На море в България 2021 г.! - 2

• 64 190
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Представям си с дете как чакаш сервитьора да донесе домашната лимонада, докато той се е скатал в някой ъгъл и цъка лайкове из фейсбука. Да не говорим, ако е гладно и ресторанта е пълен.
Всеки да почива както му харесва.
Аз съм сколнна да направя компромис с броя нощувки за сметка на качеството.Затварям си едното око за дребни недостатъци и винаги се прибирам доволна.

Избирам си хотели на плажа, щото да не ми се налага да ходя дълго за обяд, а може и да не обядвам. Не се чувствам "мината", че съм платила алкохол който не консумирам, все едно да се чувствам прекарана, че съм купила годишна винетка, а не карам нон стоп извънградско.

Едно споменче от миналата година.

Скрит текст:
Да, но в този ресторант не съм предплатила за седмица и може да не се върна повече.

# 346
В Дюни септември си взимаш всичко сам с ръкавици.Сядаш на маса идва сервитьор и те пита какво искаш за пиене.Ако пожелаеш може да ти донесе и нещо за ядене.Няма проблем.Правеха страхотна лимонада в чашите с дръжка които приличат на халби за бира.Кафето е от машини за кафе от тези професионалните.Бирата беше Бекс.

Ето полезно мнение, с факти и конкретика на съфорумката.

Не е въпрос кой, къде и за колко почива. Важното е да се подава обективна информация. А не - не ми харесва щото няма кафе, фреш и трябва да ям на смяна. Ама къде ги няма, в кой хотел ги няма и изобщо трябва ли според категоризацията да ги има? Харесва ми свободната консумация - кажете къде Ви е харесало, какво Ви впечатли, кое е било вкусно? защото иначе няма смисъл и от темата.

Примерно не бях стъпвал във Варна от години и уикенда имаше регата + прекрасно време + да боднем в Хепи в Порт Варна. Ами Хепи си държат на стандарта - чисто е, дезинфектанти, поръчките са бързи, вкусно е, персонала е усмихнат. Единственият минус беше многото хора и доста плътни една към друга маси. И постоянно движещи се покрай теб хора. Но е приятно, не съм разочарован.

# 347
  • Sofia
Аз съм сколнна да направя компромис с броя нощувки за сметка на качеството.
Да, наистина хората сме много различни. Simple Smile Компромис с броя на нощувките не искам да правя, всичко под седмица ми е малко. Simple Smile Докато се настроя, че съм на почивка (море) и то дошло време за прибиране.. Балансът цена-качество ми е важен, но нароследък все по-трудно постижим.

# 348
Според мен бюджетът няма общо с избора- има много луксозни места , които не са с изхранване, както и нискобюджетни OИ. Въпрос на виждане за типа почивка е - аз като цяло съм позитивно настроена и не особено претенциозна, там щом е море, съм доволна на всичко, но когато е с детето- не е точно почивка и гледам да си създам максимални удобства и да не мисля за нищо.

Не знам дали вече ви питах, но през немските сайтове ми дава добра цена за хотел Марина, Слънчев ден. Притеснява ме , че можело да няма анимация и не знам как е плажът там , а ми е важно.
Както е тръгнало на знам дали и до кога ще отворят хотел Марина.Трябваше да отвори през май,после стана от 1-ви юни,сега вече е от 1-ви юли.Ние имахме резервация за Марина и ни изместиха в Палас.Нямам никакви забележки.Единствено може би храната ми беше не особено вкусна.Като цяло комплексът е чудесен,плажът е добре поддържан.С удоволствие бихме направили и едно есенно море след 15-ти септември, когато басейните пак ще са с топла минерална вода.
Междувпрочем,кои са сайтовете с добри цени?

# 349
Аз гледам check24.de и в момента ми дава цена от 933 Е за 7 нощувки, пик сезон, двойна стая. И да ни изместят в Палас, даже по-добре, но в Св. Константин и елена/Слънчев ден ходим само пролет-есет заради минералната вода и не знам защо имам резерви за лятото. Но най-вече се дърпам, защото ми се искаше тази година да не сме в обикновена двойна стая , а във фамилна или апартамент , защото имам различен режим с мъжа и детето и искам да имам малко "лично" време  докато спят на обяд Simple Smile И като прибавим и хубавия плаж като приоритет, май само Албена - Мура ми се връзва като цена.

# 350
  • here and now
Скрит текст:
Представям си с дете как чакаш сервитьора да донесе домашната лимонада, докато той се е скатал в някой ъгъл и цъка лайкове из фейсбука. Да не говорим, ако е гладно и ресторанта е пълен.
Всеки да почива както му харесва.
Аз съм сколнна да направя компромис с броя нощувки за сметка на качеството.Затварям си едното око за дребни недостатъци и винаги се прибирам доволна.

