Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 46 772
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Още веднъж благодаря Danita Hug Heart
Съжалявам Fairytale Cry И аз съм в Адела, явно това е схемата за дълъг протокол там....Какво ти обясниха защо не е имало какво да трансферирате?
Обясниха, че е заради сперматозоидите, били сложили трептящи, защото живи нямало. При мен извадиха 4 яйцеклетки, очаквахме минимум 10 (тогава бях на 27г.), но и при коренно различна стимулация в друга клиника пак извадихме много по-малко от очакваното, така че не мисля, че това е проблемът. То не се вижда много много, но се надявам да се ориентираш по снимката какво предстои.
Успех Simple Smile

Това ми напомня на мен... от 17 фоликула - 3 яйцеклетки 27 годишна . 2 яйцеклетки се развиха само и ми ги върнаха.

# 631
Излезе ми прогестерона, 4 дни след трансфер. Има подобрение, но още смятам че е нисък - 15 ng/ml, с 5 единици се е вдигнал за 4 дни. Пак ми се вижда една идея нисък, та писах на док да каже дали да слагам 2 инжекции вместо 1. А тоя утрогестан е пълен боклук.. Ако се наложи да стигам до втори трансфер, отказвам да го ползвам и това е. Само инжекции, пък били те и на тройна цена сравнение с утрогестана. Явно само от тях има ефект.

# 632
  • Варна
Моят доктор ми каза да пусна контролен прогестерон на трети ден след трансфера и че трябва да е над 15.
Аз предния път бях с Кринон гел, но пък тогава не сме проследявали прогестерона.
Сега за първи път слагам утрогестан.
А ти по една инжекция на ден ли слагаш и какви?
На мен са ми изписани през 4 дни Прогестерон депо.

# 633
Още веднъж благодаря Danita Hug Heart
Съжалявам Fairytale Cry И аз съм в Адела, явно това е схемата за дълъг протокол там....Какво ти обясниха защо не е имало какво да трансферирате?
Обясниха, че е заради сперматозоидите, били сложили трептящи, защото живи нямало. При мен извадиха 4 яйцеклетки, очаквахме минимум 10 (тогава бях на 27г.), но и при коренно различна стимулация в друга клиника пак извадихме много по-малко от очакваното, така че не мисля, че това е проблемът. То не се вижда много много, но се надявам да се ориентираш по снимката какво предстои.
Успех Simple Smile

Това ми напомня на мен... от 17 фоликула - 3 яйцеклетки 27 годишна . 2 яйцеклетки се развиха само и ми ги върнаха.
Вие намерихте ли причина? Аз имах около 15 фоликула, но формоните показваха 10, затова толкова очаквахме.
Не е боклук утрогестанът, просто явно на Вас не Ви влияе. Аз съм на утрогестан от месеци, забременях с него, нямам никакви оплаквания и като за вагинално приложение не е зле... И много по-некомфортни са ми предписвали.

# 634
Raulista, не е проблема в медикамента, а в контакта му с организма ни. Аз съм на циклогест 800 мг. всеки ден. На трансфера ми беше 7,48 и веднага започнах инжекции Прогестан, който е 50 мг. При нормалните пациенти циклогест дава отлично усвояване, къде 40-60. Но това си е, ще се намери за всеки точното решение, но само с опит, няма как изначално да знаем. Успех!

# 635
Здравейте, благодаря за отговора. Утрогестана определено ми е слаб. Като човек със СПКЯ, Дуфастонът е в пъти по-силен, съжалявам че не го включихме по-рано. Сега съм на инжекции Пролутекс 25мг по една на ден. На док му хареса прогестерона, ще направя контрола след 2-3 дни отново да видим как върви.
Кейт, твоите резултати излязоха ли? Стискам палци да се е дигнал.
Данита, прогестана знам че е мускулно, как ти понася? По една инжекция на ден ли слагаш заедно с циклогеста?

# 636
Раулиста, мускулни са, аз ги ползвам за втори път, сега бях 4 дни по 2, вече по 1 на ден. Вършат работа, на друго не обръщам внимание. Надупчена съм и от двете страни, нямам никакви бучки, но в момента на всяка инжекция усещам реакция към яйчниците. Да действат, с месеци ще ги слагам!
В допълнение, днес вече съм трети ден на хуск Simple Smile)) Прогестеронът от циклогеста мож да не го усвоявам, нооо пък се опитва ми създава екшън на стомаха Simple Smile))

# 637
И аз бях по дълъг протокол в Адела и ми предписаха кортикостероиди,  но реших да не ги вземам. Не исках да се тровя допълнително, а и не се сработват добрес тромбофилията. Това си беше мое решение и бях готова да си понеса отговорността за него.

