Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 760
  • 442
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Все още ме изумява как жени тук предписват хранителни добавки, лекарства и какво ли не. Не знам с какъв акъл го правят.Единствето могат да кажат "на нас ни предписаха Х". Не могат да казват "давай му Х".

# 136
  • София
Даже и споделянето е опасно, защото хукват хаотично да пробват всичко.
Не веднъж се пита и за дозиране на дадено лекарство.

# 137
Има още два примера с бавачките и секциото. Не става въпрос за предписването на лекарства във ФБ.

# 138
Заклевам се, днес въпреки празника не съм пила, а вече не знам за какво се караме Grinning Но да... примерите бяха 3, но всеки се хвана за който му е на сърце... може би нормално. Донякъде.

Има още два примера с бавачките и секциото. Не става въпрос за предписването на лекарства във ФБ.

# 139
И аз забелязвам същото. Струва ми се, че новоизлюпените майки твърде много се вглъбяват в не дотам важни неща по отношение на майчинството, някак им се струва свръх продуктивна новата им роля и рязко стават освен компетентни и арогантни. Но в крайна сметка си остават каквито са били преди раждането. С малък нюанс на интензитета, който можем да отдадем на хормоните.

# 140
На мен новите майки ми се струват стреснати. Виж, тези дето децата им вече ходят по барове- те са забравили какво е да си уплашен и объркан.

И аз забелязвам същото. Струва ми се, че новоизлюпените майки твърде много се вглъбяват в не дотам важни неща по отношение на майчинството, някак им се струва свръх продуктивна новата им роля и рязко стават освен компетентни и арогантни. Но в крайна сметка си остават каквито са били преди раждането. С малък нюанс на интензитета, който можем да отдадем на хормоните.

# 141
На мен новите майки ми се струват стреснати. Виж, тези дето децата им вече ходят по барове- те са забравили какво е да си уплашен и объркан.

Моите впечатления са и от новите, като навъртят 2-3 месеца стаж... и се взимат насериозно.

# 142
  • София
Не съм забравила колко уплашена бях и аз в началото. Никога не бях държала в ръцете си новородено, какво остава да повивам, къпя и всичко останало. С две думи нищо не знаех, но майка ми дойде за две седмици и ме научи. на основните неща.

# 143
С първото си бях научила нещата на теория, но практиката е съвсем друго нещо...
Уплаших се, като видях малките ѝ краченца, но беше за миг. После се съвзех и се грижех за нея сама от ден 1. Предвид, че раждах секцио и бях на 19 за мен си беше доста трудно. С кърменето не се справих особено успешно. Около 5-6 месеца избутах на мъка, но с второто се поправих. Успях да я кърмя дълго и успешно благодарение на жени от форума. За миг не усетих злоба и нападки. Помогнаха ми много и винаги ще съм им благодарна. Ако не бяха те нямаше да се справя. В процеса на отбиване също срещнах подкрепа тук.  Кърмаческата тема е много полезна.

# 144
Според мен пък някои майки много се обиждат и взимат нещата навътре. От там си мислят, че все хората ги нападат и се изкарват жертви.
Едно е да кажеш не исках да кърмя, не исках да раждам нормално и точка по въпроса. Друго е да тръгнеш да се плюнчиш половин час и да се обясняваш и да си търсиш оправдания.
Има някакви норми за гледане да деца и е хубаво да се вместваме в тях. Не е редно да се дава кисело мляко на бебе на 2м, защото гледало жално или ревяло. По същата логика може да реве и да иска кафе, цигари, вино... И тях ли трябва да дадем, нали защото ревяло.
Или защото педиатърката, набор на баба ми, учила през 50-те години на миналия век и от тогава друг учебник не е отваряла, казала че на 40 ден трябва да се дава сокче.
И най- важното е, че ние отговаряме за живота на някой друг. И трябва да мислим за неговото здраве за вбъдеще.
Малко вече ми писна да слушам оправдания, че някой за пръв път станал родител. Има достатъчно информация в интернет, има достатъчно педиатри и специалисти.

# 145
Ох, вие съвсем обърнахте темата в “как се задават тъпи и нелогични въпроси”, все едно до сега никога не сте виждаши лелки, които съдят нечии решения, които изобщо не се свързват с даване на суджук на 3 месеца, захранване на 20 дни и тем подобни. Давате някакви безумни примери, а не беше това смисъла на темата.
Как да е, всеки се е родил научен явно и няма право никой да попита нещо.
Щото ако ви се прочетат темите от началото, в което сте започвали да пишете в бг мама, примерно, само въпроси на ниво докторантура е имало.

# 146
Във форума съм виждала и двете крайности - както много мили, полезни и интелигентни мнения, така и точно обратното. Виждала съм жени да обиждат брутално други жени в подфорумите за диети и отслабване. Може би с намерение да стреснат, да уплашат, но изглеждаше грозно. Да не говоря колко мразя някой да говори с тон на последна инстанция за кила и външен вид, все едно е Наоми Кембъл. Смешен случай от миналата година, една се караше на друга защо яде плодове, защо пие вино. Според мен изпитваше чувство за превъзходство, че самата тя не го прави.
На мен една онзи ден ми каза - смени репродуктивния лекар! - все едно аз ей сега ще уволня човека, на когото съм си поверила здравето и семейството въз основа на съвета на Гичка от Макоцево.
Но няма какво да се учудваме - те тези онлайн общности са отражение на живота навън, хора има всякакви. Аз бих ви препоръчала ако сте в нужда от съвет, търсете от специалисти или свои близки, на които 100% имате доверие и прочетеното онлайн го приемайте по-скоро информативно и за забавление.

# 147
  • София
И тук има класация на потребителите откъм достоверност. Не е като всички да са съвсем равни като тежест на мненията. С времето доста се опознават хората, които се засичат в едни и същи теми, много се познават и лично извън фолума. Навремето правехме форумни сбирки.

# 148
  • Пловдив
Ама то е естествено да има класация за достоверност. Ти на кого ще вярваш повече в реала - на някой, който познаваш от години или на някой новодошъл? И тук така, старите мнения тежат повече.

# 149
Някой ако седи 10 години и повтаря една и съща грешна информация, не е станал достоверен по давност.

Общи условия

Активация на акаунт