ОСМИ клас 2020/2021 - Великденска отмора и морски широти - във ОСМИ КЛАС е време за стоплящи мечти!

• 31 238
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Между гори и планини
Аз си мислех , че идва от глагола раста, с представка по. ПорасТвам.
На скоро частната учителка по български но младежа ми обяснява кога се пише отдолу  и от долу. Обаче аз се загубих в превода 🙄

# 511
  • София
На мене основен ориентир за липсата на Т винаги ми е била Пипи и онова "Хайде, хапчета чудесни, никога да порЕсна!"
😃

# 512
Аз съм с еднакъв номер с малкия ми син- 39. Нося му маратонките понякога.
И ние изкарахме цял ден навън, но голямото дете отново не дойде с нас. Този път и не предлагахме споделени семейни преживявания Simple Smile Абсурдно е при това хубаво време да му давам витамин D, но му давам. Винаги по това време на годината е бил със страхотен тен, а сега е бял като скандинавец.
Ако излиза, излиза вечер за час и половина.
Имам чувството, че никога не съм учила правила и граматика. Разгледах наскоро учебниците по български за осми клас и установих, че тези неща не съм ги учила или всичко съм забравила.

# 513
  • Между гори и планини
Проверих, има значение дали е свършен или несъвършен вид на глагола.  Наскоро учиха тоя ужас. Как не се е сетила учителката да им ги даде и двата и да им гледа сеира.
https://kaksepishe.com/porasna/

# 514
  • Някъде в Европа...
Ей, вие не сте ли "на маса", та се сетихте за правописа 😛? Я, наздраве - празник е, и оставете това на учениците! 🍷🍷🍷

# 515
  • София
След миналата година безвъзвратно се повредихме, или поне аз. 😆
Иначе на маса бяхме на обяд - бащата на мъжа ми също е именик.

# 516
  • София
И у нас е очакван този растеж, ММ е висок, носи 44-45. Еми винаги е обут с много хубави обувки от разпродажби за без пари. Аз с моите 37-38 вечно духам супата. Но това е положението. 😂 Синът ми от декември до момента е качил 6 кг, на височина може и 10 см да е скочил.

# 517
  • София
Младежът напоследък се кротна откъм растеж на крака и е 44.5 - 45 номер. На височина явно продължава да расте, защото го гледаме все по-нагоре. Последно 178-179 см.
И двамата с мъжа ми носят xl, младежът чат-пат и l. За бельото е лесно, защото единият е на слипове, другият на боксерки, но с тениските е трудно Blush.

# 518
Да са живи и здрави всички именници!
Air, специални поздравления за празника и успех на младежа в състезанието утре!

Възползвахме се и ние от прекрасният ден. Едвам ги изстъргах от столовете, едвам ги прибрах Simple Smile Ще се сетят, че е хубаво навън Simple Smile

# 519
Обаче, 47 номер обувки има доста предимства.
Вярно е! Особено ако си на рафтинг и си си забравил греблата.
Хубаво е, че споделихте номерата на момчетата. Стана ми спокойно. Моята е с 38-39 и не е много висока, към 165. Джобно ще е.

# 520
  • София
Е айде сега - аз съм от джобните с под 160, те са си екстра с 165 (понеже и моята е толкова). 😆

# 521
Моят също е 44 номер, м дрехи, стандартно. Напоследък излиза доста с колелото, притеснявам се, защото кара в града Sad Но не го спирам ,защото има нужда от движение и контакти. Все пак е почти мъж, но...кога ще спра да го мисля Sad

# 522
  • София
Хепи, никога! 🙂
Въпросът е в това, да намерим баланса и да в някой момент да не сме обсебващи. И аз се боря с това. Когато прекаля и ми се разсърди, се извинявам, казвам че и на 50 г да стане, пак ще ми е дете и ще се притеснявам. След това се оттеглям и се срамувам тихо.
Ох, аз си спомням пък едно стихче за съгласните букви. Само началото помня, де.
С и Г не се обичат...
Така научих и детето, че се пише Сграда, вместо Зграда, Сготвя-Зготвя ...
Бях го намерила преди години, сега не успявам. За малките е много полезно, по-лесно се запомня и научава от така представени правила, вместо от скучните и объркани учебници.

# 523
  • София
Като заговорихте за растежа, моята девойка не расте напоследък. Още не може да стигне 160 см. Понякога се оплаква че е най-ниската, приятелките ѝ я задминаха. иска още 2-3 см да добави. Много обича да спи, но не ѝ помага за сантиметрите. 😀 Брат ѝ, който е 6 клас я настигна и в момента са еднакви.
За обувките е 37 номер и вече втора година не го е увеличавала. И аз съм 37, но рядко менкаме нещо.

# 524
  • София
Моята девойка от  5 години сигурно е 39 номер.Надявам се да не расте повече.Аз съм същият размер.Удобно е  Wink На ръст обаче ме мина- Вече е над 170 и определено  не е с моята структура.ПО-женствена  е   определено, което понякога ме смущава.Да са живи и здрави

Общи условия

Активация на акаунт