Успех на всички в процедури! Да има хубава реколта скоро !

# 638
Ох Джеси, така ме притесни Cry Как така не се сработват добре с тромбофилията - аз имам 4 мутации, вкл и Лайден - хетерозигот съм, но все пак....
Не знам какво да правя, и аз не искам да се тровя, но вече съм го започнала нали не е хубаво да се спира рязко, например ако утре не го взема. От друга страна сега четох листовката и е ужасно Cry някой имал ли е проблеми с надбъбречната жлеза след по-продължителен прием на кортикостероиди Cry аз нямам проблем преди приема и ми писна да се увреждам от тези инвитро процедури, например преди първото инвитро нямах и високо тсх, след него щитовидната жлеза реагира и заради това започнах прием на еутирокс, не искам да си помислям и за надбъбречната жлеза стига вече Cry
Освен това се учудих че искат да започна кортикостероидите преди да е започнала стимулацията, обикновено ги дават след трансфер, доста време е това околко месец прием Cry Cry Cry Ако утре не ги пия рязко ли ще е спирането някой знае ли???

# 639
Здравейте, момичета, искам да попитам възможно ли е от стимулацията да се възпали щитовидната жлеза, защото от известно време усещам болка при преглъщане. Бях си пускала няколко дни след пункцията изследвания на Тсх и фт4 и те бяха в норма, дори бяха с малко по-ниски стойности от преди започване на стимулация.

# 640
Winter11, това решение е хубаво да се прецени внимателно. Аз също съм с тромбофилии, въпреки дългото пиене, нямам проблем. За справка, започнах ги май месец, като подготовка за ЗЕТ предния цикъл. Пия много вода, на АП по 1 вечер, включих и Омега, че и тя разрежда кръвта. Тези кортикостероиди доста улесняват имплантацията, а Jessito бяха с мъжки фактор, по мой спомен. Не се вкарвай в излишен екшън, трябва спокойствие. Ако имаш притеснения, консултирай се със специалист и тогава решавай.
Едит, не съм фен на лекарствата, малко след последния такъв, ще ме намериш. Изкарала съм години, без да пия и 1 хапче, с помощ на отличен биоенерготерапевт. И се чувствах отлично, но една 4 см. фоликулярна киста се заинати по овнешки и ситуацията рязко се промени. При ноемврийския ми трансфер нямах помен от имплантация. Затова и направих каквото мога, за да намеря причина. При първия трансфер не съм приемала нищо, освен стандартното естрофем, кринон и прогестан. Та нова стратегия, нов резултат, такъв ми е планът.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 08:57 от Danita 14

# 641
Уинтърче, не се притеснявай. Започнала си ги вече. Може би е по-добре да не ги спираш тогава. Много момичета с тромбофилия са ги пили и после е имало щастлив финал.
Аз прецених за себе си че понеже сме с МФ, бях забременявала от предишният трансфер и док Калчев не намери потенциални проблеми при мен, не виждах особен смисъл да пия и тези хапчета, тъй като пък после при мен явно се отключва тромбофилията. Но четох доста,  говорих и с него и така. Беше си мое решение и бях готова да си понеса отговорността.

# 642
Няма как да не се притеснявам Cry Реших да взимам по едно докато не говоря с докторката, защото акушерката Деси "ме стартира" и не съм говорила с докторката откъдето идват всичките ми притеснения Cry
Иначе нашия случай е коренно различен - водим се с нормозооспермия, въпреки че има отколконения, докторите са категорични че не е при него причината в различните клиники са на това мнение, и остава да е при мен Cry Никога не съм забременявала, не съм имала дори биохимична след 4 инсета и едно инвитро, така че сигурно съм си баш за тези хапчета че и за по-силни Cry CryCry

# 643
Winter11, без да съм и фен, Деси няма да ти каже нещо различно от указанията на др. Македонова. Не намалявай дозата до утре, когато да говориш с нея, иначе няма никакъв смисъл.

# 644
Уинтърче, и аз покрепям момичетата - по-добре щом си ги почнала, не ги спирай. За тромбофилията не се притеснявай. Аз съм на друг протокол и в друга клиника, но от деня на трансфера съм и на клексан, макар че мутациите ми се водят нискорискови. Просто като видях колко прогестерон приемам всекидневно, това беше единственото решение. В нашите процедури винаги има нещо което сгъстява кръвта, ако не е едно, ще е друго, но с навременна терапия, не смятам че има защо да се притесняваш. Прегръщам те!

Общи условия

Активация на акаунт