Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 402
  • 442
  •   1
Отговори
# 390
  • София
За мен това е просто биология. Няма отношение към моите успехи като майка. Виж, един ден като станат децата големи и успели хора, може и да си кажа: ей, браво на мен, справих се.
Напротив, това е успех. Именно след меда се вижда и жилото на някои улеснения.
Дори преди 28 години педиатърката съветваше да не се прекалява с памперсите, защото децата трудно отвикват.
Аз се възхищавам на всяка жена, успяла да се справи с ЕБХ, т.е. научаването на детето без памперс.

Биология е раждането, но останалото - не точно.
Може децата ти да не станат особено успели и пак да се гордееш с тях, ако са добри хора. Защото Илън Мъск май не е от най-свестните, нищо, че е преуспял.
А за да успеят, ще е добре и да бъдат здрави и обгрижени, когато му е било времето.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 15:42 от Cuckoo

# 391
Чакам моите да станат пубери и да имат нужда само от wifi и компютър. Още някакви 12-13 години. То не остана.

Тогава грижите и тревогите са други. Общо взето притесненията са за цял живот... На етап бебе - гушкане, носене и кърмене, това е, приемете го и ще ви е по-лесно.

# 392
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
За мен това е просто биология. Няма отношение към моите успехи като майка. Виж, един ден като станат децата големи и успели хора, може и да си кажа: ей, браво на мен, справих се.
Просто биология, просто хора, като мен, като теб, просто като живота и смъртта. Най-значимите наши решения и посъпки не са сложни, те са прости, но когато от тях зависи имунитетът на децата ти, ах колко хубаво, че не съм била проста, нали ? Виж, колко е просто.
  Пишеш глупости. Ако само с едно кърмене се изгражда имунитет, що моето боледуваше, като го кърмих 2.4 години? И то почна да боледува, като тръгна на ясла? Нали има имунитет?

# 393
  • France
Куко, не ти разбрах метафората за меда и жилото. Кое наричаш мед и кое - жило.

Донатела, не ми разбивай мечтите.

# 394
Просто биология, просто хора, като мен, като теб, просто като живота и смъртта. Най-значимите наши решения и посъпки не са сложни, те са прости, но когато от тях зависи имунитетът на децата ти, ах колко хубаво, че не съм била проста, нали ? Виж, колко е просто.
 Пишеш глупости. Ако само с едно кърмене се изгражда имунитет, що моето боледуваше, като го кърмих 2.4 години? И то почна да боледува, като тръгна на ясла? Нали има имунитет?
Ми хич не са глупости. Не говорим за детският имунитет, а за бебешкият такъв. Новороденото почти няма имунитет, затова кърменето е изключително важно. Защото само чрез кърмата се предават антитела от майката към бебето. И тези защитаващи антитела ги няма в адаптираното мляко и изобщо ги няма никъде другаде.

# 395
Някой писал горе, че го нападам на външен вид- не че нещо, ама не знам как изглеждате. Това някой да е доволен от живота си не значи, че ви напада. Ако искате да гледате децата си най-близко до правилно, четете нещо научно- здравна информация, психология, изследвания, пр. И дето вика брат ми: хората трябва да си носят последствията от избраното “гледане”. Ако те са доволни от организацията на живота вкъщи и от възпитанието, което детето демонстрира- екстра. Всичко е 6 точки. Това на значи, обаче, че ако детето е гледано по така модерния метод да не му се казва “не” и да не му се забранява, ще бъдете добре дошли във всяка къща, в която не обичат рисунки по стените 😁

А кой колко се е мъчил при раждането е също толкова важно, колкото кой колко се в мъчил при вадене на мъдрец. Ни единия не е по-качествен човек само на база физиология.

# 396
  • София
Куко, не ти разбрах метафората за меда и жилото. Кое наричаш мед и кое - жило.
Донатела, не ми разбивай мечтите.
При памперсите - медът ясно, а жилото е че децата с тях трудно се научават да стискат и да ходят до тоалетна, защото им е удобно и комфортно.
Сигурна съм, че и АМ има минуси, макар аз самата да не съм кърмила повече от 4 месеца и двете деца. Вече са ги написали.

# 397
Не е въпросът до лична нагласа, а до модел бебе.
И до модел родител. Току що прочетох за един баща, който така разклатил плачещото бебе, че то е починало в болницата. Малко трудно ми е да повярвам, че бебето е виновно, защото (по твои думи): "от някои бебета ти идва да се обесиш".

# 398
  • София
Малко трудно ми е да повярвам, че бебето е виновно, защото (по твои думи): "от някои бебета ти идва да се обесиш".
Това, че той се е проявил като идиот, не означава, че бебето не е било от "бесещия вид".

# 399
Който не може да се справи, да извика службите. Но у нас много се крещеше и срещу тях, та не знам. Да им стискаме палци на бебетата, да ги раждат родители, които са добре с нервите.

# 400
  • France
Хайде да не бъркаме криминализирано насилие с трудността да се справиш с ревящо бебе с рефлукс.
Бътъркейк, както вече казах, анти-телата в кърмата не са достатъчни за да предпазят напълно едно бебе. А и няма как да имаш такива за всички сезонни вируси. Тотален нонсенс. Между другото, не е сигурно, че дъщеря  ти няма на ново да изкара варицелата, точно защото я е карала като кърмено бебе. Много е възможно да не си е изградила достатъчно собствени анти-тела

# 401
  • София
Май съм чувала за повторно карали варицела, но е изключение, вирусът просто си остава в тялото.
Цитат: 25 % от възрастните, които не са боледували от варицела, са възприемчиви към заболяването. Около 80% от децата под 10-годишна възраст са преболедували от лещенка, а 95 % от възрастните имат изграден имунитет срещу нея.
Аз имах щастието на 48 години.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 17:35 от Cuckoo

# 402
с трудността да се справиш с ревящо бебе с рефлукс.
Виж, всеки има различно ниво на търпимост. Както казах, който не може да се справи, е добре да потърси помощ преди да се търси вина в бебето. В самолета към Ню Йорк едно бебе плачеше четири часа почти без прекъсване, много добре си спомням различните реакции около нас. От възрастните в самолета повече ме беше страх. Приеми, че всеки иска "да се обеси" по различни причини, не зная защо е толкова странно като е факт.

# 403
  • София
И защо те беше страх от възрастните?
Честно казано, може би щях да отвлека самолета, ако бебе ми реве 4 часа, дори да е моето.

# 404
Хайде да не бъркаме криминализирано насилие с трудността да се справиш с ревящо бебе с рефлукс.
Бътъркейк, както вече казах, анти-телата в кърмата не са достатъчни за да предпазят напълно едно бебе. А и няма как да имаш такива за всички сезонни вируси. Тотален нонсенс. Между другото, не е сигурно, че дъщеря  ти няма на ново да изкара варицелата, точно защото я е карала като кърмено бебе. Много е възможно да не си е изградила достатъчно собствени анти-тела
Аз и не твърдя, че са достатъчни напълно.
Не, не е вярно това, което пишеш. Дъщеря ми няма да изкара повторно варицелата. Виж, херпес зостер може и да изкара, защото е един и същ вирус.

Общи условия

Активация на акаунт