Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 430
  • 442
  •   1
Отговори
# 405
Честно казано, може би щях да отвлека самолета, ако бебе ми реве 4 часа, дори да е моето.
Всеки реагира различно. Един и същ "модел бебе" предизвиква различни чувства и реакции у хората. Затова и казах, че за мен "модел родител" играе по-голяма роля. Въобще не е задължително да се съгласява някой с мен. Познавам форума вече добре и съм участвала в доста теми, напрмер онази за битите деца. Хората сме различни.

# 406
...Хората сме различни.
Във всички възрасти.

# 407
  • София
Има и нещо, наречено "хората около теб". Ако моделът родител е"вятър ме вее на бял кон, детето да си реве" - става страшно на обществени места.

# 408
  • here and now
Четем, четем..
А каква е разликата дали секциото е било по желание или по мед. причини? Бебето все излязло по един и същи начин?
Не мога да повярвам какъв въпрос задаваш.
Впрочем, чела съм, че някои "ВИП-ки" планирали секцио в 7 месец, за да не напълнеят прекалено. То все тая, нали, има кувьози.
Факт е, че го задавам.
Някой ще ми отговори ли?

# 409
Офф, бее.. Авторката не разбра, че и ние сме щастливи, хубав ни е живота, нахранени са ни децата и си спят спокойно... Представяш ли си, а сме кърмили... И не ти завиждаме, че си правиш разкрасителни процедури, защото и ние си правим... Не че имам нещо против некърмещите, но авторката е най-дразнещо подмятащата, че видиш ли, тя  може да си позволява лукса да се разкрасява, а пък останалите са Чубака от Междузвездни войни...Авторката да не се чуди, защо я нападат - просто се опитва да си избие комплексите върху други хора, ама удря на камък и това и се струва като нападение... Въпреки, че и това заслужава

# 410
  • Варна
Хайде да не бъркаме криминализирано насилие с трудността да се справиш с ревящо бебе с рефлукс.
Бътъркейк, както вече казах, анти-телата в кърмата не са достатъчни за да предпазят напълно едно бебе. А и няма как да имаш такива за всички сезонни вируси. Тотален нонсенс. Между другото, не е сигурно, че дъщеря  ти няма на ново да изкара варицелата, точно защото я е карала като кърмено бебе. Много е възможно да не си е изградила достатъчно собствени анти-тела
Аз и не твърдя, че са достатъчни напълно.
Не, не е вярно това, което пишеш. Дъщеря ми няма да изкара повторно варицелата. Виж, херпес зостер може и да изкара, защото е един и същ вирус.

Мда, явява се като херпес зостер. Опит.

# 411
Всъщност сега се замислих… няма смисъл наистина да се ядосвам. Някои жени смятат, че са повече жени и майки ако са кърмили 1 месец повече, или са раждали естествено. Щом да занимават всички с това и да го споменават под всяка тема (очевидно без значение от темата) ги прави щастливи, нека го правят. Въпросът е защо агресират срещу другите жени, които не им съвпадат с вижданията? Как им пречат? Вредят ли им?

# 412
Ами не знам, не мога да кажа, понеже мен никой не ме е нападал. Даже напротив, често търсят съвет от мен. Защо те нападат и защо обръщаш внимание, това само ти можеш да кажеш.

# 413
  • София
Дразнят. Това е положението. Другите дразнят, когато са на различно мнение. Няма значение дали е за мусаката или за скубането на вежди.

# 414
Войната секцио vs нормално и кърмещи vs некърмещи, о йес 😆

# 415
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз съм хибрид, секцио и кърмене. Какво да правя?

# 416
  • here and now
Срамувай се. Тва, че после си кърмила не заличава травмите за детето от ненормалното раждане.

# 417
  • Най-красивата страна

И едните са майки и другите са майки.Защо трябва да има война...

# 418

И едните са майки и другите са майки.Защо трябва да има война...

Не знам защо трябва да я има, само знам, че е рядко люта 😵

# 419
  • София
Въпрос на възпитание и интелект е, които в момента масово липсват. Не се уважават изобщо нито личното пространство, нито правото на личен избор. Масово се счита, че човек е интелигентен, ако знае на прима виста някакви исторически и културни факти, па макар и нямащи нищо общо ни с професията му, ни с живота му. Възпитанието и социалните умения се неглижират, понеже всеки е велик и може сам всичко. А и интернет се има за крайно достоверен и последна инстанция по всеки въпрос.
На мен са ми чели лекция, че давам на детето антибиотик, пък видиш ли можело с водорали, морска вода и прополис да го лекуваме. Ами за моженето - може, ама аз не съм лекар и предпочитам да си заведа детето при педиатър, който да прецени как да го лекуваме и да спазвам неговото лечение, вместо на майката ХИКС в градинката, която нито ми гледа детето, нито знае попринцип как му протичат заболяванията, нито реално я интересува, ама държи да ми каже какво е прочела и как трябва да спра веднага антибиотика.
Чели са ми и лекция, че трябва да си изхвърля кучето, щото видиш ли куче и дете на едно място не става, зарази носи кучето, боклуци носи, изобщо как може въобще да си помислиш да гледаш дете и куче на едно място. А че си има ветеринари за тая работа, които се грижат кучето да не носи зарази, както и че има едно вълшебно място, наречено баня в която кучето се мие преди да бъде пуснато вътре, не е от значение изобщо, важното е, че майка ИГРЕК това си е енигма и тя така разбира нещата и се чувства задължена да ти обясни подробно.
А любимото ми, миналата година беше -"ама как майката работи, след като детето е на една годинка. Тая жена не струва, как може да си гледа кариерата и да си зареже детето на тебе да го гледаш". Ще рече човек, че не съм му баща, а някакъв случайно срещнат на улицата, на който му е оставено чуждо дете. А като чуят, че и аз все пак работя, а не съм детегледачка на цял работен ден, съвсем вече се влошаваха нещата.
Като цяло, аз лично гледам да не се връзвам на такива закачки и при започване на подобен диалог/спор рязко се сещам, че бързам и с малката сменяме градинката. А и интернет гледам да не ползвам за задаване на въпроси по тие теми, тъй като от опит вече знам, че отговор няма да получа.

Общи условия

Активация на акаунт