Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 41 630
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Ако козметичката е добра, ще прави отлепването достатъчно рязко за да има възможно най-малко болка. При кола маската точно това е идеята - да се отлепва рязко. Иначе, косъмчетата може да се накъсат и да има повече болка заради излишното опъване на кожата.

Иначе, аз ходя на кола маска от години и продължих да ходя и по време на двете ми бременности. Повечето жени, които са свикнали с този метод на обезкосмяване на интимната зона, си продължават и през бременността. Аз ходех на всеки 3-4 седмици, като накрая около 10тина дни преди термините. Контракции никога не съм получавала, но мен и почти не ме боли, тъй като съм привикнала. Но да се прави кола маска за първи път през бременността не е много добра идея, особено ако досега начинът на обезкосмяване е бил с бръснач (тогава окосмяването е съвсем друг вид и процедурата е по-болезнена).

# 331
Прекрасни, имам няколко въпроса.
Мислим с моя мъж след няколко месеца да заминем за Англия, Лондон. Той ще работи легално, а аз аз си продължа моето занимание от тук (пиша описания на сайтове). Въпросът е, че правим опити за бебенце и много се надявам близките месеци да забременея. Та въпросите са ми :
1. Ако забременея , Дай Боже, скоро и замина бременна там, ще искам да ми следят бременността и да родя там. Тъй като няма да работа как стоят нещата със здравните и дали ще ме таксуват като на частно или как?
2. Ако пък взема да забременея там и започнам да ме следят отначало там, условията пак ли са същите?
Смисъл не ми е ясно, ще съм ли осигурена за тях, като няма да работя, трябва да си плащам там ли осигуровки и за раждане вземат ли се пари на такива като мен пришълци? Simple Smile)))

# 332
Прекрасни, имам няколко въпроса.
Мислим с моя мъж след няколко месеца да заминем за Англия, Лондон. Той ще работи легално, а аз аз си продължа моето занимание от тук (пиша описания на сайтове). Въпросът е, че правим опити за бебенце и много се надявам близките месеци да забременея. Та въпросите са ми :
1. Ако забременея , Дай Боже, скоро и замина бременна там, ще искам да ми следят бременността и да родя там. Тъй като няма да работа как стоят нещата със здравните и дали ще ме таксуват като на частно или как?
2. Ако пък взема да забременея там и започнам да ме следят отначало там, условията пак ли са същите?
Смисъл не ми е ясно, ще съм ли осигурена за тях, като няма да работя, трябва да си плащам там ли осигуровки и за раждане вземат ли се пари на такива като мен пришълци? Simple Smile)))
Най-добре питайте в темата за родителите във Великобритания, че е доста специфично.

# 333
А вие с какъв точно статут ще заминете? За да имате достъп до здравни услуги, трябва да имате pre-settled/settled status. Без работа и без статут много трудно ще останете в ОК.

И от мен въпрос: побърквам се и не знам къде се намирам от нерви, петседмична бременност и постоянно ме е страх, че нещо ще се обърка. Още не съм била на лекар, тази седмица ми е първата визита.
Правя тестове през ден да се уверя, че бебето е още там, макар да знам, че е глупаво. Моля някой за съвети или ако е изпитал подобни усещания.

# 334
Аз имах подобни усещания през втората ми бременност, след като първата завърши със спонтанен аборт. Единственото нещо, което ми помагаше, беше да ходя на частни прегледи през две седмици, които ми даваха малка надежда за ден-два. Бях в Англия и първия ми преглед с ехограф беше в 13+6, нямаше как да изкарам толкова време в неведение.
Ако бебето вече не е там, то ще имате кървене и спонтанен аборт. Няма как да не забележите.
Дори и да е спряло развитие, пак ще получавате положителни тестове, докато тялото ви не се изчисти - затова тестовете по никакъв начин не могат да ви покажат как се развиват нещата.
Ако сте в Англия, то първият ви преглед е всъщност разговор само, няма да разберете нищо за бебето, за съжаление.
Затова и моят съвет е частни прегледи, аз съм ходила за 40-50 паунда. Успех!

# 335
Благодаря! В момента съм във ваканция в България и ще отида на лекар идната седмица в сряда. Засега нямам кървене, болки, спазми, чувствам се напълно добре, просто с ниско кръвно, уморена и с болки в гърдите.