Избирам си хотели на плажа, щото да не ми се налага да ходя дълго за обяд, а може и да не обядвам. Не се чувствам "мината", че съм платила алкохол който не консумирам, все едно да се чувствам прекарана, че съм купила годишна винетка, а не карам нон стоп извънградско.

Едно споменче от миналата година.

Скрит текст:
Да, но в този ресторант не съм предплатила за седмица и може да не се върна повече.
Да, но в сезон в хубавите ресторанти се чака. Като отидеш в другия няма да ти постелят червения килим и да ти назначат личен сервитьор и готвач.

Почивай където пожелаеш, надявам се да си изкарваш приятно и да се хвалиш тук в темата.
Като порасне детето, може да се възползвам от препоръчките ти.

Хубаво е, че има варианти за всички вкусове.

Аз пак ще кажа, че с деца и приличен бюджет ОИ е най-добрия вариант за мен към момента. Пък като съм се минала съм си похарчила моите пари, не на някой друг.

# 351
  • близо до Кресненското дефиле
Най-хубавото на почивката е, че всеки избира това, което му харесва! 😊
Нашият вариант е следният:
-наемаме апартамент на първа линия, обурудван с всичко, от виличка до фурна/за трета поредна година ще сме в Созопол, ппредишните-на различни места/. 2-ма възрастни + 1 дете на 5 годинки: спалня, хол, кухня, безплатен паркинг, безплатен интернет, прекрасна градина, с детски кът.
1. Докато пием кафе на терасата и се наслаждаваме на морската шир, а детето спи, приготвям закуска:сандвичи, банички, мекички, сок, айрян.
2. От 10:00 до 13:00 - плаж.
3. Къпане и приготвяне на обяда. 13:30 - детето обядва /консумира 5-6 вида ястия, които се приготвят бързо/😉.
4. Приготвям салата и мезета за мен и съпруга ми. Детето си играе.
5. 15:00 - следобеден сън за детето. Ние с татко му си говорим, пийваме, хапваме.
6. Следобедна почивка и за нас. 😉
7. 20:00 - разходка.
8. Вечеря и игри с други дечица в изпитани заведения.
Около 00:00 - душ, пижами и по леглата. 😂
Да, знам че почивка на база ОИ, би ми излязла по-евтино в повечето случаи, но на нас така ни харесва - поспаливи сме, не стоим много на плажа, обичаме да се разхождаме😊
Бюджет:
700 лв. - наем апартамент /7 нощувки/
7*150 лв. /дневни разходи и вечеря, глезотии/. Не можем да ги изхарчим, но съм ги предвидила. 😉
200 лв. - пътни.
200 лв. - предварителни покупки /храна, лосиони, напитки, лекарства/
Весело лято на всички!

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 00:16 от rumibumy

# 352
  • В.Търново
Лейди Рамкин "Струва ми се супер ангажиращо да се връщам в хотела за обяд и вечеря, да ставам под час за кафето." и +-123 "Ние сме двама възрастни, мъжът ми обича да си поспива, та храненето по часовник не е за нас".
Само искам да уточня, че нищо от написаното не е така, както си го представяте. Нито е задължително да ставате рано, нито под час да пиете кафе, нито е задължително да се връщате на обяд и на вечеря под точен час за храна. В добрите ОИ си има напитки по всяко време, има късна закуска за поспаливите, има разнообразна храна по цял ден, а в накой хотели и дори през ноща. Пълна свобода на действие. Често се споменава за лоша храна на ОИ. В добрите хотели храната е повече от добра и с голямо разнообразие. Е, със сигурност плодовете и зеленчуците не са от домашната градина, но са с проверено качество и достатъчно свежи и пресни.
Точно, заради това резервирах в Белведере. Дано не се изложат! 😊

mimimibg, моретп пред Морско око на Златните е по-дълбоко. 🤪

# 353
  • Sofia
Вижте как ще "спасяваме сезона":
От днес, 27 май, румънските граждани, пристигащи от Република Румъния, могат да влизат в България през всички гранични контролно-пропускателни пунктове, без да е необходимо да предоставят документ за отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, сертификат за ваксинация или положителен резултат, удостоверяващ преболедуване. Това разпореди министърът на здравеопазването със Заповед № РД-01-374/ 27.05.2021 г. Румъния в момента е основният пазар, на който разчитат българските хотелиери по Черноморието след спирането на чартърите от Русия. В предкризисната 2019 г. румънските туристи бяха 1.2 млн. души.
Отказвам да коментирам, болни, здрави, на кого му пука!? Бясна съм!

П.П. Чадърите и шезлонгите в Албена и тази година ще са по 1 лв., и нека "боят" започне, сега..

