Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 46 247
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
DadaKo, приемаш ли някакви други лекарства освен назначените от инвитро клиниката? Аз имах подобен случай и се оказа, че е от активната съставка на противоалергичното ми лекарство, което освен лигавицата на носа намалява и маточната лигавица.
Много благодаря за отговорите, момичета.

Приемам само Л-тироксин, Милгама-Н, НЕОФОЛИК Мета, Вигантол, аспирин, преднизолон и естрофем, а и един пробиотик Астарте заради повишени левкоцити. Като през цялото време на подготовката имах и Декапептил от 0,1.
Други лекарства не съм приемала.

Милгама защо са ви изписали?

Милгамата е витамин В. Не съм питала защо трябва да го приемам, но предполагам е важно при подготовката.

Питам защото аз също съм правила подготовка за Зет и заедно с това имах болки в опериран отдавна крак. За болката доктора, който ме оперира ми беше препоръчал Панадол и Милгама три пъти на ден. Репродуктивния не ми позволи да ги пия при подготовката. Затова питам.

# 676
Явно сте приемали витамин В в друго лекарство и затова не са ви позволили да приемате и Милгама.
При мен беше изписано конкретно заради подготовка за ЗЕТ
DadaKo, приемаш ли някакви други лекарства освен назначените от инвитро клиниката? Аз имах подобен случай и се оказа, че е от активната съставка на противоалергичното ми лекарство, което освен лигавицата на носа намалява и маточната лигавица.
Много благодаря за отговорите, момичета.

Приемам само Л-тироксин, Милгама-Н, НЕОФОЛИК Мета, Вигантол, аспирин, преднизолон и естрофем, а и един пробиотик Астарте заради повишени левкоцити. Като през цялото време на подготовката имах и Декапептил от 0,1.
Други лекарства не съм приемала.

Милгама защо са ви изписали?

Милгамата е витамин В. Не съм питала защо трябва да го приемам, но предполагам е важно при подготовката.

Питам защото аз също съм правила подготовка за Зет и заедно с това имах болки в опериран отдавна крак. За болката доктора, който ме оперира ми беше препоръчал Панадол и Милгама три пъти на ден. Репродуктивния не ми позволи да ги пия при подготовката. Затова питам.

# 677
Дадако, а преди да ти назначат Милгама, правила ли си изследване за тромбофилия?

# 678
Да, правиха ми и имам някои отклонения в изследванията за тромбофилия
Дадако, а преди да ти назначат Милгама, правила ли си изследване за тромбофилия?

# 679
Момичета очаквам 2 месечен цикъл след стимулацията но вече 3-ти ден закъснява казаха ми след 2-ят цикъл да се обадя за да започнем подготовка за Зет но защо закъснява на някоя от вас случвало ли се?

# 680
Здравейте момичета. Ето дойде време и за кръвния тест,който се оказа отрицателен... Резултат 0.26mIU/ml при референтни до 5mIU/ml... Много се сдухах,а бях сигурна, че този път ще стане. Уж всичко е наред при мен и мъжа ми. Перфектна лигавица,перфектни ембриони, всички хормони са си супер. Искаше ми се да избегна момента със стимулациите и да си стане на естествен цикъл, но уви. Чакам да стане 12ч за да звънна в болницата да видим какво правим от тук насетне.
Извинявам се за дългия пост, но много се сдухах Cry

# 681
Съжалявам, Shadow! А тсх в деня на трансфера изследва ли? На мен това ми провали първия опит.

# 682
Не са ми пускали никакви изледвания в деня на трансфера. Само няколко дена преди пункцията лх,естрадиол,пкк и кръвосъсирване. Но аз колкото пъти съм пускала тсх никога не съм имала отклонения
Съжалявам, Shadow! А тсх в деня на трансфера изследва ли? На мен това ми провали първия опит.

# 683
  • Варна
Съжалявам Shadow Sad
На мен не ми пускаха TSH първия път, а втория - по мое настояване.

Аз си пуснах днес сутринта прогестерон пак и е по-нисък - 13.880 ng/ml (7ми ден след трансфер), а в неделя беше 20.01 ng/ml (3ти ден).

