ОСМИ клас 2020/2021 - Великденска отмора и морски широти - във ОСМИ КЛАС е време за стоплящи мечти!

• 30 989
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Голяма забава с момчето на Грийн:heart:

# 721
  • София
Как да не му е забавно на човек - тъкмо отворих поредната забележка, този път по БЕЛ. "Отговаря на учителката!" Какво отговорил: Не внимавал в час и си говорел със съучениците, защото не разбира защо в 5 клас трябва да учат "Грозното патенце"... Вметка - любимите му писатели са Рик Риърдън и Тери Пратчет.

# 722
  • софия
Газирах се леко. Една и съща учителка за пореден път нанася нещо, което не се отнася за мрън, а за друго дете със същото име.
В началото на годината приемах, че се случва, не ги познават, не ги различават, но вече е краят и не е за първи път.
Не е нещо важно, ама трябва да се обаждам и обяснявам. Нямам нищо против другото дете. Как пък друг учител не се обърка нито веднъж?
За първи път разбирам колко е кофти да има и други в класа с твоето име. На мен не ми се е случвало и при мрън е за първи път. От толкова много деца как се случи да е с другото със същото име?

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 14:11 от zvаnchе

# 723
  • Пловдив
Ние в нашия клас бяхме 3 Снежани и една Снежина. Такова нещо не очаквах да се случи, ама никога не са обърквали оценки. Не знам как пък ви объркват, ся Иванчовците какво да кажат? Или пък някои Викторовци, че вече и то е разпространено...

# 724
  • Между гори и планини
В класа на моя никога не е имало повтарящи се имена. Аз съм със сравнително рядко име, но са ви нанасяли  тъпа оценка, после учителката забравя и аз се чудех как да доказвам,  че не е моя. И контролно са ми крали и са го представяли за свое. Добре,  че имам специфичен почерк.
Моя днес имаше 2 часа свободни по английски,  направи каквото им беше дала госпожата и седна да решава задачи.  По едно време гледам- отсъствие по английски. Върнала се жената, изпитва го, няма отговор- неизвинено. И той пред целия клаз се изцепи,  че не я е чул защото решава задачи. Направи си всичко, посредния час превежда новите думи за деня и тя го махна. Добре,  че е разбрана жената и го прие през смях извинението му. Хем класният им каза - като ви изпитват и не отговаряте ви пишат отсъствие дори да сте в час.

# 725
В класа на набора имат два броя Стефан, двама Георги, двама Никола Тях ги оправят с фамилия, обаче имат Кристиана, Кристияна и Кристина. При ПО е ясно учителят кого има предвид, все пак погледът му е насочен към съответното дете, обаче при ДО е много забавно & Сега Кристиана да каже. Кристиана с "а" 🤣 Никога досега не са имали толкова много повтарящи се имена в класа, евентуално двама съименници. Тази година как се събраха такива, не знам. Моите и двамата са късметлии. Досега имената им никога не са се повтаряли, хем наборът е уж с много разпространено име.

# 726
За повтарящите се имена да споделя - два випуска преди нашия публикуват списъци на новите 8ми класове и се заравяме да видим познатите деца кой коя паралелка е приет, кой е класен... Явно някой дето е правил списъците беше с чувство за хумор, щото в единия клас бяха събрали 5има Иван, а в съседния 4има Николай ... луди хора!

# 727
  • Между гори и планини
Тези Криси-та нямат ли си фамилия,  така е по-лесно. В предучилищната имаше двама Александър и си им говореха по фамилия.

# 728
Да сменя малко темата. При нас наблюдавам някакво много анти родителско настроение. Сопва се, реагира с досада, не говори. Нон стоп е в някакви чатове. Ясно ми е, че това е част от пубертета, но някакси много рязка промяна. Тъй като до скоро си общувахме съвсем приятелски се чудя дали да дълбая и да търся друга причина за поведението или да го отдам на периода.

# 729
Тези Криси-та нямат ли си фамилия,  така е по-лесно. В предучилищната имаше двама Александър и си им говореха по фамилия.
Имат си. Аз само в часовете по английски съм "присъствала". Там е това а и я. Интересно е привикването на единия Никола. Той има сестра близначка. Когато не отговоря на повикване, се чува - М, бутни брат си, за да се събуди и да отговори на въпроса 🤣

# 730
В детската имаха Ния и Ина и неясно защо ги бъркаха като имена, в 32-ро имаха Ния и Миа, нито една обща буква и все объркване. В смг беше много смешно, защото аз на Ния от бебе по неясна причина ѝ казвам Николета на галено и изведнъж в класа има Николета (на Айла). И всеки път като кажат Николета и Ния става Simple Smile. В новия клас засега няма обърквания, освен че някой учител като каже "ние" и Ния все чува "Ния", но това е поредният недостатък на името. Към днешна дата не бих я кръстила Ния, бях си наумила Ивета, но след като се роди всички близки изведнъж станаха против и аз се поддадох, а не трябваше.

# 731
  • София
Мария, трябваше да споменеш за двамата Лазар Тодоров в старият клас Simple Smile
Там и фамилиите им бяха еднакви и първите часове децата много се забавляваха с учителите. Първо питат за Лазар, децата питат кой, учителят уточнява Тодоров, отново същият въпрос и едва тогава учителите включваха и бащиното име, поне там имаше разлика Simple Smile Част от учителите пък до късно не бяха схванали, че Ваня и Ники са близначки.
За Ния - Николета не знаех, но тя и Ники не е много свикнала точно на Николета да се обръща Simple Smile. Преди време беше решила, че не иска Ники да и казват, тъй като е мъжко имe, почна да си записва всякакви производни на името. Мисля, че до Ета беше стигнала и уж щеше да се казва така ,но явно отмина и тази идея. При мен близначките са кръстени на двамата си дядовци - Никола - Николета и Иван - Ваня.

# 732
  • софия
Мария, трябваше да споменеш за двамата Лазар Тодоров в старият клас Simple Smile
Там и фамилиите им бяха еднакви и първите часове децата много се забавляваха с учителите. Първо питат за Лазар, децата питат кой, учителят уточнява Тодоров, отново същият въпрос и едва тогава учителите включваха и бащиното име, поне там имаше разлика Simple Smile
Това е съвпадение едно на не знам колко Laughing

# 733
Аз съм видяла какво ли не, имали сме служители с по 3 еднакви имена, по ЕГН ги виках.
Иначе какво нещастие ми се случи, младежа хареса маратонки, а па те изчерпани навсякъде. Пусти моди. 45 пък съвсем няма.

# 734
  • София
В старият клас на моя бяха трима Димитровци, въпреки че вече не е толкова често срещано това име. Но учителите им говореха на фамилия та нямаше проблем. Във ФЕГ няма съвпадение и той е много доволен от това. Моят е кръстен на баща ми – винаги съм знаела, че ако имам момче ще е Димитър, а ако е момиче Дара. А най-тъпото беше, че като се роди свекър ми се разсърди защо видиш ли не е кръстен на него, а на баща ми Но и това отмина, сега душа дава за внука си.
polly_g_bg период е и това ще мине, тресат ги хормоните през този пубертет.

Общи условия

Активация на акаунт