Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 41 535
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви Simple Smile За Надежда става дума значи няма да го пуснат

# 556
Момичета, нормално ли е в 7м да ме стяга доста често корема?
Последния един час ме стяга за 3път, досега не е било чак така

# 557
Нормално е подготвителните контракции да зачестят с времето.

# 558
Ако ти се сторят твърде начесто ги засечи през колко време са и, ако са регулярни в продължение на час дори - отиди на преглед. В 7-ми месец някои жени вече усещат подготвителни контракции, но, ако са твърде начесто или твърде силни - трябва да се измери шийката за скъсяване. И аз имах стягания от 7-ми месец, по 1-2 на ден, в 8-ми месец затихнаха, в 9-ти се върнаха с нова сила, но АГ ми мереше шийката често, за да е сигурна, че не се скъсява от подготвителните.

# 559
Моята бебка беше с 2 пъти увита пъпна връв.Много често срещано явление е това. АГ-то ми каза да спя само на ляво. Следях  движенията всеки ден. След 2 седмици се беше развила и от 2 -те увивания.

# 560
Това със спането на ляво и аэ съм го чувала, но не энаех, че има общо с увиването на пъпната връв. Специално эаради такъв проблем ли се препоръчва?

# 561
Това със спането на ляво и аэ съм го чувала, но не энаех, че има общо с увиването на пъпната връв. Специално эаради такъв проблем ли се препоръчва?
Не, спомага кръвотока към бебето.

# 562
Абеее...и аз уж на ляво само спя, ама често се будя през нощта по гръб... Как да се контролираш докато спиш ?

# 563
Благодаря ви Simple Smile За Надежда става дума значи няма да го пуснат

Бях в надежда миналия петък. За втора фетална, не се следя там. На първата не го пуснаха. Дори не го пуснаха в самата болница. Сега можеше да влиза в болницата. На регистратурата попитах дали може да дойде на прегледа и ми казаха да попитам самия лекар преди да вляза в кабинета. Отидохме заедно да чакаме и когато дойде реда ми попитах сестрата. Каза ми, че докторката не дава, но според мен си зависи от самия лекар, така че питайте.

# 564
Някоя мама тук да е имала уреаплазма по време на бременността?

При мен от 6 изследвания, три бяха отрицателни и три положителни ( Геника, цибалаб и т.н. ).
Сега в 7 месец излязоха два положителни един след друг и май, май ще пия антибиотик...

Ами ако тази скапана уреаплазма е стояла в организма ми много време, без да я видим?

Дали е направила поражения? Sad

Много се притеснявам..

# 565
Какви са обясненията за толкова много изследвания с противоречиви резултати за уреоплазма. Аз имах един положителен за уреоплазма  преди положителен тест за бременност, в 5ти месец отрицателен за уреоплазма от шийката и урината.

# 566
Какви са обясненията за толкова много изследвания с противоречиви резултати за уреоплазма. Аз имах един положителен за уреоплазма  преди положителен тест за бременност, в 5ти месец отрицателен за уреоплазма от шийката и урината.

Не знам.. Нямам представа...Различни лаборатории

Токуда - отрицателен, отрицателен и положителен
Цибалаб - отрицателен и положителен
Геника - положителен

# 567
Зависи и как ги изследват. Ако е обикновена микробиология, е възможно да не ги хване, докато днк анализ рядко пропуска .

# 568
Здравейте момичета, не знам дали това е мястото на което трябва да попитам, но все пак бихте ли ми препоръчали метилирана фолиева киселина, която да е под формата на някакви капсули или нещо подобно, което да не е типичното необлицовано хапче, защото имам проблем с преглъщането им ...

# 569
Здравейте момичета, не знам дали това е мястото на което трябва да попитам, но все пак бихте ли ми препоръчали метилирана фолиева киселина, която да е под формата на някакви капсули или нещо подобно, което да не е типичното необлицовано хапче, защото имам проблем с преглъщането им ...
Аз също имам проблеми с преглъщането на хапчета и пих ето това:
https://remedium.bg/natural-factors-biocoenzymated-methylfolate- … tabletki-141426/p
Смучещи се таблетки. Не са супер приятни или вкусни, но много бързо се разпадат в устата. Сигурно има и други подобни марки, потърси в нета.

Общи условия

Активация на акаунт