Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 811
  • 442
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Да, а сексът е с цел забременяване. Защо тогава се пазим(те) и не правите секс и раждате на всеки 9-10-12 месеца? Айде моля, който както исна да си ползва органите! И не визирам само половите!
Доста деца едно време са пиели айран от краве мляко (кисело), все ми е на ум, че козе са им давали на бебетата, щото то всеки дом с коза е разполагал. Особено на 7 етаж, направо я виждам майка ми с козата на балкона.

Държиш ли да пишеш това, което пишеш? Хората са измислили контрацептивите къде успешно, къде неуспешно, а за нежеланите бременности и деца също са измислили начини - къде успешни, къде с висока смъртност. Хората не сме особено умни в това отношение, поне що се отнася до регулиране на раждаемостта. И жените забременяват доста често.

Козето е най-близко като състав. По емпиричен път са го установили, а това кой е имал коза и кой крава е било нещо и като социален статус - дойка, коза, крава. Богатите са си позволявали дойки. Бедните по милост някоя друга кърмачка или животинско каквото има.

Не можем да се правим, че има определени базови неща. Човек много добре знае къде е границата. Ако майката се мъчи или не иска или не може или това я отблъсква от бебето й, по-добре хич да не кърми, а да дава АМ. Не можеш насила да накараш жената да кърми, особено ако има достъпни други заместители. Толкова противно може да й стане всичко, да да не иска и детето.

# 196
  • France
Ето, пак се почна. Rolling Eyes Аз пък нямам никакъв проблем да се наричам лоша майка. Супер-дуперският ми пасатор съм го използвала само да си правя дайкири и мохито с него. От сега правя планове на кого да пласирам домочадието за да си починем и да се отдадем на низки, плътски страсти с ММ. На всичкото отгоре съм и мързелива, та гледам да ми е по-лесно всичко.

# 197
  • Пловдив
Как пасатора се свързва с бебето? Не схващам? Аз с пасатора правя сос за салата.

# 198
Не се ли използва за пасиране на зеленчуци и месо, докато бебето няма зъби още? Аз това правех, и плодови пюрета, и изобщо пюрета.

# 199
  • Пловдив
Ами не. Не съм пасирала. Имам деца.

# 200
От чисто любопитство питам - как ги захрани без да пасираш? Аз не съм веща по тия въпроси, правя каквото ми казва педиатърът. И той каза супички и пюренца с пастор/блендер.

# 201
  • Пловдив
Захранвах след 6 месец, по т. нар. педагогическо захранване, с обща храна. Да не повярваш, ама оцеляха. А най-малкия го захранвах по метода "вече не ми дреме", братята му бутаха в устата само да се обърна. И той оцеля. Него го захраниха на около 3 месеца с шоколад....

# 202
  • София
Има едно чудесно изобретение - вилица. С нея се мачкат сварените продукти и прави частици с различна големина. Бебето се научава да дъвче и да не се дави. А храната от детската кухня няма съвсем нужда от пасираме.

# 203
  • Варна
Аз викам да се върнем към въпроса "Защо майки са агресивни към други майки?"
Понеже ми е минало времето, не се впрягам на мненията във форуми/теми за отглеждане на деца. Обаче като чета, ми прави впечатление, че много млади/нови майки задават въпрос, но реално си имат отговор (желан такъв) и като не го получат стават настъпателни или го дават обидени. Понякога стават толкова неприятни, че ти се приисква да ги клъвнеш за спорта.
Разбира се, че всеки има право на избор да отглежда детето си по един или друг начин, стига да не го застрашава. Докато такъв момент не е настъпил, не се намесвам, но си запазвам правото да одобрявам или пък не. (Това за "чужди" хора.)

# 204
Благодаря, не подозирах за съществуването на, как беше, вилица?
Съвсем любезно попитах от чисто любопитство, а и да си сверя часовника, нямам намерение да хокам някого, просто ми стана странно, защото аз освен пасатор друго не познавам за направа на пюрета и хранене на беззъби деца. Не живея в България и нямам достъп до тези детски кухни, уви.
Нямам съмнения, че децата са оцелели, да са ви живи и здрави.

П. П. А с какво се научава да дъвче преди да има и един зъб, няма да питам. Вилица и тва е 😁

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 23:22 от O. F

# 205
  • France
А, те децата оцеляват. Майка ми все дава циганчетата за пример. Та за това не се кося излишно. 

# 206
Темата е станала олицетворение на заглавието си 😅

# 207

П. П. А с какво се научава да дъвче преди да има и един зъб, няма да питам. Вилица и тва е 😁

Не че се заяждам, ама ако трябва да сме честни, дъвченето се прави с дъвкателните зъби, които излизат последни по принцип. Първи са резците и те служат само за отхапване. Бебетата много добре дъвчат и без зъби. Захранването е напълно възможно да се случи без пасатор. Вече всеки преценява сам за себе си.

# 208
  • Пловдив

Не знам, ама някак дъвчат. Има и един друг въпрос - как го кърмите като има зъби? Стават нещата, няма проблеми.

# 209
  • София
Дъвченето донякъде е вродено, но се учи. Сериозно го казвам, съвсем професионално, не знам защо го приемаш на майтап или като заяждане. Дъвченето е координация на дъвкателните мускули, на мускулите на бузите и езика. Това е подготовка И за говоренето. Много от децата с късно проговаряне са имали проблеми с дъвченето - твърде дълго време са яли пасирани храни, не са им давани по-твърди консистенции "защото много се дави". На прословутата попара, колкото и да я мразя като символ на нашенското захранване, има по-едри частици като дребни парченца сирене и хляб или сухар. Идеално гладките пюрета са за съвсем мънички бебета. В обичайния живот всеки родител се изкушава да даде съвсем малка трошичка хляб на бебето, когато то гледа с онези големи очи в устата, докато яде. Природата ги е измислила нещата. Слушай периатъра си, но имай предвид, че идеално пасираната храна не е много добра за бъдещото развитие. Има десетки книги на тема захранване, тук също информация колкото щеш. (за моите нямам особени спомени, освен че само веднъж пасирах, и то от притеснение първия път, когато взех храната от детската кухня, да не би да  се задави с дребните парченца фиде, почти невидими. е, не се задави и оттогава станах по-смела и картофът и морковът вместо пасирани станаха намачкани с вилица. Затова казвам за това чудесно изобретение.)

Общи условия

Активация на акаунт