Помощ за младежките отношения в обществения живот

• 4 443
  • 213
  •   1
Отговори
# 30
Абе," хората в училище" отдавна не заслужават да се наричат "възпитатели". Това си е факт, само не съм сигурна дали това му е проблемът на младежа. Иначе на теория имаме професионално ориентиране, на практика никой не се интересува това дете дали ще се справи по-добре като електротехник или като ветеринар. Според моето скромно мнение, след 4-7-8 години, прекарани в опити да налееш някакви знания в главата на едни и същи деца, пет дни седмично по няколко часа, най-вероятно имаш ясна представа на кого му се отдава писането и на кого- смятането, обаче учителите у нас нито са финансово стимулирани да помагат на децата, нито имат право на глас.
От друга страна, бг мамите трудно ще променят образователната система, най-много някой трик да предложат. Виж, по въпроса как да свалиш и да задържиш мадама, на правилното място си, авторе!😁

# 31
Съгласна съм, за това казвам, че трябва мозък и критично мислене. При едни и същи условия от някои става нещо, от други - не съвсем, ами значи има начин.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 09:11 от GlowFlow

# 32
Внимавай да не залитнеш по някоя секта. Напълно сериозна съм и го казвам добронамерено. На тях не им трябват особено образовани и мислещи членове.
За тайната формула за успех трябва да питаш някой като Мъск, Басос, а не в бг мама. Но като ги гледам и те не са прокопсали много в личен план, та пълно щастие няма.
Кой въпрос те тормози най-много?
Оставам с впечатление, че търсиш по-добра организация на ангажиментите си и свободното си време.
Има доста книги за лична реализация и самоусъвършенстване, дори безплатни и на български в читанка.ком.
Прочети и няколо автобиографии на хора, които са те впечатлили. На мен ми попадна последно тази на Шварценегер и останах много приятно изненадана.
Погледни и 12 rules for live, Jordan B. Peterson, много популярна също. Може би и да откриеш поне един отговор за себе си, пак е добре.
Успех 🤞

PS: Наистина мега тегаво написан първи пост. Ако искаш хората да те четат, поне слагай точки и главни букви.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 09:21 от Threemafan

# 33
  • София
Как да ти кажем точките към успеха, като ти не ги приемаш. /точките/

# 34
Познавам един човек, който е учел младежта как да живее. Имал е мустак и страхотен първоначален успех. Написал е книга. Тя се казва "Моята борба".
Даже е давал указания на младежта кога и за кого да се жени и колко деца до каква възраст трябва да имат. И апартаменти и коли и работа им е давал.
Ех, какви хубави времена, а? 😜

Не ми се спори с никой очевидно ви харесва начинът по който в ранна възраст се организират и формират обществените отношения в нашата страна ваше право. Но да правиш някакви подобни сравнения е просто върхът. Аз не искам да живея в общество подчиняващо се сляпо на една или друга диктатура но не искам и да живея и в анархия. Според вас младежите нямат ли нужда от мащабна помощ в днешно време? Нима всички младежи могат да оценят важните неща в живота? Нима българските семейства раждат и развиват достатъчно пълноценно социализирани хора? Простете ако според за вас за да се социализира в днешно време един младеж и да избере по-добрия път са достатъчни няколко разговора или ако му се предлагат по-добри варианти за развитие това е набиване в главите на някакви модели. Четете по внимателно защото ако изпуснете някоя дума наистина може да си помислите че това което говоря е абсурдно и дори неморално. Ако заместя думата "модели" с думата "практики" по благозвучно ли ще ви звучи?

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 11:28 от Калин Диянов 690774

# 35
  • София
Как да го разбираме, искаш обществото да стане идеално по твоите мерки и да ти предложи идеалното наготово?
Между другото, на колко години си? С какво се занимаваш сега?

