Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 397
  • 442
  •   1
Отговори
# 45
Има едни общовалидни истини и други, пречупени през конкретен случай.
Да, кърменето е най-доброто за детето, и всякакви извинения, заради които не се е случило, са просто извинения с малки изключения.
За колики май нищо не помага.
Памперса трябва да се махне тогава, когато детето е готово. Може да е на 1 г, може да е на 3г.
Раждането зависи от много неща, нормално или секцио, но секциото по желание не е лошо нещо само по себе си, може да предотврати много други нежелани ефекти.
Захранването трябва да се случва в 5-6 месец.
Децата трябва да са облечени с толкова дрехи, колкото и родителите им.
Списъкът е много дълъг.
Всеки, който е решил на своя глава да вземе някакво друго решение, си носи отговорността за него и не пита насам-натам да потвърди правилно ли е или не, ако го прави - може да очаква и негативни реакции относно изборите си.

# 46
Аз не съм “за” запушване на устата на някого ако не мисли като мен. Също така прогонващо от групи и сайтове е да се знае, че я кажеш нещо против мнението на админ, я си с бан. Иначе разбирам какво имаш предвид. Забелязах и аз как доста по-весело вървят теми от 2006-2010, после нещата се влошават. Иначе бих го отдала на изолацията от пандемията, но не е това.

Защото АНОНИМНОСТТА вади грозното, пошлото, заядливото, комплексите и желанието за конфронтация в тези жени.
В живота подобно вербално агресивно поведедение ще доведе от изолация до явен бой на публично място.
Комплекси, злоба, желание за доминиране, ниска самооценка, неудволетвореност от собствения живот, желание да наранят, обидят, самоизтъкнат, собствено величие - богат спектър от мотиви стоят зад повечето ненужно агресивни отговори, завоалирани като помощ.
Тъй като съм в този форум вече 16 години виждам колко ескалираха с годините тези злобни отношения. Преди сякаш това го нямаше и постоянно и по-смело се пускаха теми. Сега всеки здраволислещ пуска максимум 2 теми и се осъзнава, че помощ няма да получи, а предимно нападки и ще приключи с молба за заключване на темата. Според мен това е и причината за отлив от форума.
Ако трябва да съм честна следя няколко групи във ФБ - там където админите не пресекат подобно поведение категочино и системно се случва същото - излив на жлъч и заядливот. А в групи с безкромпромисни админи, които не приемат и веднага реагират на всяка форма на агресия - си е направо кеф.

# 47
Сигурна ли си? Писалите над теб (извинявам се, че на “ти”) май не са от женски пол.

Има ли значение дали някой е сигурен в собственото си мнение, ако не те кара да се замислиш? Това, на което можеш да влияеш и променяш, си ти, не другите. Щом не ти харесва даден тип поведение, опитваш да не го проявяваш и толкова.
П.П. Към мъжете се подхожда по-внимателно,, нали?!

# 48
Мъжете в по-честия случай не злобеят на дребно, но може да кажат 1 нещо, което да е брутално грубо и нетактично. Пример от преди 2 дни: на масата в нас, сервирано сготвено от мен, посрещнати с усмивка хора и приятел на ММ изцепва “Жалко, че разкара така бившата си, беше материал за женене. Много беше готина.” И после 20 мин се опитва да замаже, че аз съм супер, ама и тя била и била им липсвала. Така че, хаха, не деля нещата по пол Simple Smile

Сигурна ли си? Писалите над теб (извинявам се, че на “ти”) май не са от женски пол.

Има ли значение дали някой е сигурен в собственото си мнение, ако не те кара да се замислиш? Това, на което можеш да влияеш и променяш, си ти, не другите. Щом не ти харесва даден тип поведение, опитваш да не го проявяваш и толкова.
П.П. Към мъжете се подхожда по-внимателно,, нали?!

# 49
Да, кърменето е най-доброто за детето, и всякакви извинения, заради които не се е случило, са просто извинения с малки изключения.
Памперса трябва да се махне тогава, когато детето е готово. Може да е на 1 г, може да е на 3г.
Раждането зависи от много неща, нормално или секцио, но секциото по желание не е лошо нещо само по себе си, може да предотврати много други нежелани ефекти.
Списъкът е много дълъг.
Всеки, който е решил на своя глава да вземе някакво друго решение, си носи отговорността за него и не пита насам-натам да потвърди правилно ли е или не, ако го прави - може да очаква и негативни реакции относно изборите си.

