Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 407
  • 442
  •   1
Отговори
# 360
  • France
Не е въпросът до лична нагласа, а до модел бебе.

# 361
Всички бебета са с характер, нали все това повтаряме. Ако е здраво, то просто трябва да се напипа какво му действа. Желая на всички да намерят начина.

Не е въпросът до лична нагласа, а до модел бебе.

# 362
  • France
Вярвай ми, има "лесни" бебета и такива, заради които ти идва да се обесиш. Имам и от двата варианта.

# 363
Хахахха, не знаех, че са с модел и сериен номер, иначе щях да избирам още преди 9 години.
Всичко е обстоятелства и възможност, която предоставяш на детето. Е, и малко усилие, да усетиш посоката.

# 364
  • here and now
О.F,
Аз не мисля, че вие сте способна да изпитате вина за каквото и да е в живота. Просто каквото и да стане, каквото и да направите, вие винаги ще сте невинна. Не мисля, че някой някога ще е по-важен за вас от вас самата.
Майчинството е когато обичаш детето си повече от себе си и правиш неща и жертви, за да му е на НЕГО добре, а не на теб.
Аз съм кърмила 2 години и съм най-щастливата жена на света, заради това. Родила съм и 2-те си деца нормално. За да са добре те, а не аз.
Ако мислех и действах като теб, детето ми нямаше да се роди живо.
Толкова за "добре"-то от нормалното раждане. Да, запредпочитане е, но не на всяка цена.
Една майка трябва да е добре за да е полезна на децата си. Правенето на жертви не е добър пример за децата.
Всичко трябва да е в някакви разумни граници, да е съобразено с конкретната ситуация и т.н.
Всъщност нищо не трябва. Всеки е свободен да прави каквото си иска и си носи последствията от това.

# 365
Когато схванете, че вашата собствена действителност и обстоятелства са си само и единствено ваши и неприложими другаде, хем ще спрете да срвнявате и обвинявате, хем ще спрете да се обяснявате колко сте щастливи и успешни, демек да се извинявате.. На никого не му е важно нито едното, нито другото, защото е потънал в своето и друго нито вижда, нито приема.

# 366
Има една тънка подробност, обаче. Действителността и обстоятелствата в повечето случаи са продукт на собствената ни нагласа и действия. Изключвам драматичните сценарии.

Когато схванете, че вашата собствена действителност и обстоятелства са си само и единствено ваши и неприложими другаде, хем ще спрете да срвнявате и обвинявате, хем ще спрете да се обяснявате колко сте щастливи и успешни, демек да се извинявате.. На никого не му е важно нито едното, нито другото, защото е потънал в своето и друго нито вижда, нито приема.

# 367
Има една тънка подробност, обаче. Действителността и обстоятелствата в повечето случаи са продукт на собствената ни нагласа и действия. Изключвам драматичните сценарии.

Изобщо не е тънка подробност, а самата действителност, колкото и да са късогледи или направо кьорави хората, включая и драмите. Всеки да си гледа неговото, че има доста за оправяне, а не очите му все в другите - какво казали, какво искали, какво имали, що така са лоши към мене... От глупост казали, от глупост гледаш натам.

# 368
О.F,
Аз не мисля, че вие сте способна да изпитате вина за каквото и да е в живота. Просто каквото и да стане, каквото и да направите, вие винаги ще сте невинна. Не мисля, че някой някога ще е по-важен за вас от вас самата.
Майчинството е когато обичаш детето си повече от себе си и правиш неща и жертви, за да му е на НЕГО добре, а не на теб.
Аз съм кърмила 2 години и съм най-щастливата жена на света, заради това. Родила съм и 2-те си деца нормално. За да са добре те, а не аз.
Толкова за "добре"-то от нормалното раждане. Да, запредпочитане е, но не на всяка цена.
Една майка трябва да е добре за да е полезна на децата си. Правенето на жертви не е добър пример за децата.
Всичко трябва да е в някакви разумни граници, да е съобразено с конкретната ситуация и т.н.
Всъщност нищо не трябва. Всеки е свободен да прави каквото си иска и си носи последствията от това.
Докторите са тези, които спасяват животи, освен ако ти сама не си си водила раждането.
Моят пост е към жената, решила да роди чрез операция, без това да се е налагало по медицински причини. Мисля, разлика има. Та, последствията от това нейно решение са си изцяло нейна грижа. Аз, както написах имах щастието да родя безпроблемно и двете си деца, без усложнения, които да доведат дотам, че да се наложи да ми разпорят корема и да ми измъкнат бебето, за да го/ме спасят. Съжалявам, че се случва на много жени. Съчувствам им за преживеният стрес и болки.

# 369
  • София
Всички бебета са с характер, нали все това повтаряме. Ако е здраво, то просто трябва да се напипа какво му действа. Желая на всички да намерят начина.
На едно може да му действа да го повозиш минутка в количката и е заспало, на друго - 1 час носене на ръце. И двете са начин, обаче за гледащия не са съвсем равностойни, нали така?

Малко офтопик: По-удачно е първо да цитираш мнение, а после да му отговаряш. Поне повечето участници тук правят така.

# 370
О.F,
Докторите са тези, които спасяват животи, освен ако ти сама не си си водила раждането.
Моят пост е към жената, решила да роди чрез операция, без това да се е налагало по медицински причини. Мисля, разлика има. Та, последствията от това нейно решение са си изцяло нейна грижа. Аз, както написах имах щастието да родя безпроблемно и двете си деца, без усложнения, които да доведат дотам, че да се наложи да ми разпорят корема и да ми измъкнат бебето, за да го/ме спасят. Съжалявам, че се случва на много жени. Съчувствам им за преживеният стрес и болки.

Познавам много жени, които са преживели да не навлизам в детайли, такива ужаси след естествено раждане, че операцията на други е като разходка в парка.
На едно може да му действа да го повозиш минутка в количката и е заспало, на друго - 1 час носене на ръце. И двете са начин, обаче за гледащия не са съвсем равностойни, нали така?

Малко офтопик: По-удачно е първо да цитираш мнение, а после да му отговаряш. Поне повечето участници тук правят така.

Просто не ми изглежда естетично, но щом ви кефи така, няма проблем. По другото казано: децата се учат да спят. То се ражда бяло платно и нашите действия го научават на дадени поведения. Ние с мъжа ми изживяхме няколко кризи със съня на детето, но седнахме, четохме, гледахме видеа и избрахме метод за приучаване към сън, който стриктно спазвахме и до дни подобрението беше видно, а към момента почти няма проблеми. И ние се мъкнехме с детето с часове на ръце, а то реве. И какво като го нося на ръце, като то не спи, а мен ме боли кръста? Като предложа на близка варианта да прочете за този метод и защо е хубав: Аааа, не, как ще си оставя детето 5 минути да плаче, това не е човешко. Ами ок 🤷🏻♀

# 371
  • here and now
Доктора ми каза " Много вероятно е да се наложи спешно секцио, избирай!"
Мислех три дни и три нощи.
АЗ реших да е секцио. Оказа се правилно решение. Не ми се мисли, ако се беше стигнало до "спасяване на животи".

# 372
Аличке, правиш същото, от което се оплакваш в началния си постинг. Laughing
Cuckoo ти пише, че децата са различни, ефективният подход при всяко е различен, ти си убедена, че децата се раждат бели платна и ...  твоят метод трябва да работи и при други...

# 373
  • София
Хора, четете. Никой не оспорва секцио по медицински причини, нито при висок риск, както при *Алис*.

Alichka_Balichka, явно си от тези, чиито решения и постъпки ВИНАГИ са правилни. С такива хора се старая да не споря

# 374
  • here and now
Четем, четем..
А каква е разликата дали секциото е било по желание или по мед. причини? Бебето все излязло по един и същи начин?

Общи условия

Активация на акаунт