Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 405
  • 442
  •   1
Отговори
# 375
  • София
След вече два броя секцио ( нито едно по мое желание) мога да ви кажа, че операцията е доста по-опасна за майката, отколкото за детето. Сега при второто ми раждане, по неведоми причини, решиха да чакат повече от 30 часа за операция, при все че съм с изтекли води и нямаше никакви индикации да се случат естествено нещата. В резултат на което бебе- 4 кг трябваше да бъде в кувьоз, с абокати и на антибиотици няколко дни. Ако можех да върна времето назад веднага щях да кажа да го вадят, защото в моя случай опитите за естествено раждане не само не помогнаха, но и навредиха на детето ми.

# 376
  • София
Четем, четем..
А каква е разликата дали секциото е било по желание или по мед. причини? Бебето все излязло по един и същи начин?
Не мога да повярвам какъв въпрос задаваш.
Впрочем, чела съм, че някои "ВИП-ки" планирали секцио в 7 месец, за да не напълнеят прекалено. То все тая, нали, има кувьози.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 14:30 от Cuckoo

# 377
Доктора ми каза " Много вероятно е да се наложи спешно секцио, избирай!"
Мислех три дни и три нощи.
АЗ реших да е секцио. Оказа се правилно решение. Не ми се мисли, ако се беше стигнало до "спасяване на животи".
Правилно, докторите трябва да се слушат. На мен като ми казаха да напъна, аз напънах и родих. Не ми се мисли, ако не бях напънала.

# 378
Хора, четете. Никой не оспорва секцио по медицински причини, нито при висок риск, както при *Алис*.

Alichka_Balichka, явно си от тези, чиито решения и постъпки ВИНАГИ са правилни. С такива хора се старая да не споря

Правилни са за мен.

А иначе продължавам да се чудя какво значение има как е излязло бебето? Мен ме готвиха за секцио, аз обаче поисках поне да е на термин. Преносих даже и не се навих на 20 дни по-рано. Ама виждам, че спорът някак е между “добрата, раждаща естествено майка” и “лошата егоистка със секциото”. Това е глупава теза. Това, че някоя се е гърчила 100 часа  в родилни мъки не я прави по-майка от друга, която естествено или не е родила за 1
час. Моя приятелка роди естествено за под час, аз преди секциото бях с контракции близо 1 ден. И тя е супер майка. И аз съм супер майка.

# 379
  • София
Продължавайте да се чудите и да не виждате разлика.

# 380
Аз си правя извода, че отговора на въпроса от темата е, че нападат авторката, защото тя държи да напада. И като няма какво да каже, относно грижите по бебето си, атакува на другия фронт. Напада жените относно външния им вид. Е, имам изненада за теб. Изглеждам перфектно, с две деца. Ходя редовно на маникюр, педикюр, фризьор... Работата ми е свързана с добра външност, не съм чобанин. Всичко това е възможно, благодарение на това, че с мъжа до мен се съчетаваме отлично. Без баби и дядовци, нямаме им такова доверие. Единствените неща, които съпругът ми не можа, е да ги роди тези деца и да ги кърми. Първите месеци изгреждах като Маугли, да... Но тия неща ги преживях, не ми бяха комплекс. Защото знам, че в даден момент, животът отново влиза в стария ритъм. Така че, не си мисли, че тия дето кърмят, спят в една стая с детето си (забележи, казвам стая, а не легло) и раждат естествено, са някакви хванати от гората...Сигурно бебето ти се струва обсебващо в момента, но ще го преживееш, споко....

# 381
  • France
Опа, стигнахме и до маникюра. Като стане ред за зодиите, ми направете знак.

# 382
Хора, четете. Никой не оспорва секцио по медицински причини, нито при висок риск, както при *Алис*.

Alichka_Balichka, явно си от тези, чиито решения и постъпки ВИНАГИ са правилни. С такива хора се старая да не споря

Правилни са за мен.

А иначе продължавам да се чудя какво значение има как е излязло бебето? Мен ме готвиха за секцио, аз обаче поисках поне да е на термин. Преносих даже и не се навих на 20 дни по-рано. Ама виждам, че спорът някак е между “добрата, раждаща естествено майка” и “лошата егоистка със секциото”. Това е глупава теза. Това, че някоя се е гърчила 100 часа  в родилни мъки не я прави по-майка от друга, която естествено или не е родила за 1
час. Моя приятелка роди естествено за под час, аз преди секциото бях с контракции близо 1 ден. И тя е супер майка. И аз съм супер майка.
Да, аз си признавам, че се гордея със себе си и се имам за голяма работа, защото родих естествено 2 пъти, кърмих 2 години и спях в една стая с бебетата си. Направо ще се пръсна от кеф !

# 383
  • France
Е, щом такива неща те карат да се чувстваш горда... явно височината на летвата е много относително понятие.

# 384
Е, щом такива неща те карат да се чувстваш горда... явно височината на летвата е много относително понятие.
И други, но тези са ми най-важни, защото съм направила най-доброто за бебетата си и именно това ми носи най-голяма удоволетвореност.

# 385
  • France
За мен това е просто биология. Няма отношение към моите успехи като майка. Виж, един ден като станат децата големи и успели хора, може и да си кажа: ей, браво на мен, справих се.

# 386
Като са малки, има нужда да им дадеш едно, като станат ученици - друго, като станат пубери-трето. Аз се старая на всеки етап от живота им, да дам максимума от себе си, пък каквото излезе....

# 387
  • France
Чакам моите да станат пубери и да имат нужда само от wifi и компютър. Още някакви 12-13 години. То не остана.

# 388
За мен това е просто биология. Няма отношение към моите успехи като майка. Виж, един ден като станат децата големи и успели хора, може и да си кажа: ей, браво на мен, справих се.
Просто биология, просто хора, като мен, като теб, просто като живота и смъртта. Най-значимите наши решения и посъпки не са сложни, те са прости, но когато от тях зависи имунитетът на децата ти, ах колко хубаво, че не съм била проста, нали ? Виж, колко е просто.

# 389
  • France
Много се преувеличава с този имунитет. Наистина анти-телата на майката минават през кърмата, но не са достатъчно за да предпазят от заболяване, просто спомагат за по-лекото му изкарване. И това трае единствено до края на кърменето. След отбиването детето трябва да разчита на собствен имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт