Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 517
  • 442
  •   1
Отговори
# 60
Мам шейминг здравей, здравей 😊

# 61
  • София
В момента авторката мрънка като дете в детската градина или в училище, но като дете - всички са гадни, всички я мразят, кажете и вие как всички са гадни. Когато едно дете прави така, го питаш какво се е случило. Иначе ще продължи да хейти и ще му подхранваш негативизма.

А, ето, детето не иска да решава конкретен проблем и се врътва и изчезва с "и ти си лоша!".

# 62
То па такива, дето като родят, си мислят че е станало голямото чудо... Айде няма нужда. Малко по-реално да гледаме на нещата. Хейтът ще си го получи и без да е мама. Като не се е научила да не споделя инфо от живота си публично, с непознати...

# 63
Аз, понеже й знам темите на авторката, съм останала с впечатление, че търси единствено подкрепящи мнения и трудно приема критика. В темата й за кърменето, проблемът беше поставен като "имам проблем с кърменето, как да успея" и й бяха давани доста адекватни и добри съвети. Но накрая се оказа, че не приема нито един от тях и си настоява, че кърменето няма да х се получи. Накрая излезе, че просто не иска да кърми и търси оправдания, в което само по себе си няма нищо лошо, но ако го заявиш открито "не искам да кърмя, как да спра кърмата" примерно. Тогава ще получиш съвсем други отговори и едва ли ще има осъждания. Това си е личен избор, кактомти беше казано, не е нужно други хора да го одобрят. Ако си уверена в себе си и решенията си, не питаш непознати по форуми.

# 64
Бейби, ти търсиш това внимание на тези хора, и им крадеш от времето, за да ти четат темите. Ти си първоизточника - от теб тръгва всичко. Ако не пускаш теми или постове, никой няма да знае - нито за проблемите ти, нито за теб самата. Ако искаш всички да ти пляскат на изказванията, се присъедини към някоя секта. Детето не го носи плийз

# 65
Като се пише по форуми независимо на каква тема има всякакъв тип отговори по простата причина,че в интернет има всякакъв тип хора. И естествено както всеки има право да пита за всичко, всички имат право и да отговарят. Който не иска да бъде съден в интернет, не трябва да го ползва. Да направиш анкета на улицата с даден въпрос, пак ще получиш огромна палитра от отговори и не всички ще ти харесат.

Мен повече ме учудва търсенето на одобрение от непознати в интернет, а и не само тук - аз като прочета/чуя мнение, с което не съм съгласна, просто не го адресирам и живота продължава. Егото на автора на въпроса не е отговорност на съфорумци, съседи, приятелки и т.н.

# 66
На мен "трябва" не ми е проблем. С интерес бих изслушала това, с което отсрещната страна ще го подкрепи. Ако обаче защитя мнението си и тя не може да каже нищо, не виждам защо ще се засяга.

И не, не съм от страната на дадените примери. И секцио родих, и детето ми беше на АМ, и късно проходи и проговори, и дори не е хипер, мега, гига отличник. Но пък досега ни една друга майка/баща не е успял/а да ми обори аргументите. Както казах и в първия си пост, човек ако е уверен и действа на базата на информиран избор, чуждото мнение няма да го "бутне".

# 67
  • Mediterraneo
Абсолютно информираният избор е в основата на здравословното приемане на чуждото мнение. Опитът се трупа, но ако имаш аргументи в полза на собствения си избор, ще ти е по- лесно да приемаш думите на другите. Но още по- важно е да можеш да отсяваш полезната информация!

# 68
  • София
Сега пък като пускаш тема- крадеш времето на хората... Тези хора нито някой ги кара да чете, нито да отговаря. 😀

# 69
  • Terra incognita
Честно казано тук и във фб групите съм се начела на всякакви глупости от типа прясно мляко на бебе под 6м, злоупотреба с лекарства на своя глава, захранване на 3м, осоляване на новородено и прочее практики, които са си направо опасни за детето. Щом Х е дала публичност на въпроса си, би трябвало да бъде готова за всякакви отговори, вкл. и нападки, все пак мрежата не е розов пухкав облак, където всички са бели, добри и искрено любезни.
Понякога ти попадат такива абсурдни въпроси, че е трудно да се сдържиш.
Теми като секцио/ нормално, ваксини, даване/ не даване на вода, забелване са доста щекотливи и обикновено всеки има своята история ня база на която има и своето мнение и държи да я разкаже и да убеди аудиторията в правотата си.
Та, който го е страх от хейтъри да не влиза в мрежата.

# 70
Един вид вместо всички да сме по-любезни, просто да не влизаме в интернет, защото там е ОК да се нападаме? Аз дотук това разбрах. Мнение може да се даде без заядливи определения, чувала съм.

# 71
  • София
Хубаво, ще сме всички по-любезни! Как мина разходката?
И все пак, какъв е основният проблем? Нещо с кърменето ли?

# 72
Сега пък като пускаш тема- крадеш времето на хората... Тези хора нито някой ги кара да чете, нито да отговаря. 😀

Разбира се, че никой не ги кара, но тема се пуска с надеждата да бъде прочетена, нали така? Иначе, ако искаш просто да си пишеш, защото ти е скучно, си купуваш тевтер и си правиш дневниче - със сърчица, звездички и каквото друго можеш да рисуваш.

На теб не ти ли отнема от времето да прочетеш тези 5 страници? Това не е ли вече едно изгубено време, което не можеш да си върнеш, което си отделила, за да се запознаеш с темата и коментарите в нея?

Аличка, то всичко може - може и Господ Бог да е жена, може и русалките да са хермафродити, а еднорозите да са хипопотами-анорексици. Може и без да търсиш внимание, като насочваш прожекторите върху други хора.

# 73
Хубаво е тук.

Хубаво, ще сме всички по-любезни! Как мина разходката?

# 74
Един вид вместо всички да сме по-любезни, просто да не влизаме в интернет, защото там е ОК да се нападаме? Аз дотук това разбрах. Мнение може да се даде без заядливи определения, чувала съм.
И аз така мисля. Но "майки героини" също е заядливо определение, според мен.
В общи линии дискусията протича според стила, в който е започната.

Общи условия

Активация на акаунт