Доста деца едно време са пиели айран от краве мляко (кисело), все ми е на ум, че козе са им давали на бебетата, щото то всеки дом с коза е разполагал. Особено на 7 етаж, направо я виждам майка ми с козата на балкона.
Държиш ли да пишеш това, което пишеш? Хората са измислили контрацептивите къде успешно, къде неуспешно, а за нежеланите бременности и деца също са измислили начини - къде успешни, къде с висока смъртност. Хората не сме особено умни в това отношение, поне що се отнася до регулиране на раждаемостта. И жените забременяват доста често.
Козето е най-близко като състав. По емпиричен път са го установили, а това кой е имал коза и кой крава е било нещо и като социален статус - дойка, коза, крава. Богатите са си позволявали дойки. Бедните по милост някоя друга кърмачка или животинско каквото има.
Не можем да се правим, че има определени базови неща. Човек много добре знае къде е границата. Ако майката се мъчи или не иска или не може или това я отблъсква от бебето й, по-добре хич да не кърми, а да дава АМ. Не можеш насила да накараш жената да кърми, особено ако има достъпни други заместители. Толкова противно може да й стане всичко, да да не иска и детето.
Аз пък нямам никакъв проблем да се наричам лоша майка. Супер-дуперският ми пасатор съм го използвала само да си правя дайкири и мохито с него. От сега правя планове на кого да пласирам домочадието за да си починем и да се отдадем на низки, плътски страсти с ММ. На всичкото отгоре съм и мързелива, та гледам да ми е по-лесно всичко.