Отговори
# 345
Благодаря ви, момичета! Така, както ме съветвате, ще направя, за да съм спокойна, че съм избрала най-правилното. Blush

# 346
Момичета и аз идвам да помрънкам от ЖК. Заради кръвното ми (което поддържам в граници за момента) АГ каза, че първата ми цел е 34 г.с. Ако всичко е безпроблемно 36-37 седмица индукция или секцио, след това ставало опасно. Имах някакви други представи за стигане до термин и т.н. , но нищо не може да се каже от сега..

# 347
Момичета и аз идвам да помрънкам от ЖК. Заради кръвното ми (което поддържам в граници за момента) АГ каза, че първата ми цел е 34 г.с. Ако всичко е безпроблемно 36-37 седмица индукция или секцио, след това ставало опасно. Имах някакви други представи за стигане до термин и т.н. , но нищо не може да се каже от сега..

С високо кръвно ли си?

# 348
Относно очите и рисковете.
Някоя от вас беше писала ,че лекарите съветват ,но не могат да ни задължат какво са правиме,ние решаваме,нарича се информирано съгласие.
Прав е да го съобщи този риск този лекар. А това което нито той ,нито АГто правилно е казало не може да се предвиди е как ще протече раждането и какви ще са ефектите му върху родилката и в частност нейните очи. Ако изхвърчи като тапа ,добре! Ами ако не ??? Кой поема отговорността да каже това?
И това второ мнение? Моля ви се!! Какво? Да търси жената лекар дето ще й каже това , което иска да чуе. Има чувството,че всички 'втори мнения' са с тази цел: не ми харесва какво ми говориш , докторе,тръгвам да търся друг,дето ще ми каже това ,което искам да чуя... Момичето казва,че този лекар я следи от дете и познава перфектно състоянието й ,и то в динамика и развитие през годините, явно му вярва и в доволна от него до тук,а вие я пращате на друг,който няма да има и четвърт от погледа на първия лекар,и ви казвам ,че 100% решението и съвета му няма да са адекватни,защото ще работи с ограничена временна информация. Но този втория ако се изцепи: раждай нормално, кой тогава е по-прав от тия двамата??
Успех!

# 349
Той сам е казал “вероятността е минимална, но”, прости Чехалче, но тук говорим за една неспираща презастрахованост в лекарите, еле па тези над 50 годишна възраст.... пращат се за секцио всеки втори! Живееш в чужбина, добре знаеш, че от родилките, може би 10% са за секцио.... а тук за каква простотия говорим... над 50% от жените раждат секцио... лекари наплашват, съветват и какво ли не друго. Лично на мен ми беше казано следното: за кво ти е да се мъчиш 12 часа, да кървиш, да те боли. Я си избери дата, да те резнем и да се приключи.
Това нормално ли е?
На мъжът ми една бабешкерница алерголог каза: КАК ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАШ КАТО ИМАШ СЕННА ХРЕМА.
Извинете.... 80% от населението на земята страда от сенна хрема... дай да не се ваксинира никой, а? Щото се презастраховаме.
Тук в България, както беше казала скоро ти, лекарите не винаги говорят логични неща. Нали така?

# 350

С високо кръвно ли си?
Да. От самото начало започнах с малко по- високо кръвно, варира между 120-135 горна граница като съм и на терапия за него. Определено нещо се шашнах

# 351
Виждам правота и в думите на 4ehal4e и в тези на Лиилоо и другите момичета, които изказаха сходни мнения. Наистина цезаровото сечение е доста спорна тема. Може би точно защото е толкова масово в България и майките не знаят в един момент дали на лекарите така им е по-удобно, дали наистина е редно да се пристъпи към операция и се лутат от мнение на мнение.

