Отговори
# 195
Момичета, днес бях на изследвания.. нещо ми се виждат абсурдни. Как е възможно хем нисък хемоглобин, хем високо желязо 🤷‍♀️
Някой може ли да коментира

И при мен го имаше това странно завишено желязо последният път като го изследвах. Намаляващият хемоглобин ясно, ама това желязо, при все че никога не съм пила добавки с него People Information Desk Person

Може да се консултирате с хематолог дали не става дума за таласемия - нисък хемоглобин и желязо, което не се усвоява от организма и се натрупва по органите, затова е завишено. Не е страшно, наследствено е от единия родител и човек си живее нормално, просто с по-нисък хемоглобин и по-кратък живот на еритроцитите. А желязо на добавка не трябва да се приема в такъв случай.

Благодаря за отговора, bybit0o0! Преди бременността хемоглобинът ми беше в добри граници, дори и сега не е паднал много, на долна е. Просто това високо желязо ме озадачава откъде идва, бяха ми го пуснали, защото съм бледа и смятаха, че имам анемия, пък аз просто съм си бяла Grinning . При таласемията предполагам винаги е съпроводена с нисък хемоглобин.

# 196
Здравейте мами,аз да помрънкам малко. Преди да забременея кръвното ми беше бетон 120/80, сега пада до 110/70,което било идеално обаче на мен ми става кофти.От два дни обаче измервам и 128/89 като бързо пада ,обаче пак ми става кофти.Няма угодия ама такова е 😀 Четох че над 140 кръвно се водело за високо,обаче аз съм си паника и сега от утре мисля да го меря по 3 пъти на ден и на 14ти съм на преглед да тропна листа на Доки.Някоя мама с подобно кръвно ? 👀

# 197
Здравейте мами,аз да помрънкам малко. Преди да забременея кръвното ми беше бетон 120/80, сега пада до 110/70,което било идеално обаче на мен ми става кофти.От два дни обаче измервам и 128/89 като бързо пада ,обаче пак ми става кофти.Няма угодия ама такова е 😀 Четох че над 140 кръвно се водело за високо,обаче аз съм си паника и сега от утре мисля да го меря по 3 пъти на ден и на 14ти съм на преглед да тропна листа на Доки.Някоя мама с подобно кръвно ? 👀

С какъв апарат мериш кръвното? Ако е електронен, не вярвай на първото измерване. Винаги е малко по-високо. Мери го по 3 пъти с интервали по 2-3 мин.  между мерене и взимай средната стойност. Като цяло и 128-89 не е високо кръвно и сигурно е нещо инцидентно, но все пак си се следи да не се качва повече. АГ ми каза, че за бременна не трябва да е над 130 на 90.

# 198
Момичета, днес бях на изследвания.. нещо ми се виждат абсурдни. Как е възможно хем нисък хемоглобин, хем високо желязо 🤷‍♀️
Някой може ли да коментира

И при мен го имаше това странно завишено желязо последният път като го изследвах. Намаляващият хемоглобин ясно, ама това желязо, при все че никога не съм пила добавки с него People Information Desk Person

Може да се консултирате с хематолог дали не става дума за таласемия - нисък хемоглобин и желязо, което не се усвоява от организма и се натрупва по органите, затова е завишено. Не е страшно, наследствено е от единия родител и човек си живее нормално, просто с по-нисък хемоглобин и по-кратък живот на еритроцитите. А желязо на добавка не трябва да се приема в такъв случай.

Само да вмъкна, че не е таласемия. Ако беше MCV и  MCH щяха да са занижени (моите са на половина), а те са си в норма. Това е основния признак за таласемия, заедно с ниския хемоглобин според моят хематолог.

# 199
Аз бях на обстоен преглед при нов АГ, тъй като тази по ЗК нещо усещам, че неглижира нещата и не ми беше спокойно. Доволна съм от прегледа, гледа шийката 40мм, плацентата е ок. Всичко е наред с бебето върви една седмица назад, в 32г.с е 1660гр, но то от два месеца си е по-дребно , наддава си между прегледите и не е притеснително.
За водите каза, че са на долната граница и пиенето на много вода от мен нямало връзка с обема на околоплодните води. Препоръча да започна тонове от другата седмица за да се следи дали бебето е ок в тази среда. Това и очаквах да чуя, тъй като следящата ме по ЗК не ми препоръча въобще да следим тоновете, а на мен ще ми бъде много по-спокойно да се следи състоянието на бебето всяка седмица. Та от другата седмица ще ходя на тонове, дано всичко е наред и да не е проблем намаляването на водите. 🍀

# 200
Привет от мен! Много рядко се включвам, но ви чета редовно. За покупките да разкажа - малко неща ни останаха да вземем. От големите май само ваничка със стойка, иначе има разни дреболии. За багажа за родилното не съм и започвала да мисля още, а май е време да се ориентирам. Сега съм започнала вече да пера, че някак ми се видяха много придобивките на бебо, а искам да ми е спокойно като наближи заветната дата. А и гладенето става доста бавно - уж ги гледам такива едни дребнички парцалчета, а то колко време отнема да се изгладят.
Вчера бях на ЖК и реших да попитам за шийката, че от феталната насам не сме я обсъждали и АГ ми каза, че при липса на медицински показания не се следи, а при мен такива нямало. Вярно, че оплаквания не съм имала, но гледам, че при вас я мерят 🙄 а тоновете от кога да ги очаквам, че с доки обсъждахме други теми и това забравих да питам. (Утре влизам в 30г.с.)

