Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ще се промени ли....

 • 7 168
 • 80
 •   1
Отговори
 • Мнения: 34
Здравейте,
Имам нужда от съвет,от изслушване,от разбиране.Преди 1г. се влюбих,сега живеем заедно и съм бременна в края на 7мия месец.В общи линии искам да остана с този човек от една страна,от друга знам,че никоя не би останала.Но аз го обичам,имам чувства към него..Искам да се промени.В общи линии- “прави от мухата-слон”.За най-малкото ме обижда и псува с брутални епитети.Цитирам: “урод” “имаш нужда от лекар” “ти си психично болна” “грозофил” и още много цветни приказки.Когато се разплача ме пита “Пак ли ревеш”,а аз плача,защото ме боли,че човека,в който се влюбих,човека,който обичам ме наранява.Постоянно ме праща на психиатър,защото съм изпадала в “нервни кризи” и съм имала проблеми с нервите,а аз знам,че нямам проблеми,той е човека с проблемите.И след всеки макар и малък скандал/спор ме заплашва,че ще вземе детенцето.След всеки скандал,обвинява мен,че аз съм виновна.Когато се скараме ми казва,че преди да ме срещне е живеел прекрасен живот.Всеки ден с мен бил “гибел”.Нямал търпение да се разделим.Всеки път ме плаши,че ще си отиде,защото знае и вижда,че мен ме боли от това и че го спирам.В началото,когато се запознахме,беше същия.Аз имам надежда,че ще се промени.Живеем в апартамент,не плащаме наем,родителите ни ни помагат с каквото могат,включително с обзавеждане и неща за бебчето.Живее царски живот,прибира се,къпи се и сяда пред телевизора,с бира в ръка.Всичко е свършвно вкъщи,сготвено,чистичко.За готвенето веднъж не ми е помогнал,но аз нищо не съм казала.И когато му кажа,че никоя жена не би правила тези неща и че би си тръгнала с такова отношение ми казва: “Аз за първи път се държа така с жена,всяка жена е домакиня и всяка жена така си посреща мъжа”.След последния скандал дори ми каза,че “чакал пиленцето да му кацне на рамото” и ме попита “защо не си като другите,нормална” и кога съм щяла АЗ да се променя.Не му харесвало,че съм му се била пулела.Кажете според вас,мили дами,какво да направя? Как да му помогна да започне промяната?  Има и още много неща за разказване,но това е главното обидите,психическото манипулиране,че съм луда,това че не ме оценя като жена,заплахите за бебка. Обичам този човек,но ме наранява,плача през 3-4 дни.Чакаме детенце,искам да израстне в щастливо и задружно семейство.
Смятате ли,че може да стане? Помогнете ми с вашите опити и съвети. ❤

# 1
 • у дома...
 • Мнения: 2 626
Добре де, след като в началото е бил същия, що щеш с него? И не, няма да се промени. И как виждаш дете да расте щастливо в такава среда?

# 2
 • Мнения: 442
Не, кауза пердута, нито той ще се промени, нито ти можеш да провокираш промяна. Чак ме е яд да чета теми на такива наивни, да не кажа друго, момичета. Направила си колосална глупост да вярваш, че ще се промени, няма. Съвети няма да давам, ясно е какво трябва

# 3
 • bulgaria
 • Мнения: 225
Вероятно ще се промени в негативна посока. Този човек не те обича и не те уважава. За съжаление, като те чета си правя извод,че ще го потърпиш още дълго, преди да направиш, каквото трябва, а именно - багажчето и надалече.
Не разчитай, че бебето ще промени нещо.
Успех и кураж ти желая.

# 4
 • София
 • Мнения: 18 321
Абсурд да се промени. Напускаш го по най-бързия начин. Родителите ти щом ти помагат- ще се справиш. Те изобщо знаят ли за това отношение?

# 5
 • Мнения: 14 696
Няма да се промени към добро, най-вероятно ще започне да те бие. Какво му обичаш си е твоя работа, но помисли, че ще имаш дете - искаш ли да чува и вижда, че се държат така с майка му?

Кажи веднага на родителите си какво става и ако апартамента е на вашите го изгони, ако не , отивай си при вашите  и слагай край.

# 6
 • Мнения: 2 071
Тази тема от февруари пак е твоя, нали?

https://bg-mam.ma/p/1307779/42401383

Какво ново да ти кажат хората, освен същото да пишат.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 30 192
Наистина ти трябва лекар. Психолог, за да ти помогне да си отвориш очите. Боже, това ли искаш за детето си... И защо забременя толкова бързо? Надяваше се, че той изведнъж ще стане принца от приказките? Добре дошла в реалността. Сега отивай да си стягаш багажа.

# 8
 • Мнения: 10 867
Той няма да се промени, трябва ти да се промениш. За това си си го избрала такъв - или да се заобичаш и да се защитиш като избягаш или да се скапеш, разболееш и кой знае още какво.

# 9
 • ...на безопасно
 • Мнения: 2 654
И какво точно обичаш на този?
Изброй! Три неща само.
За едно нещо само е прав, имаш нужда от професионална помощ.

# 10
 • Мнения: 1 060
Стигнах до "грозофил"... Как мислиш, ще се промени ли към "слънчице", "любов" "красавице"?

# 11
 • Мнения: 2 895
Ще се промени..ще стане грижлив,мил,внимателен и обичлив само трябва да поизчакаш..
Ей ще ме изтрият ама по-малоумни теми от твоите не бях чела от доста време ..дано да са пързалки не мога да повярвам,че някой ще търпи такова безобразно отношение към себе си и с такова овчо търпение ще се надява на промяна..
Ще си остане същия кретен и по-лош след раждането,а ти ще продължаваш да пускаш такива идиотски теми"ама аз го обичам защо ме бие" и " той ни тормози с детето как да го направя перфектия баща".

# 12
 • Мнения: 6 172
Според мен не чистиш достатъчно! Разбира се, че ще се промени, трябва да положиш още усилия!

# 13
 • Мнения: 9 818
И в тази тема пак същото...Това да не е някаква епидемия....?

Твърде ниски критерии при избора на партньор.
Липса на самочувствие ,достойнство и себеуважение.

Той я нарича ,,урод,, тя го обичала...Вместо да му покаже вратата,че и дете ще му ражда...

Защо бе момиче?Толкова ли не цениш себе си?
Защо търпиш такова отношение?Мазохистка ли си?
По-долу ли си от другите?Не заслужаваш ли да имаш до себе си нормален стабилен мъж,който да те обича и уважава?
Какво семейство ще бъдете с този?
Детето ти ще слуша псувни и как наричат майка му,,грозофил,,?В такава среда ли искаш да расте?

# 14
 • Мнения: 1 597
Не мога да повярвам, че темата не е фейк!!! В 21 век да има чак толкова заблудени, да не кажа прости, жени ....не, не вярвам! Как ще стош, че и ще обичаш някой, който те обижда и в очите ти казва, че чака по добър късмет?!? И дете чакате, ужас!
Знам, че коментара ми с нищо не допринася по темата, но не се сдържах.

Общи условия

Активация на акаунт