ОСМИ клас 2020/2021 - Великденска отмора и морски широти - във ОСМИ КЛАС е време за стоплящи мечти!

• 31 237
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз категорично установих, че сме били адски глупави като тийнейджърКи с вечната постановка "това не си харесвам, онова не си харесвам", коя мърмори, че е твърде висока, коя, че е ниска. Като ги гледам дъщеря ми и всичките ѝ приятелки, и всички останали девойки, с които се разминавам по улиците - боже, колко са млади и хубави всичките...

# 526
  • Някъде в Европа...
citron, сърдечно благодаря. Самото състезание е в неделя по обед, но в събота сутринта трябва да сме на терен, та да правят тренировъчни спускания. В недя сутринта също са тренировки и по обед са квалификациите и после финал. Отиваме заради емоцията и за трупане на опит 😀, въобще не се и надява на нещо повече (което ме радва, защото сам казва, че ако прецени, че е опасен даден скок ще заобикаля, нищо, че ще губи време..по-добре така, отколкото "на всяка цена" и после я със счупена глава, я със счупено колело) Синковецът ще е от най-малките в най-малката възрастова група, която е 15-16 г. Дори изрично питах дали ще може да участва при положение, че все още няма навършени 15 - можело, трябвало в годината да ги прави. Така че ще присъстваме заради адреналина, да се види с другите байкъри от различните градове (с които общува онлайн) и да запише участие ..
В понеделник имал контролно по Информатика, но кой ти мисли за училище 😁 - спокойна да съм била, нямало да е двойка 🤣

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 23:41 от AIR

# 527
Когато има "в" има и "т". Без "в" няма "т". Така го помня аз 🙂
порасна - порастВа
Еее, благодаря, научих нещо ново.
И аз се консултирам с Павлина като се колебая. Невероятна е, винаги търпеливо отговаря на въпроси.
Честито на именици и юбиляри, да са живи и здрави!

Ние днес всички бяхме по спортове, а следобед с дребния играхме и баскетбол на кошовете в близкото училище.
Тийнката също тренира за състезание по два пъти на ден и така до неделя. Ще са без публика, после ще ни пуснат клип.
Въобще - хубава пролет, свързана със слънце и движение имаме засега. Дано така остане, прекрасно е.
Миналата година по това време се промъквахме да поиграем навън като престъпници. Дано никога не се върне онова време.

# 528
Рени и моята е с подобен ръст и дребна в сравнение с останалите, но тя е 2007, а и е гимнастичка.  Забелязвам, че са доста разнородни на размери съвременните тинейджъри.

# 529
  • София
Аз категорично установих, че сме били адски глупави като тийнейджърКи с вечната постановка "това не си харесвам, онова не си харесвам", коя мърмори, че е твърде висока, коя, че е ниска. Като ги гледам дъщеря ми и всичките ѝ приятелки, и всички останали девойки, с които се разминавам по улиците - боже, колко са млади и хубави всичките...

Нали, и аз така. Днешните младежи и девойки ми се струват много красиви. Всички. Спомням си на едно море като студенти, отиваме на лодката на чичото на един състудент. Вървим 10-тина души момчета и момичета към кея, а той ни гледа. Като приближихме, такова възхищение се четеше в очите му. Каза ни колко сме хубави, стройни и излъчваме младост, сила и здраве. Тогава ме впечатли това, което каза, но сега го разбирам.

# 530
  • София
И аз си спомням преди време една по-възрастна колежка, която много си уважавам, ми казва - всичко, което е младо, е хубаво. Но някак и аз все повече го осъзнавам през моите очи. Явно това е онази житейска мъдрост, която идва с годините. Като гледам децата около младежа, всичките са хубави, млади, с гладка кожа, животът е пред тях дай Боже, дръзки, готови да опитват нови неща.

# 531
  • у дома...
Снощи цъфна двойка по БЕЛ от писмено изпитване. Първата ѝ двойка в живота. И два часа рева девойката. Не сме се карали. Днес ще иска госпожата да ѝ изпрати работата, за да види къде са ѝ грешките, защото тя твърди, че има само две.