Май ето за тези „трябва“ става дума в темата. Трябва, но според кого?
Тези, които сме на повече години, вече знаем колко често се променят тези „трябва“, дори когато става въпрос за официални медицински становища.
И как „трябва“ да се дава на кърмачето вода се превръща в „не трябва“ – мнение все на педиатри, но в различни периоди.
Как „бебето след баня трябва да се маже с бебешко олио и в никакъв случай да не се използва пудра“, казано на хора, които като бебета са били пудрени доволно, след време се превръща в „ау, в никакъв случай не трябва да се маже с олио, в него има парабени и какво ли още не, трябва с натурални продукти като зехтин и мас“ и т.н.
В думичката „трябва“ е заровено кучето.

# 50
Весел празник на всички, съвсем се заплеснах. Най-често “трябва” е за кърменето, макар че сигурно това забелязвам на този етап от живота си. Като цяло съм се опитвала да отбележа как има десетки причини да не кърми една жена- здравословен проблем и нужда от прием на лекарства, психически проблем и прием на антидепресанти и пр. Дори в тези случаи някак си се извърта, тип: детето е на първо място. Мисля, че очакването за абсолютна жертвоготовност и липсата на такава кара някои жени да настръхват. Един вид “на мен ми беше зле, но търпях заради детето и така трябва да е за всички”.

Списъкът е много дълъг.

Май ето за тези „трябва“ става дума в темата. Трябва, но според кого?
Тези, които сме на повече години, вече знаем колко често се променят тези „трябва“, дори когато става въпрос за официални медицински становища.
И как „трябва“ да се дава на кърмачето вода се превръща в „не трябва“ – мнение все на педиатри, но в различни периоди.
Как „бебето след баня трябва да се маже с бебешко олио и в никакъв случай да не се използва пудра“, казано на хора, които като бебета са били пудрени доволно, след време се превръща в „ау, в никакъв случай не трябва да се маже с олио, в него има парабени и какво ли още не, трябва с натурални продукти като зехтин и мас“ и т.н.
В думичката „трябва“ е заровено кучето.

# 51
Ами, права е _limonche_ или да кажем, че мисля, като нея. Естествено хората ще имат различни мнения по моя въпрос, с различна интонация ще ми ги поднесат. Изслушвам и си решавам - или продължавам, както съм правила, защото преценявам, че не е неправилно, или пък вземам нещо от някое мнение, което считам за добро. Не бих подскачала, че някоя ме нападала, насаждала........Тя си има правото, защото е такава, няма аз да я променям, но нали и аз имам правото да подмина и да не си късам нервите с глупости. Дори примерът на Alichka_Balichka за приятеля с вметката за бившата ме разсмя. Аз бих отреагирала с нещо майтапчийско, че явно съм по-добър материал за женене и не бих си го слагала на сърце. Засягането в тоя случай ми прилича леко на комплексираност и несигурност.
И за "трябва" - когато моите деца бяха малки, трябваше да им се дава полезния мед. И не от 10 ден, от ден първи бибероната беше сложена в чашка с мед и така си караха докато я махнах. Е, да чукам на дърво, нищо не им се случи, здрави и прави мъже са. Вода тогава трябваше да се дава на всяка цена, сега има други теории. Ето, това, че сега го пиша в темата на Alichka_Balichka, не виждам с какво ме прави заядлива и насаждаща мнение. Това е факт, преди време беше така, сега е друго. Решението как да си гледа детето си го взема Alichka_Balichka, аз просто съм се изказала по някакъв въпрос.
Като съвет, не се втелясвайте много-много коя какво рекла/написала. Слушайте, четете и си решавайте за себе си. И гарантирам, че след малко още време ще изпаднете в същата ситуация някой да ви обвинява в същото. Просто нещата в живота се менят. А нервите човек трябва да си пази, за да има какво да къса там, където си заслужава, не за глупости! Simple Smile

# 52
Нещата , които съм написала, че "трябва" са валидни към днешна дата, а някои винаги са били. С времето някои от тях се променят, отричат, отхвърлят, но към сегашен момент стоят точно така.
Алечка, имаш проблем с кърменето, до колкото разбирам. А защо не се опиташ да го решиш (или защо не си се опитала, може и вече да е късно) вместо да се палиш от чуждите съвети?
Имаш някакво криворазбрано мислене за родителстването, определено не е цветя и рози. Има литература, има консултанти, но ти избираш да се предадеш и да не кърмиш. Ти си взела това решение съзнателно и никой друг не е виновен. Всички оправдания съм чувала, но това са оправдания към самия себе си и избиват на агресия, ако някой дръзне да изкаже противоположно мнение.

