Домакини 75/ Ще я помним

• 56 864
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • при късмета
Добро утро!
Вале, стискам всички палци
Дайте идея какво да готвя. Моите не можаха да ме ориентират, а на мен ми е трудно да го измисля.

# 556
  • София
Аз ще правя руло от тиквички.

# 557
Добро утро!
Вале след такова кафе проблеми няма как да имаш Kissing Heart
Ние ще сме на пилешки крилца, задушени мънички пресни картофки и таратор.

# 558
  • при късмета
Шефа не яде тиквички, а на пилешки хапки бяхме вчера. Пресните картофи при нас вече не са толкова пресни, последните се наложи да ги очегъртам малко, имаха кора. Много мразя така като зацикля

# 559
Мако за утре това съм предвидила

# 560
Ние у дома сме на нещо бързо. От известно време подменят водопровода на съседна улица и по цял ден сме без вода. Днес имаше панирани пилешки шницели (само трябваше да ги изпека) и пържени картофи.
Вале, стискам ти палци. Чашката е много, много красива.

# 561
  • при късмета
Излязох за кърначета и наденица. На пазара обаче имаше пак бъз, а и ягоди намерих, дребни за сладко. Та сега съм накиснала бъза и ягодите съм ги засипала със захар. За утре двойна работа си създадох, та сега ще стана и една леща да направя, че да не готвя поне. Както уж бях зациклила, 2 дни няма да изляза от кухнята Joy Събота или неделя и до село ще ходя за още бъз, че тук щом мина, значи там тепърва цъфти. Че изобщо не мога да направя толкова колкото шефа може да изпие до догодина

# 562
ма ко   сподели рецепта за сиропа. Бъз съм пила последно на възрастта на дребния. Не знам моите дали ще го харесат. Втори път правя док от ягоди на Валето по рецептата без варене. Каквото съм направила всичко се изпи.

# 563
  • при късмета
Много е просто и лесно. Аз го правя на око, колкото повече цветове, толкова по-ароматно. Сега правя в тенджери, поради липса на по-големи съдове, но ако имаш по-добре. Накисваш бъза за 24 часа във водата. Прецеждащ го няколко пъти, през много пъти сгънат тензух (и пак остава прашинки, да не те притеснява) и слагаш захар на вкус. Аз като правя на село на 10 литра слагам килограм захар, може и малко повече. Бъркаш докато  се стопи захарта, пак на 10 литра слагам едно пакетче лимонтузу. Наливам в шишетата и се кипват, само да хване капачката. Много е лесно. Така става готов сок за пиене, а не сироп за разреждане.
Ако искаш сироп, се вари бъза във водата, не само да се кисне и с повече захар. Може и без лимонтузу тогава, само сладък да е. Съдовете пак се кипват само да хване капачката.
Калинче, да ти благодаря за съвета да сложа шишета та с гърлото на долу. Така ги сварих, да видим

# 564
  • София
Двойночипираната е тук. Засега съм без реакция, ММ също.
Лекарят беше много словоохотлив. Разпита ме за боледуването, за първата доза
 Каза, че си води негова лична статистика. Боледувалите, които не са го карали съвсем леко, според него правят реакции на първа игла още. Аз имах. Колкото по тежко боледуване, толкова повече реакции. Заради антителата.
Вече съм спокойна. Аз, ММ, родителите ми и свекърва ми са ваксинирани. Знам, че това е начинът. Много преживяхме, загубих познати и приятели.
За, съжаление не мисля, че в Бг това ще приключи скоро, не и с този темп на ваксинация.
Утре мисля ако съм добре, да пътувам за село сутринта с Бубка.

За бъза,, аз го правя по различен начин. Правя концентрат за разреждане.
На около 50 стръка бъз слагам 3л вода и 2 пак лимонтузу. Стои 24ч, прецеждам и добавям кг и половина захар.
Разбърквам до разтопяване и наливам в буркани или шишета.
Ако ще се ползва дълго време, а обикновено е така, заварявам за 5 мин.
Имам още малко от миналата година.

# 565
  • при късмета
Добро утро!

ФБ ми извади спомен от срещата с Радето, Вио и Хортензия в Пазарджик. Беше много весело
Имам да затварям сока и сладкото днес
Хубав ден на всички!

# 566
Добро утро!
Ще ме подскокуросате с този бъз Laughing Аз не обичам сока от бъз, но мм много го харесва и купуваме от полския магазин. Ама ще взема да пробвам. И тук е нацъфтял.

# 567
  • София
Добро утро!
Ние с Бубка сме във влака вече. 😁
Засега освен болка в ръката, цялата ръка, доста силна през нощта, друго няма.

# 568
Вале ще мине Kissing Heart Като се приберете да направиш по едно кафе под асмата!

# 569
  • София
Ааа, не е проблем болката. И температура очаквам да вдигна. Не ме притеснява.
Важното е, че направих това, което мисля за правилно.

Общи условия

Активация на акаунт