# 201
Момичета, мина най-после моят очен преглед и заключението е, че мога да родя нормално! Heart Eyes Много се радвам, че въпреки високия диоптър, всичко друго е наред и офталмологът каза, че няма предпоставка за секцио заради очите ми Hug Живот и здраве, всичко останало също да си стои наред, ще си чакам с трепет малката госпожица да се появи, когато реши Heart

# 202
Привет от мен! Много рядко се включвам, но ви чета редовно. За покупките да разкажа - малко неща ни останаха да вземем. От големите май само ваничка със стойка, иначе има разни дреболии. За багажа за родилното не съм и започвала да мисля още, а май е време да се ориентирам. Сега съм започнала вече да пера, че някак ми се видяха много придобивките на бебо, а искам да ми е спокойно като наближи заветната дата. А и гладенето става доста бавно - уж ги гледам такива едни дребнички парцалчета, а то колко време отнема да се изгладят.
Вчера бях на ЖК и реших да попитам за шийката, че от феталната насам не сме я обсъждали и АГ ми каза, че при липса на медицински показания не се следи, а при мен такива нямало. Вярно, че оплаквания не съм имала, но гледам, че при вас я мерят 🙄 а тоновете от кога да ги очаквам, че с доки обсъждахме други теми и това забравих да питам. (Утре влизам в 30г.с.)

Мен всеки път ми я мерят,явно е до АГ.Аз нищооо не съм купилаа,само количката.Все съм на има време 😀😀😀

# 203
Здравей те момичета. Идвам да се похваля идвам от ЖК. Бебка е пораснала 31 с. и е 1,600. Смучеше си палеца и беше много сладка. Таткото го пуснаха и направо се разтопи. Все пак той много мечтаеше третия път да е момиче. Иначе води всичко каза, че е ок. Този път излезе само 2 дни назад. По принцип върви с 5 назад, заради късна овулация. Вече почвам на 2 седмици и тонове.
Иначе с покупките за мен остават козметика, за родилното и чаршафи. Получих една голяма пратка от братовчедите от Германия с много дрехи и повечето едри неща. Всеки близък се запасява какво ще купи. Ние взехме количка още март и в събота ще ни докарат и леглото. Една колежка продава неща от Турция и ми подари един пакет памперси Mamia. Някой има ли отзиви за този вид памперси. Лека вечер и успех на всички за щастлив финал. Още малко остана.

# 204
И ние сме в чуденка за памперсите. Много хора ми препоръчаха Little angels, които са вносни от Англия и естествено Pampers. За мамиа не съм чувала отзиви. Аз и не знам как да преценя с колко броя от първия размер да се запася, че не ми се иска да трябва през няколко дни да тичаме до магазина за това. Ако някой се интересува, видях, че в момента памперс премиум кеър са намалени в аптеки Sopharmacy. Обмислям може би да се възползвам и аз от промото..

# 205
Съмър, ако четеш, как сте?

# 206
Здравей те момичета. Идвам да се похваля идвам от ЖК. Бебка е пораснала 31 с. и е 1,600. Смучеше си палеца и беше много сладка. Таткото го пуснаха и направо се разтопи. Все пак той много мечтаеше третия път да е момиче. Иначе води всичко каза, че е ок. Този път излезе само 2 дни назад. По принцип върви с 5 назад, заради късна овулация. Вече почвам на 2 седмици и тонове.
Иначе с покупките за мен остават козметика, за родилното и чаршафи. Получих една голяма пратка от братовчедите от Германия с много дрехи и повечето едри неща. Всеки близък се запасява какво ще купи. Ние взехме количка още март и в събота ще ни докарат и леглото. Една колежка продава неща от Турция и ми подари един пакет памперси Mamia. Някой има ли отзиви за този вид памперси. Лека вечер и успех на всички за щастлив финал. Още малко остана.

Една моя приятелка ползва Mamia и е много доволна.

# 207
  • Варна
Аз отгледах баткото с little angels и съм доволна. Не съм ползвала мамиа,но познати,които са ползвали не са доволни. Някои казват,че им били прекалено дебели,други,че протичали,не мога да изкажа мнение за тях.
Иначе little angels ги продавах,та имам един останал пакет 1ца и pampers взех.

# 208
Със сигурност ще взема предполагам pampers, но няма да взимам в големи количества. Ще пробвам няколко модела, за да избера кой са нашите. Благодаря, че споделихте мнение.

# 209
Здравейте! Искам и аз да се включа при вас ако може.В 31с съм очаквам момченце,термина ми е на 06.07.2021г и съм от София.Това ми е първа бременност.Имам хиляди въпроси , ако някоя от вас може да сподели опит ще съм благодарна.Първия ми въпрос е вие какво си подготвихте като багаж за болницата?

Общи условия

Активация на акаунт