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 08:19 от Crystal_Noir

# 354
Сега си отворих резервацията за Мирамар да видя какво има. 3 вида закуски - стандартна от 07:30 до 10, после а-ла-карт закуска 10-11, късна закуска 11-12. Обяди пак 3 в почти еднакви интервали (12-15) в снек бара, на бюфет, и в един от а-ла-карт ресторантите. После следобедни варианти до 17ч. Вечерите пак са няколко вида, до 22ч и после “нощно похапване” до 7 сутринта. Като гледам няма да може да ядем между 7 и 7:30 и май между 17-18ч и чак ми стана странно сега, нали е 24 ултра ОИ, ще питам като ида, ако огладнея точно тогава какво ще правя 😁 т.е. не виждам как ще ядем по час, все ще има какво и къде. Мисля, че това по час е фул борд, не ОИ?
Миналат година в Грифид беше същото без храненето през нощта. Или не съм разбрала, че е имало 😂
Е, така де. Поне преди години имаше и бебшки храни, и айряни и бутилирани напитки в хладилници дори на плажа, имаше и фрешове, но цената не е 300 лв. на вечер за помещение.  Все пак не мисля, че някой отива само за да яде нон-стоп, но при желание има такава възможност.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 08:58 от fatalina

# 355
Недоумявам защо върлите фенове на ОИ се опитват да изопачават думите ми. Кога съм казала, че отивам да ям нон-стоп!? Казах, че често закусваме по обедно време и обядваме след 15. При такъв режим не е проблем намирането на места за обяд. За вечеря е малко по-различно, но и там има варианти, гладни не сме оставали, а не предплащаме с месеци за обещания - има паркинг, но се доплаща и не се гарнира, чадъри и шезлонги има включени, но до изчерпване на количествата. Толкова ли е трудно да се вдене, предлаганите варианти не ми допадат и съм преценила, че не е за мене.

# 356
Защо влизаш в толкова обяснителен режим Simple Smile
От вчера се опитвам да те подмина със заядливия коментар, чак ме и цитираш.
Казах какво по принцип ми се случва, нито конкретно отговарях на някоя потребителка.
Хубави почивки на всички ! Аз вече нямам търпениеее

# 357
Недоумявам защо върлите фенове на ОИ се опитват да изопачават думите ми. Кога съм казала, че отивам да ям нон-стоп!? Казах, че често закусваме по обедно време и обядваме след 15. При такъв режим не е проблем намирането на места за обяд. За вечеря е малко по-различно, но и там има варианти, гладни не сме оставали, а не предплащаме с месеци за обещания - има паркинг, но се доплаща и не се гарнира, чадъри и шезлонги има включени, но до изчерпване на количествата. Толкова ли е трудно да се вдене, предлаганите варианти не ми допадат и съм преценила, че не е за мене.

И аз не знам защо изопачаваш, не съм върл фен на ОИ, фен съм принципно на зимните курорти, а и на круизите, там ОИ  няма, но тук думата е за друго .....

Фен съм на хубавото, а хубавото за съжаление струва пари. Сега в сезона на пандемията и намаленията, можем да си позволим и настаняване в хотели които пазят името и реномето си, и ако не е КОВИД ще са пълни с чужденци на 100%  и на скъпата цена. Разнообразие се казва това. Най-малкото за да се види как трябва да изглежда една туристическа услуга, която далеч не е само едно плюскане и плаж.

При нас морето и плажа е преди закуската и след вечерята. Никой от семейството ни, не е фен на лежане на шезлонга, ровене в пясъка и киснене в морето. Затова хубав хотел, Ви предоставя и други възможности. ОИ всъщност не е само изхранване. Освен спортните прояви, за нас е важна анимацията за децата да не е само надзирател в някаква стая, а да е наистина интересен процес - готварски курсове, часове по плуване, танци / не детска дискотека/, йога, прекрасен човек примерно има в Грифидите - Пепи Линдо, фитнес и ДжиДжицу инструктор, и куп други неща които правят почивката Ви интересна, а и допринасят капчицата си в развитието на децата и откъсването им от телефоните и таблетите.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 10:07 от PafPaf

# 358
ПафПаф, хубавото е субективно. Аз например на море съм по 6-8 часа на плажа, забавления имам достатъчно през уикендите в София.ММ пък е кулинарен турист, малката е тийнейджър, та трябва да се наблюдава, ама деликатно... Всеки си има особеностите, важното е времето да е с нас Simple Smile
И аз нямам търпение,ама пусто два месеца още..
 Страхотно лято ви пожелавам!

# 359
Бороборо, вчерашното ти включване беше много грубо и ясно се усещаше, че е провокирано от съфорумка, която писа по-горе.
Пафпаф, вече споменах, че сме двама възрастни, та детската анимация само ще си я плащам. Същата бира е с анимацията за възрастни и алкохола. Излиза, че плащам неща, които не ползвам, но в пакета липсват такива, които искам и за които трябва да се бръкна допълнително в хотела или другаде. Може да съм стисната, може да съм мизерница за някои, но не обичам да плащам неща, които не ползвам и на тоя етап предпочитам да си платя само нощувките. Ние, ако не ни се кибичи на плажа, обикаляме из музеите, черквите и другите забележителности в района. Май най-ярките спомени са ми точно от тези обиколки.
Приятна почивка на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт