Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Катерене по корпоративната стълба

 • 3 328
 • 67
 •   1
Отговори
# 60
 • Мнения: 5 374
Има лимит все някъде. Аз на трето място работя за почти еднакви пари (10-15% разлика нагоре, не ги броя)
Всеки път ми се иска да е за двойни пари, ама явно толкова си ми е нивото и цената, щом не мога да се продам за повече. Или по-точно щом не мога да се пласирам за по-скъпа роля.😏
Избирам по други фактори и заплатата не мърда особено, какво да се прави.
Другите фактори не са без значение, условия на труд, по-интересна работа, работното време, сигурно и други неща - може да има някакви придобивки, които не са добавка към заплатата. Така че си е развитие, макар и не финансово.

# 61
 • Мнения: 2 663
Аз разбрах предишния пост, че не е стигнала тавана за  "по-добри условия = по-добро възнаграждение", включвам и придобивки. Съфорумката ще каже това ли е имала предвид.

Вероятно, мисля си, дали другите фактори, колкото и да са важни, се преглъщат при мноого пари. Ама на, никой не ме купува за толкова много, че да кажа "преглъщам"😁
Вие за колко пари бихте се отказали от останалите си критерии/претенции при смяна на работа? От всички други критерии? Аз си го мислех това насроко и стигнах до извода, че заплатата х 2 би ме склонила да нямам други претенции.

# 62
 • Мнения: 5 374
Не мисля, че някой би  получил двойна заплата при същата квалификация, освен ако не отиде в друга държава, или ако до сега не е работил по специалността си. Поне не си спомням да съм ставала свидетел на такова нещо.

# 63
 • Мнения: 2 663
О, случва се. Реално не е същата квалификация, защото с опита ставаш все по-старши. Така един  зонален менджър продажби в една компания става национален търговски мениджър в друга, на двойна заплата. Моя колежка със същия опит като моя, и бих казала същите умения, познаваме се от 20 години и мога да преценя, започна на място, където отговаря за много държави и каза само "петцифрена е". Друг вариант на двойни разлики са секторите/индустриите, в които работят фирмите. Например в една застрахователна компания Маркетинг мениджърът взима наполовина на този във фармацевтична /така преди загубих ценна колежка/. Моя служителка пък стана ръководител ЧР /без екип/ в ИТ компания, повече от двойна заплата, финансовата контролерка отиде финансов мениджър на start-up - не знам на колко пари, но се похвали със солидната първа вноска на жилище, което се строи. Примерите са безкрай.

# 64
 • Мнения: 5 374
Успех тогава. Simple Smile

# 65
 • Мнения: 2 663
Ааа, мерси, аз не съм тръгнала сега, малко време съм на последната, няма да си развалям сивито. Разсъждавам си по принцип, за парите.
Мисля си, че последните 8 години вероятно животът е поскъпнал с по-голям % от заплатите ми 😃 Деградирам значи, вместо да прогресирам.

# 66
 • Мнения: 73
Благодаря на всички за мненията, вчера си ъпдейтнах CVто и пуснах на 3-4 места, оказа се, че специфичното нещо, което работя, се търси, но обявите бяха все от средата на април. В едната фирма имам позната, бивша колежка, там са две подходящи позиции, но тя каза, че са си наели, просто си държат обявите, без да ги свалят. Нямам голяма надежда, но и за момента не ми е спешно за щастие.

# 67
 • Мнения: 1 026
Според мен няма лошо човек периодично да пуска по някое сиви, дори да не е в процес на активно търсене. Виждаш къде стоиш на пазара на труда, а и никога не се знае дали няма да се появи наистина добра възможност. На ДД бих казала да се оглежда и за повече вътрешни възможности. Всеки си знае за какво се бори. Аз в момента съм на терапия за забременяване, която ми е тежка психически и физически. Това, че на работа имам спокойствие и разбиране, е само в мой плюс.

Общи условия

Активация на акаунт