# 36
Изрази като " четете по - внимателно, защото ако изпуснете някоя дума, наистина може да си помислите, че това, което говоря, е абсурдно  и дори неморално", " пак повтарям" и прочие, говори за нещо много тревожно. А именно, че имаш нереална самооценка. Някакъв ментор ли си, доказан специалист в някоя област ли си, че така назидателно се мъчиш да говориш? С такава неграмотност е много самонадеяно от твоя страна да си въобразиш, че някой ще те приеме сериозно, та чак и ще внимава да не изпусне някоя твоя дума. Тук пишат и хора, които са доста интелигентни, образовани, доказали се в доста сериозни области и някак не върви, че даже е и смешно да комуникираш по този начин. Ако очакваш някой да ти каже " Сега ще запишеш да следваш това, през свободното време ще правиш това, а семейство ще създадеш ето така", значи си тотално неадекватен и неспособен да се справиш с живота, с твоя собствения. А иначе си тръгнал да мислиш за на другите живота, да питаш кой на кого е помогнал и прочие. Все едно хората са някакви перални машини, които вървят с инструкции за правилна експлоатация. Никой не е длъжен да мисли за твоето развитие и успех, само ти. Няма да дойде някой да те дърпа и бута, че белким успееш в нещо. Хората, които имат желание за развитие, сами търсят как да го постигнат - учат, карат курсове, четат, завързват социални контакти и се възползват от всяка създадена възможност. А ти стой, бъркай си в носа и чакай някой да дойде да те хване за ръчичка и да те повлачи към успеха. И не, не съм съгласна, че младите хора нямат идея какво да правят, защото младите хора, които познавам, са се ориентирали какво искат за себе си още преди да завършат.

# 37
  • Далечният изток
Ние някоя дума и да изтървем, няма да е толкова фатално. Ти гледай да наваксаш пропуските по български език, че това може вече наистина да е фатално. За теб персонално. Ако видя неграмотно написана автобиография, отива директно в коша. Така че помисли добре, че един ден ще се наложи да кандидатстваш за работа...

# 38
Ето това ви е проблемът на "днешната младеж", все някой ви е длъжен, някой трябва да ви помага, да ви дава насоки, да ви се обяснява... Ако си мислиш, че това по някакъв начин те подготвя за живота, много се лъжеш, подготвя те само за това на 35г. да се сблъскаш с нещо и да чакаш отново на мама да ти помогне.
Единствено родителите ви са длъжни, като са ви родили, да ви изгледат и да ви дадат някакъв старт, който дори няма да е еднакъв за всички. След това отговорността си е изцяло ваша.

И другото - кой и какво определя дали един човек е "успял в живота"? За едни, най-голямото постижение е да си намерят мъж и да му народят деца, за други е да си напълнят банковата сметка и гаражите, за трети - да изкачат Еверест... Та кой има право да определи чии успехи са най-стойностни?

# 39
Според вас младежите нямат ли нужда от мащабна помощ в днешно време?
На младежите се осигурява  предостатъчно безплатна помощ, включително медицинска. Защо не си се възползвал от предлаганото досега?

Нима българските семейства раждат и развиват достатъчно пълноценно социализирани хора?
Явно не. Идваш и веднага почваш да се дърляш. За социализацията е нужно и да слушаш, и да отговаряш като те питат. Не си ли го забелязал досега?

# 40
На младежите, най-често им е нужен шут отзад, за да се осъзнаят, че не са центъра на вселената. Току що набих такъв на 10 годишната, за да спре да ми охка и пъшка като стара баба и да ми вика ама мамооооо. Абе тези израстъци, дето им се вика глави, ползвайте ги по предназначение в крайна сметка. Имате всички необходими ресурси, за да постигнете много, ама ви мързи.

# 41
Авторе, разликата между мислещ човек и дървен философ е една природна интелигентност, едно трудолюбие и един вагон книги. Побързай с трудолюбието и книгите, защото мнозина от връстниците ти вече са станали мислещи хора, затова и не задават въпроси като твоите.
Другият вариант е да се наредиш в кохортата на тези, които цял живот твърдят, че обществото им е виновно, че не могат да развият потенциала си, като удобно пропускат собствения си мързел. Мързела създава неудачниците, не обществото.
deskatta, писали сме едновременно.

# 42
  • София
За мен е ок децата да мрънкат на нас като родители, но навън да се държат сериозно и отговорно. Всеки има нужда да мрънка на майка си, ей така, за нищо, за всичко, за Вселената, за учителката, за шефа, за продавачката и изобщо за целия гаден живот.

# 43
  • Пловдив
На колко години си?
Какво практически предлагаш да се направи за младежите извън хуките фрази, които си използвал? Давай - "според мен трябва това и това:".

# 44
Хлъц! ''Интелектуален модел за организация и развитие в семейната област''?!?😯😳 Изобщо разбираш ли си писанията сам или ги подбираш по благозвучие, а че са безсмислици няма голямо значение? Съвет по темата: ако искаш да ''успееш в живота '' (каквото и да имаш предвид с това) намали сериозно дървеното философстване и почвай да го живееш тоя живот...

Общи условия

Активация на акаунт