от работа, особено с това, че не исках да казвам защо излизам.

# 128
Благодаря за подробната информация. И аз се притеснявах за микробиологията да не стане някой фал. Чакам заповедта, уж до петък, а всеки момент може да ми дойде. И само се моля да не се забави заповедта и да пропуснем месец. Пусна ми от чакане Simple Smile

# 129
Здравейте, момичета. Дали някоя от вас е правила ко-култивиране? Ще съм благодарна да споделите и причината, поради която сте го правили и ефекта. При нас всички ембриони спряха развитие и ни беше препоръчано.

# 130
Аз преди три дни пуснах микробиология, вирусология, цитонамазка и др. неща които се изискват преди стимулация. Сега чакам цикъл и да започвам със стимулацията,че и на мен ми дотегна да чакам. 🙄🙄

# 131
  • Пловдив
Звъннах в клиниката и ми казаха, че е хубаво да си пусна цитонамазка и секретите преди 2ри ден от цикъла, за да се реагира навреме, ако има проблем. Така и ще направя. Само че чак в понеделник ще имам възможност да отида, а очаквам цикъла около 22ри. Цитонамазката излизаше до седмица мисля, а секретите до колко време горе-долу ще са готови?

# 132
Blue. Angel благодаря ти за отговора. И при нас стои същия въпрос за излизането, защото не искам да си казвам за какво е. Така че най-вероятно ще изляза отпуска за да не се притеснявам.

# 133
Аз мисля да си взема 10тина дни от Джи Пи-то, а после може и от болницата. Отпуск повече от седмица е сложно да си взема. В краен случай се чудя дали да не кажа на шефа, че ходя по док. и изследвания, без да навлиза в подробности.

# 134
Звъннах в клиниката и ми казаха, че е хубаво да си пусна цитонамазка и секретите преди 2ри ден от цикъла, за да се реагира навреме, ако има проблем. Така и ще направя. Само че чак в понеделник ще имам възможност да отида, а очаквам цикъла около 22ри. Цитонамазката излизаше до седмица мисля, а секретите до колко време горе-долу ще са готови?
Цитонамазката може и за часове да стане, а микробиологията ми я правят обикновено за 1-2 дни. Зависи от лабораториите.

Общи условия

Активация на акаунт