ОСМИ клас 2020/2021 - Великденска отмора и морски широти - във ОСМИ КЛАС е време за стоплящи мечти!

• 30 985
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Бети, и моят имаше 2 по ИИ за непредадено домашно, за стрийт арт, но после му я оправи.

# 691
  • София
И аз съм голям хейтър на образователната ни система. Като се започне от нескопосаните учебници и се стигне до организацията с претоварените с излишни административни задачи учители. Застинало в миналия век е нашето образование.

# 692
Дам, точно за стрийт арт Simple Smile  Моята след това прати две рисунки, беше подготвила две, вместо една. Просто бяха още недовършени съвсем. Но имахме диалог, че вероятно си ги е имала тези рисунки от преди...
Момичета, наближава краят на тази тема, така че е време да измислим ново заглавие за следващата.

# 693
  • софия
Бисе, Ред, Люба, Бланк,
Скрит текст:
благодаря ви, че се сещате за нещо толкова лично Heartpulse
Грийн, смел и умен петокласник Simple Smile

След две вечери, в които излизаме да се видим с близки и не седим до късно, съм леко като парцал. Отвикнали сме, остарели сме Laughing Най си ми е добре вкъщи.
Мрън сутринта плака, че поради липсата на време, не е направила достатъчно задълбочено, според нея, някакво домашно. Било най-важното. Първо искаше да я освободя от часа. Бях ок, но и на двете не ни е най-ясно как става това, че е някаква сложнотия. Добре, че е баща ѝ, който по-умен и от двете. Успокои ни и стигнахме до извода, че ще си седи в часа.

Гледам с надежда новия кабинет, въпреки че зная, че не могат и няма да направят големи промени, но е знак за наличието по-образовани, експертни и умни хора. Ама можеха да сложат двете жени отпред, все пак Simple Smile Избутали са ги отзад.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 09:28 от zvаnchе

# 694
Застинало в миналия век е нашето образование.
                Е, аз съм завършила в миналия век и ...... сегашното образование е далеч под нивото на миналото.За учителите не искам и да коментирам.Пример - математика - при нас се стимулираше търсенето на различно решение от стандартното,сега се пише - грешка,защото не е точно така както е искал учителят.Мога да дам и много примери с други изучавани дисциплини.Учителите бяха наши приятели и никога не сме се притеснявали да искаме консултация при това без "приемно" време за такава.Сега издирваш учител с куче,че да питаш за детето си.Още си спомням "церберите" и шегите в техните часове.Сравнявайки си давам сметка как и доброто в образованието е безвъзвратно съсипано.Помня моето начало в професията - хал хабер си нямах от грижа за дете.Много важно ,че дипломата ми е 6.При това ми се струпаха точно 42 като начало.И как оцелях толкова години - с помощ от родителите.Те просто ми помагаха.До ден днешен сме приятели с някои от тях и сега гледам и внуците им.Не мога да предам чувствата си,когато някой идва и казва ..аз бях при вас ,вие ми бяхте учител.Сега "добро утро" да чуя сутрин си е направо постижение.
              Така,че ако образованието беше "застинало в миналия век" щеше да е в пъти по-добро от това в момента.То просто е съсипано,деградирало и в тази посока се работи методично и даже вирусът се използва за досъсипването и на това,което е останало.

# 695
Лично аз още утре смятам да пусна една молба до МЗ и МОН за отваряне на училищата. Ще си я изработя довечера. Сигурна съм, че ще има и други. Защото няма ни една причина циркът да продължи дори за един учебен час горница.
След индийския иде македонският! Дръж се Земьо, дръж се и ти, Луно, земьо македонска!
Защо не я пуснеш тук или във фб групата, за да я подпишем всички желаещи и да я разпространим?

Скрит текст:
Уф, не искам да спорим за вируса и изобщо вече да се занимаваме с него, ама някои хора се пристрастиха и не искат да спре да се говори и мисли за това, а да се страхуват вкъщи още 10 години.
+ 100 Любче.