# 53
Когато питаш къде да намериш бавачка, а запопнат да ти обясняват, че едва ли не си лоша майка, щом не си гледаш детето до 2 годишна възраст, това си е баш заяждане. Задаваш конкретен въпрос и очакваш конкретен отговор. Всичко, извън зададения въпрос е важничене и нахалство. Все едно да вляза в магазина и да попитам дали имат свински врат, а продавачката да започне да ми обяснява колко е вредно месото, луда ли съм да ям такова нещо и да ми обясни, че трябва да си взема чия, иначе не ставам за чеп за зеле.

# 54
ainmo, трябва е пълен гняс Simple Smile всеки сам взима решение за отглеждането на детето си. За кърменето, за захранването, за мазането и тн. Щом детето се чувства добре, изглежда добре и е щастливо, КАКВО,  ПО ДЯВОЛИТЕ,  ИМА ЗНАЧЕНИЕ Simple Smile
То трябва да викнеш полиция, като чуеш съседите да се бият, АМА Simple Smile
И дамата говори за точно неща, питаш какво АМ използват и отдолу, се леят хейтърски коментари как трябвало да кърми, как не я е срам, как “бла,бла,бла” оправдания.
Хубаво, може да са оправдания, но КОЙ СИ ТИ ДА ГОВОРИШ ТЕЗИ НЕЩА Simple Smile живейте си живота, хранете си децата с каквото сметнете за редно и не се занимавайте с чуждите, особено щастливи деца Simple Smile

# 55
Какво значи “да се предадеш”? Ако обясниш и е аргументирано, бих се замислила.

Нещата , които съм написала, че "трябва" са валидни към днешна дата, а някои винаги са били. С времето някои от тях се променят, отричат, отхвърлят, но към сегашен момент стоят точно така.
Алечка, имаш проблем с кърменето, до колкото разбирам. А защо не се опиташ да го решиш (или защо не си се опитала, може и вече да е късно) вместо да се палиш от чуждите съвети?
Имаш някакво криворазбрано мислене за родителстването, определено не е цветя и рози. Има литература, има консултанти, но ти избираш да се предадеш и да не кърмиш. Ти си взела това решение съзнателно и никой друг не е виновен. Всички оправдания съм чувала, но това са оправдания към самия себе си и избиват на агресия, ако някой дръзне да изкаже противоположно мнение.

# 56
  • София
Кажи какъв е конкретният проблем, за да видим дали можем да ти помогнем. Сега от мрънкане колко всички са лоши полза няма. Прекратяваме мрънкането и минаваме по същество. Слушаме те.

# 57
Снощи ме мържеше да си допиша, ама чакай сега да ти (ви) кажа - интернет даде възможността на всеки да си пише каквото и както си пожелае и да се чувства, че неговото мнение е много важно и значимо, и че на всяка цена той трябва да сподели своята гледна точка. Та, по тази линия - ако лицето Х търси само хвалебствия, да си споделя успехите и проблемите сами с най-близките си хора. След като публикува някой публично каквото и да е, трябва да е готов да чуе/види негативни мнения и да получи милион непоискани съвети, които може би в този частен случай не биха проработили. Някакви излишни фръцкания тук, да сме всички мили и добри, няма как просто да се получи. Природа, какво да правиш?

Не може и да кажеш кой е грешен и кой е прав - при различни хора, различни неща/методи вършат работа. Всеки има своя истина.

# 58
Да, и аз мисля, че проблемът е друг. Не е кой къде се бил заяждал под въпроси.

На въпроса ти- да се предадеш означава да не ти се занимава, да те мързи, да искаш някой друг да го гледа и затова да прекратиш кърменето, да те болят зърната и да нямаш волята да изтърпиш няколко седмици, докато заздравеят, да не ти се става нощем, а някой друг да прави шишето, да не ти се кърми на 2 часа, може да означава още много неща. Не приемам отговори като кърмата ми е рядка, нямам кърма, бебето реве и е гладно и т.н. Ако ми кажеш това, означава, че не си прочела и два реда за кърменето, а поне в този форум има цял раздел, консултанти и какво ли още не.

# 59
Тралала е тая тема. Авторката иска да се съберат всички мили и добри каки и да плюят хейтърките, как им завиждат и нищо не разбират.

Общи условия

Активация на акаунт