Слагам 2x3 Утрогестан и Прогестерон Депо през 4 дни. Не трябва ли да се увеличава, а не да пада?

# 684
Момичета, задължително си пускайте прогестерон сами... Това, че навсякъде не се следи прогетеронът за мен е престъпление и ни правят обречени трансфери. Задължително е да се пусне в деня преди пункцията и трябва да бъде под 1 ng/ml или под 3.18 nmol/l според мерната единица, с която работи лабораторията. Ако е повече, то ендометриумът ще презрее до деня на трансфера (измества се имплантационния прозорец) и ембриончето няма да може да се хване.
В деня преди трансфера трябва да бъде от 20 до 40 ng/ml (ако е по-малко не е достатъчен за задържане, ако е повече сгъстява кръвта прекалено и пречи на имплантацията), което в nmol/l е от 60 до 130.
Ако нещо от тези граници не отговаря, по-добре отложете за следващия месец, отколкото да си загубите ембриончетата, заради подобно нещо, като мен...Сега точно трябваше да родя перфектните ми бластоцистчета отпреди 9 месеца, а вместо това продължават да ме ръчкат, бодат и упояват, заради толкова глупав пропуск на лекар...

kеit, да, трябва да се увеличава, нисък ти е и ако пада още може да ти дойде цикъла.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 14:33 от Kris_ti

# 685
Kris_ti, мисля, че разбрах една от причините за моите неуспехи до сега. Благодаря за мнението ти. При първия ми неуспешен трансфер, прогестерон >60ng/mol, при втория,също неуспешен, прогестерон малко под 40ng/mol...
Тъй като никой не ми казва конкретна причина за неуспехите, се образовам в интернет...

# 686
Момичета здравейте, бях активна последно 2019. Качвам нещо, което се надявам да помогне на някой. Не казвам, че е панацея, но беше изписано на мъжа ми. Той е с астенозооспермия.

Описано е минимален прием 90 дни.
Мъжа ми премина операция варикоцеле, след това дълго пиеше тези добавки. Здравословен начин на живот, без алкохол, цигари и тн. Резултата е на две години почти, може би е било късмет. Но наистина вярвам, че не биха попречили напротив била спомогнали поне малко.

# 687
Пак съм аз. След разговора с Спешен телефон(там ме насочиха от регистратурата) ми казаха да спирам всички хапчета и да запазя час чак за 9-10 ден от МЦ. Не е ли късно това? Ние сме говорили с док че след този опит ще подаваме документи за фонда, но защо чак 9-10 ден? Дали да не притесня док. по телефона или няма смисъл след като съм говорила веднъж с Спешен телефон?

# 688
Според мен си говори с доктора, защото на спешния телефон не знаят какво сте се разбрали с доктора и че ще подаваш документи за фонда. Съжалявам за неуспеха и ти желая съвсем скоро да имаш успешен опит Hug
Кристи, много полезно мнение за прогестерона, според мен и тсх трябва да се изследва в деня на трансфера, защото на мен пък то ми беше високо и е възможно да е провалило миналия ми опит ( и на мен тогава в деня на трансфера нищо не ми изследваха, нямах и преглед преди трансфера).....

# 689
Аз пък не съм съвсем съгласна с Кристи. Нито в предишната, нито в сегашната клиника са ми изследвали прогестерон при трансфер. И в двата случая прогестерон приемах вагинално, който не се отразява на кръвните изследвания така, както оралният прием. В деня на положителния тест, т.е. 12 дни след трансфер прогестеронът ми беше 14,99 нг/мл и док каза , че е добре, а според написаното от нея успешна бременност с такъв прогестерон е едва ли не невъзможна. Интересно тогава колко е бил в деня на трансфера?! Предпочетох да се доверя на док, вместо да се филмирам излишно. Чак след като минах на орален прием на същата доза прогестерон , кръвният ми отчете над 40нг/мл . Добре е да се изследва прогестерон, но успешна бременност е съвкупност от много фактори.

Общи условия

Активация на акаунт