И това не към теб: големи, зрели хора сме, нека не се поучаваме и назидаваме, да не си казваме какво, как и защо да мислим по определен начин. Не и в тази тема, която успява да запази баланса, струва ми се. Flowers Tulip
Аз лично се въздържам и отдавна коментирам само управляващи и техните решения. Винаги ще има различни мнения в обществото за всеки един проблем и се налага да живеем заедно, въпреки това.

# 696
  • София
Диди, няма как да не се съглася. Но с времето и разширяването на кръга познати от тук и чужбина и разговорите на тема образование, осъзнавам, че и нашето образование от миналия век не е било най- цветущото. Например, живеех с мисълта, че всичко сме научавали в училище, защото аз съм била така. Оказва се, че се е ходело по частни уроци с години и за осми клас, и в гимназия, и за висше. Точно както е сега.

# 697
  • София
Леле, дойде ли време за класни работи Open Mouth.
Учебната година изтича между пръстите.
Радвам се, че е топло и връщат все повече класове в училище. Но още повече се радвам, че идва лятото, през което не трябва да мислим за училище.

# 698
Не мога обаче да бутам и да давам зор, не знам как го правите, невъзможно ми е просто. Както и да е, надявам се разума да победи и догодина да са си на училище, както винаги е било. Но ще ни се отели вола. А дали ще трявба нещо да се преговаря по другите предмети? Физика, химия, история? Дали ще имат входни нива? Откъде ще преговаряте вие? Добре е да го мисля от сега, че ей го къде е септември.
Колкото и досадно да изглежда от страни, аз много говоря и обяснявам. Привърженик съм на това да се знаят причините, поради които е необходимо да бъде направено дадено усилие (или каквото и да било задължение).
Младежът ми е свикнал, защото такъв ми е подходът, откакто се е родил.
Обяснила съм, че в 9-ти клас започват много сериозно със специалните предмети, над 5 на брой (където материята е на доста високо ниво) и в допълнение продължават да си вървят общообразователните, които той не долюбва особено в голямата им част. Това география, история му е толкова досадна материя, че му е голяма мъка да ги учи. За да разбере материята на предстоящите специални предмети ще му е необходимо през лятната ваканция да учи с баща си функции, защото до момента на образованието му не са включени в учебния план по математика.... За да му бъде по-лесно през предстоящата учебна година, ще трябва да положи малко допълнителни усилия. Приема се без възражения, просто защото е наясно, че ще му е по-лесно така, отколкото в 9-ти клас директно да го блъсне бързия влак...

# 699
  • София
Така - току що ми светна 6 по ИТ за петокласника. Явно е издекларамирал определенията...

# 700
  • софия
Те го вълнуват Simple Smile

# 701
  • София
Ние тука се оплакваме, че масово наборите са енергоспестяващи... Да ви кажа за моя петокласник още няма измислена дума, която да обясни безтегловното му, неебателно състояние. Той е способен в един ден да има 2 по математика, 6 по ЧП и 3 по БЕЛ, а на другия ден да ги обърне... И въобще не му пука... Вчера ми заяви, че той каквото смята, че му е важно да знае, го знае... От сега ми е ясно, че сложно съставно с подчинено подложно изречение няма да му е важно...

# 702
  • София
В момента сдават властта министрите.Този  на образованието каза че няма да има промени в политиките.НВО и ДЗИ ще са така,както са планирани.Надявах се да каже намеренията за връщане на учениците в клас...

# 703
  • софия
Сани, къде гледаш?
Скрит текст:
Да не се окаже, че работим в една и съща сграда Flushed

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 11:08 от zvаnchе

# 704
  • София
Сани, къде гледаш? Да не се окаже, че работим в една и съща сграда Flushed
Аз съм от другата страна- отразявам ви медийно;)

Общи условия

Активация на акаунт