Отговори
# 405
Миналата година април родих естествено с епидурална. Абсолютно безмислено ми се струва сега. Не могат да я сложат преди 6см разкритие и до тогава си търпиш контракциите. След това пък не усещаш добре напъните и забавя родовата дейност. Този път мисля да съм без. И без това най-вероятно ще се случат скоропостижно нещата с второ раждане веднага след първото.

И аз живея за 36 г.с че с този сърбеж не съм на себе си. Да влизам вече в 9-тия месец и да съм по-спокойна за бебка, че вече може да излиза. По цяла нощ не мога да спя, през деня също сърби, но малко по-поносимо, дано поне хапчетата, с които се тъпча да помагат за регулация на стойностите Confused

Вие мислили ли сте дали ще искате епидурална упойка, ако раждате естествено? Има ли някой опит с такъв вид упойка? На мен ще ми е първо раждане и съм разколебана Thinking

# 406
Аз имам две нормални раждания преди 12 и 13 години. Тогава почваха упойките, а в Плевен още ги нямаше. Имах сравнително леки раждания. В началото на тази бременност мислех да се глезя и да искам упойка, но с напредването се разколебах и се надявам всичко да е наред пък ще си търпя само принцесата ми да е добре.

# 407
Аз съм решила да съм без упойка. За шишенцата сме взели на Mam, мои приятелки са ги използвали и са доволни, затова се спрях на тях. Помпа за кърма съм си взела най-обикновенна ръчна, като ако имам някакво затруднение винаги мога да я сменя с електрическа.
Аз ще повдигна един друг въпрос. Какво мислите за гладенето на бебешките дрешки при наличието на сушилня? Аз мисля, че няма да има нужда и от гладене след сушене, нали идеята е да минат през висока температура, а в сушилнята е достатъчно висока температурата.

# 408
Аз съм решила да съм без упойка. За шишенцата сме взели на Mam, мои приятелки са ги използвали и са доволни, затова се спрях на тях. Помпа за кърма съм си взела най-обикновенна ръчна, като ако имам някакво затруднение винаги мога да я сменя с електрическа.
Аз ще повдигна един друг въпрос. Какво мислите за гладенето на бебешките дрешки при наличието на сушилня? Аз мисля, че няма да има нужда и от гладене след сушене, нали идеята е да минат през висока температура, а в сушилнята е достатъчно висока температурата.
Аз също съм със сушилня, но мисля да гладя след това. Друго е, когато ютията мине отгоре. Най- малко визуално седи по- добре според мен.

# 409
Момичета има пак намаление в Хиполенда по случай 1 юни. Има доста намалени неща с различни проценти до 14.06.
Аз със сигурност ще гладя. Чудя се за прането. С батковците перех на ръка в началото. И сега мислех, но нещо не ми се разправя.

# 410
  • Варна
Аз разбрах,че нещо се случва от 6см разкритие 😁 Тогава почувствах съвсем лека болка,но след това...😁 тоя път ще съм с упойка,поне да мога да сравнявам 😁😁😁
Четох много мнения и разкази... При някои е точно така,забавят родовата дейност и не се усещат хубаво напъните,но този други е съвсем обратно.
Ще я слагам и ще стискам палци да съм от вторите 😂

Миналата година април родих естествено с епидурална. Абсолютно безмислено ми се струва сега. Не могат да я сложат преди 6см разкритие и до тогава си търпиш контракциите. След това пък не усещаш добре напъните и забавя родовата дейност. Този път мисля да съм без. И без това най-вероятно ще се случат скоропостижно нещата с второ раждане веднага след първото.

И аз живея за 36 г.с че с този сърбеж не съм на себе си. Да влизам вече в 9-тия месец и да съм по-спокойна за бебка, че вече може да излиза. По цяла нощ не мога да спя, през деня също сърби, но малко по-поносимо, дано поне хапчетата, с които се тъпча да помагат за регулация на стойностите Confused

Вие мислили ли сте дали ще искате епидурална упойка, ако раждате естествено? Има ли някой опит с такъв вид упойка? На мен ще ми е първо раждане и съм разколебана Thinking

# 411
Сега през лятото ще простирам и гладя(или поне такъв ми е плана😁) сушилнята ни е малко смотана и често свива дрехите а и излизат невероятно намачкани и се гладят адски трудно. Мисля да пробвам различни програми, че зимата ще ми е много полезна. Иначе мнението ми е, че минали през сушилня са достатъчно дезинфекцирани и не е нужно да се гладят, както и че може ли да се спести време някак трябва да го правим.
А относно упойката - ще раждам секцио по мой избор😁

# 412
Ох, някой да повдигне темата за секциото по желание. Joy Аз бях много, много ЗА нормалното раждане, преди моите приятелни да ми разкажат подробно какво и как се е случило при тях... много се наплаших и говорех с лекаря и каза, че няма проблем да си избера дата по-нататък и да родя секцио Pensive

Аз съм доста притеснена, че съм в 33 седмица, а сме в ремонт на етажа и не се знае дали ще се справим до юли месец.. Sob .... или ще трябва да пера и гладя в последния момент, или изобщо няма да се справим да се нанесем поне до август...