# 352
  • Варна
Момичета,а някоя от вас да е с ниско кръвно? Попринцип аз съм с ниско,но никога не съм имала проблеми,винаги съм се чувствала добре (с изключение веднъж даже припаднах,/ и вендага мерих,но тогава бях лепнала и вирус,та може и от това да е било,не знам).
Винаги на ЖК го мерим ниско,но като чувствам добре,не сме го обсъждали.
Сега от 3 дни обаче до обяд се чувствам зашеметено от време на време и то само на вън и се чудя дали да би било нещо опасно за бебето ако е от кръвното,не съм мерила(попринцип хич ме няма и не разбирам нещата с кръвното)

# 353
Съжалявам да го чуя това за секциото и как го 'набутват' на жените. Не беше така по мое време,когато учех за акушерка. Не го набутваха на жените по този начин,напротив ,ако някоя искаше секцио без да има солидни показания за това ,й трябваха (пак по нашенски) доста солидни връзки и ходатайства ,за да го получи.
Но в нашия случай тук ми харесва това ,че очният лекар познава пациента,пациента му вярва,лекарят е изложил всичко 'на масата' ,както е правилно, дори малкият риск от усложнения. Тук вече пациента решава какво да прави .
Друго лошо на системата в БГ е, че няма единен медицински картон,както е тук. На мен всичко ми е в болницата,никога нищо не нося,никакви бумаги не попълвам. Всеки специалист има достъп до картона ми(вече електронен) и вижда всичко направено за мен до сега,какво са казали другите специалисти ,и така.
Другото тук е,че лекарите имат правила и алгоритми по които се водят,национално одобрени от института по клинична ефективност,докато в България гледам ,че лекарите всеки си предписва и лекува както си знае и разбира,няма единен подход,който да е базиран на научни доказателства .. ..

# 354
Анна93, аз съм с ниско кръвно, прилошава ми постоянно, но не е опасно за бебето. Задължително пия кафе и имам нещо сладко в чантата като излизам, плюс много течности и айран.
Като усетя , че започва да ми става много зле сядам задължително, за да не се издумкам на пътя.

# 355
Да помрънкам и аз.. идвам от преглед,бебка е добре 32+3 -1900 кг,плацентата е свежа и хубава ,ноо все още е седалищно което вече не ме притеснява толкова,ккто дойде така ще се ражда,ама ме притесни факта че АГ каза че имам лееко намалели води което не трябва да ме притеснява,може би е резултат от лека инфекция (имах течение което лекувахме) но аз естествено сега съм под пара и се притеснявам.. има ли някоя от вас с намалени води,и да е коментирано в темата прощавайте ме ама акъла ми е като на кокошка и не помня 😉

# 356
Момичета,а някоя от вас да е с ниско кръвно? Попринцип аз съм с ниско,но никога не съм имала проблеми,винаги съм се чувствала добре (с изключение веднъж даже припаднах,/ и вендага мерих,но тогава бях лепнала и вирус,та може и от това да е било,не знам).
Сега от 3 дни обаче до обяд се чувствам зашеметено от време на време и то само на вън и се чудя дали да би било нещо опасно за бебето ако е от кръвното,не съм мерила(попринцип хич ме няма и не разбирам нещата с кръвното)

Аз съм с ниско,почти не излизам,че ми става кофти.Кола и айрян поне на мен не ми помагат.Доки каза,че ниското не ни притеснява и ще си го търпя Simple Smile

# 357
Аз съм с ниско кръвно, снабдих се с апарат даже... Електронен е не е нещо уоу и му нямам много много доверие, но често съм около 80 90 / 60. В началото като се регистрирах при моя АГ питах може ли да пия кафе каза да даже е по-добре заради ниското ти кръвно (но само по едно да не прекалявам 😁)та и след кафето пак е нисичко. Скоро не ми е ставало много зле, освен в мола преди няколко дни, но го отдавам на маската и на по трудното дишане. Дали е опасно и до колко не знам, гледай винаги на имаш в теб нещо сладко и да не излизаш много на пряко слънце и жега защото се сваля по рязко кръвното. Утре съм на преглед и мисля точно това да питам.

# 358
Здравейте момичета, както бях писала преди една седмица ме приеха в болница с бъбречна криза и високо кръвно, вчера по спешност ме оперираха и се роди нашата малка Дебора, само 1500гр. Засега нещата са добре, диша самостоятелно, надявам се и така да продължи

# 359
Здравейте момичета, както бях писала преди една седмица ме приеха в болница с бъбречна криза и високо кръвно, вчера по спешност ме оперираха и се роди нашата малка Дебора, само 1500гр. Засега нещата са добре, диша самостоятелно, надявам се и така да продължи
Честита да е Дебора! Бързо да се прибирате вкъщи. В коя седмица се появи? Как си ти, как е кръвното?

Общи условия

Активация на акаунт