ОСМИ клас 2020/2021 - Великденска отмора и морски широти - във ОСМИ КЛАС е време за стоплящи мечти!

• 31 229
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • софия
Момичета, в Парадайс мол отворени ли са заведенията за консумация на място?
Бисе, и да не са отворени наблизо е https://www.quartal.city/ Wink

Неносените дрехи нося в НМ или Зара. Циганите са намерили колая на контейнерите и около тези на ЧК при нас винати е разхвърляно.

Ред, с ремонтите винаги е така. Започва се с едно, после второ, трето, ... Ама като приключиш и е хубаво.

# 571
  • Sofia
Milasara, благодаря!❤
Предният път, когато ходихме в Парадайс да пазаруваме, заведенията вътре продавапа храна само за вкъщи. Нямаше къде да се приседне да отд хнеш. Не искам да си го причиняваме пак.
Интересува ме, дари вътре в мола можем да седнем да хапнем.

Може навсякъде на етажа с храната 👍Всичко е отворено.

# 572
Благодаря, момичета!❤
Успокоих се😀
Миналият път бях на ръба на оцеляването, та се радвам, че няма да си го причиним отново.

# 573
  • София
Момичета, знам, че има математици сред нас... Може ли малко помощ по следната задача от 8 клас: Може ли радиусът на окръжност, описана около триъгълник с периметър 3 см, да е равен на 0,5 см?

# 574
  • Sofia
Благодаря, момичета!❤
Успокоих се😀
Миналият път бях на ръба на оцеляването, та се радвам, че няма да си го причиним отново.
Да ти подшушна, ако искаш, къде да ходиш наблизо, докато девойката си търси дрехи😀

# 575
  • София
Ние също въртим някакъв вирус. Надявам се да няма нищо общо с короната. Нали него го минахме ноември. Според мен тръгна от малкия от яслата. Той след 2 седмици хрема и кашлица и уж оздравяваше, се влоши точно по празниците. Сега пие антибиотик от няколко дни и утре пак ще ходим на лекар, защото още не се оправя. Аз точно преди празниците подкарах нещо като настинка - болки в гърлото и кихане, но премина в някаква кашлица, която слиза надолу. Мъжът ми и той се оплака след мен от подобни симптоми. Някакъв неприятен вирус. Най-тъпото е, че нещо и баба днес се почувства зле. Дано не сме я разболели и нея.
Иначе всички сме с алергии. За сега само малкият още не е проявил. Имаме към разни полени. На младежа от няколко години му правим една десенсибилизация с алергени в малки дози. Но не съм особено убедена, че има някакъв ефект до момента. Освен, че е досадно, защото се прави по 4-5 месеца всеки ден и хвръкват едни по 500 лв. на година за това. Но поне да сме опитали. Другото е да си кара на антиалергични и да се надява да не стига до астма.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 20:36 от zazu1

# 576
Благодаря, момичета!❤
Успокоих се😀
Да ти подшушна, ако искаш, къде да ходиш наблизо, докато девойката си търси дрехи😀
О, да! Наострила съм ушетата😀

# 577
Момичета, знам, че има математици сред нас... Може ли малко помощ по следната задача от 8 клас: Може ли радиусът на окръжност, описана около триъгълник с периметър 3 см, да е равен на 0,5 см?

Не знам как се решава, но измислихме следното:
Щом радиусът е 0,5 то диаметърът е 1см. Значи не може периметърът да е 3см. Едната страна може да съвпада с диаметъра и да е 1см, но другите две ще са по-малки от нея. При всички случаи а+б+с ще е по-малко от 3см

# 578
  • София
Zazu, едни приятели са с алергии (трима от четиричленно семейство) - сенна хрема + алергия към прах и котки при тийнейджъра.
Още преди 6-7 години започнаха с тази съвременна терапия и накрая се отказаха.
Не установиха да има полза.

# 579
  • София
Ами уж при подрастващи със сезонна алергия би трябвало да има много голяма вероятност да се повлияе, но нещо не съм го усетила до момента.

# 580
  • София
Преди време бях чела разни проучвания върху алергиите и за съжаление те се оказват много по-разпространени в богатите държави. Разглеждаше се Исландия (Гадамер, още ли си там? 😃) - децата текущо са в пъти по-алергични от родителите си, както и от бабите и дядовците си. А иначе - много вятър и съответно чист въздух и много малко прах, много по-малко полени в сравнение с по-южни държави, рядко се гледат животни като домашни любимци... Странна работа. От храна ли е, от твърде високо ниво на хигиена ли - никой не може да каже.

# 581
  • София
Вчера синът ми яде Макдоналдс в Парадайса, та постояхме малко на food court. Отивайте спокойно, и хапване, и пийване има.

# 582
  • София
Хора, каква е тази журналистическа изцепка с графика за ПО!?

"МОН обяви как ще се обучават учениците през май - Последни Новини от DNES.BG" https://www.dnes.bg/obrazovanie/2021/05/07/mon-obiavi-kak-shte-s … e-prez-mai.489464

# 583
  • София
Неграмотно написана статия просто. Това са дните за ДО на съответните випуски, според заповедта на Вълчев, но в статията е написано така, че все едно това са присъствените дни.

Скрит текст:
Това е в заповедта на Вълчев:
В периода от 01.05.2021 г. до 31.05.2021 г. обучението на учениците от 5 до 12 клас,записани в дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма на обучение и в дуална система на обучение,с изключение на учениците от 5 до 12 клас, обучавани в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището, както и за учениците със сензорни увреждания, обучаващи се в специалните училища, да се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии, както следва:.
1.1.В периода от 05.05.2021 г. до 07.05.2021 г. за учениците от  6, 7, 8, 10и11клас.
1.2.В периода от 10.05.2021 г. до 14.05.2021 г. за учениците от 7, 8и 10клас.
1.3.В периода от 17.05.2021 г. до 28.05.2021 г. за учениците от 5и 9клас.

# 584
  • София
Ама то вече ужас, бе.
Рекох, че от умора или недовиждам, или съм изгубила пространствено-времева ориентация и примерно днес съвсем не е 7-ми май, а нещо като към края на април.

Общи условия

Активация на акаунт