# 532
И ние купувахме дрехи тия дни, и за двамата. Младежът обича да са по него тениските и ризите, съответно носи S. Купи си сам здрави дънки и къси панталони за пръв път. Носи 42-43, явно от моя баща ген, защото от семейството на мъжа ми всички мъже са с 40 номер. Боксерките лесно различавам в къщи, но чорапите... Наборката към 37 е вече, аз съм 36. Няма да расте повече май. Малко е по-висока от мен, има дълго вратле. Аз съм си дребосък, 155. Около 4 кг съм по-тежка от нея. Тя е 48, аз 52. Носим си дрехите, горните само.
В учебен план - предстои класно по бел във вторник.

# 533
Ние се занимавахме с антигенни тестове в ранни зори. Съпругът ми от няколко дни е с хрема, а осмокласникът също е със запушен нос. Притесних се, че на смотания електронен термометър, който имаме вкъщи,  тази сутрин се отчете температура 36,5, което според мене е много. При мен все показва 34 , 35 и нещо. Измери си температурата веднага след ставане , но каза, че леко му е сухо гърлото и има запушен нос.  Отрицателни са тестовете, но нещо ме гложди. Дано всичко да  е наред. Според осмокласника баща му е бръкнал даже по-надълбоко от лаборанта, когато ги водих на тестове. Би трябвало пробата да е взета добре.
По празниците върна оценката на първото есе по произведение по БЕЛ. За спазване на правописната норма му е отнела две точки, има сбъркан един пълен член, на "позиция" е изпуснал "и" след "з" и на някакъв цитат е трябвало да напише двойни кавички. Класното ще включва и есе по произведение, а това е първото есе от такъв вид, което пишат през тази година.
И за мене всички млади хора са красиви. Но харесвам и белезите на старостта. Лицата на възрастните хора също са интересен разказ. Всички възрасти са ми любопитни.

# 534
  • София
Ние периодично сменяме батериите на няколкото електронни термометъра у дома.
34-35 градуса не са реални според мене, малко на хипотермия отива.

# 535
И за мен не са реални, но все такива стойности показва. И затова се притесних на тези над 36.

# 536
Когато имах инфекциозно заболяване и висока Т, електронния термометър се смили и показа точно 40 градуса. Иначе си седи на 34, да.
Дано не е Ковид, у дома почнаха да ни мъчат алергиите, минаваш през парка и ревеш...всичко нацъфтяло...

# 537
  • Пловдив
Лелее, Бети , какво си сладурче еее. 155 санта. И аз съм толкова, ама в момента килцата са бая повечко от твоите. Последните 3 месеца нещо ме одебелиха сериозно.
Амандичка , има някаквъ вирус, ама не знам дали Е Дъ вируса. И ние сме хремави цялото семейство, без мъжо, вече една седмица, аз имам и някакво дразнене надолу, та подкашлям понякога, но такова имах и по време и след короната 3 месеца, не знам дАли не е останало слабо място. Доста хора има хремясали, повечето са изкарали вируса и все си викам, че не може всички да ги повтаря наведнъж. Та си мисля, друго е, а и мъж ти е ваксиниран, нали? Термометрите електронните аз ги държа поне 10 минути след пискане, че са много неточни.
Няма как да объркам нищо на двамата мъжа дОма, мъжльо е 200 см, и 47 номер обувки, а сина няма как да стане толкова, за съжаление. Той да стигне 178 ще съм Много щастлива. Обувките са му 41,но не заради дълъг, а заради широк крак. Но, тази година си носи дрехите и от миналата, защото е по-слаб сега. Преди заряди това, че напълняваше, все му бяха малки. Аз нося неговите дънки от преди 2 години, и неговите тениски 😀😀😀 Ама щото се нося твърде спортно. Докато стане време да обличам на момичетата, ще съм много стара за техни дрешки.
Лек и успешен ден!

# 538
И аз му нося дънките. Разликата е, че на мен ми опъват по бедрата, а на него му стоят широки. Много ми харесват мъжките модели.
Любче, да, ваксиниран е. Но децата не са....

# 539
  • sofia
Днес, за първи път тази учебна година, съм свидетел на дистанционно обучение, защото съм отпуск. Много съм впечатлена от класната по АЕ, без да е натрапчиво, има някаква дисциплинираща строгост в нея и всички се държат спокойно и уважително. А е толкова млада...Каза им, че има заповед и се връщат от 17.05. в клас.

Общи условия

Активация на акаунт