ОСМИ клас 2020/2021 - Великденска отмора и морски широти - във ОСМИ КЛАС е време за стоплящи мечти!

• 31 208
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
Нали уж положителните резултати се вписват в някаква система с дата. Там би трябвало да има теста на родителя.
Друг е въпросът дали има такава информация и кой как може да работи с нея.

# 106
  • у дома...
Ако родител е болен, не се карантинира и класа на детето му, ако то е отрицателно.

# 107
Тук не е ли било самото дете с положителна проба?
Цитат
девойка от класа е с положителен тест... същата девойка преди 3-4 дни си е качила в сторито тест и то положителен

Не знам дали, кой, кога и как уведомява родителя за положителен резултат на детето му.
При нас, покрай ходенето в Египет, се тествахме двукратно. Синът спокойно можеше да иде сам на тест с личната си карта и ваучера /влиза се един по един - много някой го знае сам ли е, не е ли, хората бързат, върволицата върви/, можеше да си и провери сам резултата онлайн в Рамус и ако беше положителен, а нас нямаше кой друг да ни уведоми за това - да си излезе, да иде на училище, където си поиска. А ние и представя нямаше да имаме, ако той беше решил така.
Как се уведомяват на практика родителите за положителен тест на детето? Ако е пак по телефон или ел. поща е много хлъзгаво. От опит с други уведомявания по такъв ред го знам.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 16:00 от Judy

# 108
  • софия
"същата девойка преди 3-4 дни си е качила в сторито тест и то положителен.Как нейните родители я изпратиха на у-ще и не помислиха,че съсипват останалите."
Предположих, че е на родител. Как, ако е бил неин, ще има втори положителен с друга дата?

# 109
  • у дома...
По телефона е бошлаф работа. Аз, като бях болна, се наложи на третия ден от положителния ми тест да се обадя на РЗИ, за да си карантинирам близките. И да може да извиня отсъствията на детето и отсъствието на ММ от работа. Отговора беше "Затворете, сега аз ще висе обадя, че трябва да е от моя телефон.". Още чакам предписание от тях.

# 110
Датата, разбирам, си е една, просто тестът е от преди няколко дни и тя си го е качила във ФБ още когато е излязъл, а едва сега го е обявила в училище.
Но Дидия по-добре ще го обясни. Не е писала, че са два теста. Макар че - общо взето е все едно. Като се успокои, че е ядосана много.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 16:16 от Judy

# 111
  • софия
Ама, ако е един и е от преди дни, е пълно безобразие! Колко съм глупава! Дори и не мога да помисля, че ако имаме положителен тест, ще си пусна детето в училище или ще отида на работа, защото след 3 дни ще е по-подходящо да го обявя. Господи!

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 16:01 от zvаnchе

# 112
Ама родителят може и хабер да няма, наистина.
Можем само да предполагаме какво е станало.
Като с ученическите бележки навремето - моите родители идея си нямаха, че съм ходила на лекар, взела съм си бележка и отсъствам от училище, когато бях в гимназията. Сега с това пълно мазало с тестове, резултати и уведомявания всичко може да се предположи. За мен от година и нещо у нас безумието е тотално.

# 113
  • София
Първият тест най-вероятно е антигенен, купен от аптека. Тези, никъде не ги отчитат.

# 114
  • София
На деца под 18 години доколкото знам родителят трябва задължително да присъства в лабораторията.

# 115
  • Някъде в Европа...
Ама родителят може и хабер да няма, наистина.
Можем само да предполагаме какво е станало.
Като с ученическите бележки навремето - моите родители идея си нямаха, че съм ходила на лекар, взела съм си бележка и отсъствам от училище, когато бях в гимназията. Сега с това пълно мазало с тестове, резултати и уведомявания всичко може да се предположи. За мен от година и нещо у нас безумието е тотално.
Абсолютно е възможно родителите наистина да не знаят...Тийновете са толкова изобретателни, а и вече са във възраст, когато не споделят, още повече ако наистина е имало заговор със съученици - та въпросното дете ще е героят на класа, спасява ги от ходене на училище.... Моичкият често, когато ми сподели нещо и аз му се скарам, заявява, че повече няма да казва. Даже последния случай беше като ми каза за "топчето" под мишницата, защото го заставих на следващия ден да отиде на доктор, а това проваляло плановете му, не съм се съобразявала и вече нямало да ми казва дори и такива неща 😈
Зазу, за тест за Ковид не знам, но за други изследвания - не..пресен пример от миналата седмица. Докторката го е пратила и сам е отишъл на изследвания до лабораторията - кръв от вената ..

# 116
На деца под 18 години доколкото знам родителят трябва задължително да присъства в лабораторията.

Вече споделих, че ни тестваха двукратно и всеки влизаше сам. Мъжът ми го питаха на входа, когато влизаше за неговото изследване, "Вие ли сте бащата?". Аз просто казах, че съм майката. Ми може да е реално след детето всеки. Вкл. комшията, който навремето е бягал редовно от училище и помага на хлапетата на свой ред. Не искат акт за раждане. Цитираме едно ЕГН - аз мога отвсякъде да науча някакво. Освен това е доста разнородно по различните лаборатории. В една бъркат в едната ноздра, в друга - в двете и в гърлото. Да не споменавам пак, че при излезли резултати човек може да си направи проверка по ИД онлайн. На мен не са ми пратили онлайн резултатите от събота и до сега. Ние сами ги проверявахме на сайта на лабораторията. Какво пречи прионлайн проверка в неделя да съм си видяла резултата и да го споделя нейде из групите, а да си получа документа и да го представя след пет дни или когато ми хрумне?  Laughing Дата на отваряне на документа на сайта на лабораторията официално няма отчетена.
Като ви казвам, че е тотално мазало не преувеличавам.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 17:05 от Judy

# 117
  • София
Първият тест най-вероятно е антигенен, купен от аптека. Тези, никъде не ги отчитат.

И аз мисля, че е такъв случаят, за да има два теста. И явно е качила този в Сторито. Но пък пак няма логика нещо друго - на първия учебен ден прави вече тест в лаборатория и резултатът излиза днес. Е тук вече родителите трябва да знаят и след като е правен тест докато не излезне резултатът да не я пускат на училище.

# 118
  • Отвъд алеята зад шкафа
Освен това трябва да се платят 100-тина лева за пср, не вярвам девойката сама да си ги извади от джобните.

# 119
Боже, моите хлапета само от рождените си дни имат налични по 500.00  на бая по-ранна възраст. Отделно - ако това е спасение за класа от присъствено контролно и учебни мъки, проблемът е точно никакъв да се съберат едни 100.00 лв. Щом е за каузата! Laughing
Нали признават от декември и антигенни тестове вече. Те пък са и по-евтини.
Абе изобретателни са, щом имат полза от това. На прима виста веднага се сещам поне за три начина това да се направи дори без знание на родител. Те сигурно ще се сетят за още толкоз. Щом им изнася.
Е-е-е-х, навремето с една бележка само себе си спасявах. Сега - с един удар - цял клас!

Общи условия

Активация на акаунт