# 336
Добре е, че ще идете на преглед, дано да се види вече ембрион със сърдечна дейност 🙂
Щом нямате кървене и болки, това е много добре. Не е гаранция, но все пак изглежда, че всичко засега е нормално. Успех!

# 337
Благодаря, стискам палци на всички!

# 338
Излишни са тези тревоги. Само ще си навредиш. Просто се разсейвай с нещо за да не се фокусираш върху бременността всяка секунда. Истинските притеснения идват след раждането, така че това нищо не е. Аз изобщо не съм мислила за негативни неща по време на бременностите. Изключвах ги от съзнанието си все едно не съществуват.

А честите прегледи без реална медицинска нужда, могат повече да те натоварят отколкото да ти помогнат. Когато си склонна към тревоги и се оставиш да те завладеят, ще продължаваш да се тревожиш и след прегледите.

За тестовете са ти казали, абсолютно нищо не доказват, не ги прави. ЧХГ няма как мистериозно да изчезне от кръвта ти, така че е ясно, че те ще са положителни.

# 339
Аз се вкарах в голям филм с това тестване. Важно е да се отбележи, че аз имам проблем с тревожността, който се опитвам да разреша, но съм убедена, че той допълнително допринася да хиперболизирам дреболии.
Първи тест след два дни закъснение - бледа, но все пак определено видима черта.
Радост и треперене от щастие. Обаче нещо ме човърка.
На следващия ден - втори тест - същата работа. Човъркането стана болезнено.
Три дни по-късно - трети тест - с осезаемо по-бледа черта от предишните две.
Сърцето ми се обърна, разстроих се ужасно много и хукнах към лабораторията. Два часа по-късно ЧХГ - над 400.
Говорихме си със съпруга ми, за моите проблеми по принцип, за всичко, което ни предстои, за страха, ужаса, притеснението и как те ще стават само по-големи занапред и все някъде трябва да тегля чертата и да спра да им се подчинявам, лъжейки себе си, че "това ще е последният тест", "само един път да съм сигурна", "само още веднъж и ще се успокоя". Човек не се успокоява така, още повече, че вече и тестовете не вършат работа за вътрешното ми успокоение, а не мога да ходя всеки ден на лекар. Радвам се, че лекарката ми ме вика често (аз още съм в началото) и няма огрооомноото чакане от месец между първият и вторият преглед, за което съм чела.
Едва ли много ти помогнах, обаче не си сама в мислите ти. Аз просто всеки ден се мъча да ги преодолявам и да си казвам, че всеки път, когато си задоволя параноята вместо тя да свие и да намелее, расте и взема все по-голямо надмощие над мен, семейството, живота ми и бъдещото ни дете.

# 340
И аз след като имах две неуспешни бременности се поддадох на тревогата, до степен вече да няма изследване, което да не съм пранила, знам че не е редво но не мога да го спра, по-силно е от мен. Като съвет мога да дам само лекаря, който Ви следи, (дори и да се наложи това да бъде на частно) да Ви отделя необходимото внимание и време, да може на му се доверите и да си тръгвате от кабинета сиг че бебчето е наред. На мен ми се случи да попадам на такива лекари (като всичко съм си плащала), че не искам даже да Ви разказвам.

# 341

Здравейте дами, най - накрая и аз да се присъединя към "бременни - бъези въпроси и отговори" това ми бяха първите изследвания които си пуснах след 3 дни резултата беше 7149 и на прегледа ми потвърдиха че съм в 5та седмица тъй като съм имала късна овулация. Търся мнения какво мислите и ок ли са за сега стойностите. 🤞🤞🤞

# 342
Както се вижда от референтните стойности, вашето ЧХГ е в граници. Единично изследване показва само наличие на бременност, което е установено и от ехограф.

# 343
Както се вижда от референтните стойности, вашето ЧХГ е в граници. Единично изследване показва само наличие на бременност, което е установено и от ехограф.

Мъничка шушулка която бе твърде срамежлива и успяхме да видим само туптене на сърчице и насочващата кръв която да му помага, надявам се следващия път да успеем да го чуем 🤞

# 344
Здравейте момичета, бях на първи преглед в понеделник и се видя само плодно сакче - лекарката, каза че съм в 5 гс +4. Днес имам леко кафяво зацапване и се притеснявам. Следващия ми преглед е в четвъртък. Четох, че може да се изпишат някакви неща, но не знам дали това не е ако вече се е видял ембрион? Дали да се обадя на лекарката в понеделник и да я попитам, ако продължи?

Общи условия

Активация на акаунт