За шишета по препоръка на сестра ми взехме на авент голямо и малко стъклени, но четох че са били опасни та по нататък ще видим дали трябва да вземем други. Помпа за кърма също ще ми дадът ръчна на авент и ще преценя дали ще ми трябва електрическа, че не ми се влага в помпа, ако няма да ми трябва.

# 413
Аз за сега искам да съм с нормално раждане, но с упойка. Говорила съм с една приятелка неонаталог и тя ми разясни всичко за нормалното раждане и упойката и други медицински термини, че няма какво да се притеснявам. Grinning Но каквото се разберем след седмица с АГ, тогава сигурно ще говорим по-подробно и за раждането.
Иначе шишета си взехме на Авент Natural серията, че имам подарък от сестра ми неизползвани биби от племеничките ми. А тя е била доста доволна от тях. Помпата ми е също от нея електрическа на Лорели. Колкото да видим дали ще имам кърма и дали ще ми е удобно. Вече ако имам кърма и нужда от помпа, ще видим дали тази ще ни върши работа или ще вземем по-висок клас (по препоръка на други познати). А дрехите за беба вече са готови, изпрати и изгладени от едната баба Joy Тази седмица трябва да взема вече болничния и да имам време и за пране на нещата, които ние сме взели. Ние сме със сушилня и няма да гладя.
А нещата за беба... са разхвърляни в единия ъгъл в спалнята Grinning Чакаме леглото и гардероба за нея, за да може вече да организираме нещата. Май освен бебешката козметика и разни малки неща за мен и беба нямаме, всичко сме взели. Просто трябва да организирам подреждането на нещата, да започвам да слагам нещата за родилното в куфара и да чакаме нейната поява.

# 414
Аз се надявам пак да родя нормално, баткото го родих предизвикано без упойка и наистина нищо не усетих по време на раждането като изключим контракциите преди това. Аз също го усещам много ниско долу, в четвъртък съм на преглед, в 34г.с и се надявам да е всичко наред и да се е задържало главично както до сега.
Бяхме вчера да гледаме количка, тия дни ще се спрем на някаква и се надявам уикенда да вземем. До 14.06 в Хиполенд има -20% на всички колички и ще се възползвам. Също така и шишета още не съм взимала, но тази седмица ми е последна в работата и после ще почна всичко да оправям. Дрешки имам от баткото само трябва да ги изпера и подредя. Вече нямам търпение 🥰🥰🥰

# 415
Здравейте на всички Мами 😊😊😊
Аз съм с термина 9.07, чакам момиченце и съм в легнал режим до края(поне не съм в болница), но всичко е точно 😁
Та пиша защото ми е любопитно какво мислите за замразяването на стволови клетки?
Ако сте обсъждали тази тема се извинявам, следя ви сравнително често, но все пак може да съм пропуснала 😊😊😊

# 416
Честит Празник и от мен ,мили дами!
Дано някои от вас успеят да се присъединят на тържествата,за които аз само гледам по телевизията.

Много интересен въпрос за стволовите клетки.
Аз четох много малко за това ,и разбирането ми е,че за сега каквото и да се прави с тях е доста експериментално.Кой знае какво ще се знае и ще може да се прави с тях след 30-40-50? години,когато детето може да има нужда от тях ???.... Другото ,което научих от малкото си проучване ,е че съхранението на клетките се извършва от частни фирми, има го шанса за техен ? фалит ? какво става тогава? все пак говориме за съхранение за цял живот време,не за година-две. Аз не съм в БГ и тук е много скъпо, от порядъка на мин 5000Е (основен пакет, има и много по-скъпи),така че поради цена и всичките неизвестни : кой и как ще ги съхранява ,и каква всъщност би била ползата от тях,и т.н. ние няма да запазваме стволови клетки.

# 417
Идвам с едно глупаво въпросче, ама вие знам, че ще ме извините. Болките, които са като предменструални контракции ли са? От няколко вечери докато спя се събуждам с такива леки болки,които отминават много бързо. Аз досега нямах никакви контракции (или поне не съм усещала), но откакто влязах в 8-мия месец си усещам подготвителните - стягане и втвърдяване на стомаха без болка.

Днес най-накрая разгедахме за количка и тази, която си бях харесала в интернет се оказа, че ми е и най-удобна - Чиполино Елит. Не сме я купували, понеже ще е подарък от много близък човек щом бебка се роди.

# 418
Аз днес цял ден стрес и ужаси... Бях на тонове за първи път и изживяването ми беше кошмар, но не заради самоте тонове (там акушерката беше прекрасна), а при разчитането на тоновете след това от дежурния лекар. Оказаха се, че на тонове мерят и кръвното, а аз в болница и при лекар винаги вдигам кръвно и пулс. Та измериха ми кръвното 130 на 90. Лекарката нищо не ми каза за тоновете, как са, добре ли са, а като ми видя кръвното и ми се развика, че съм за хоспитализация с това високи кръвно, как имало голям риск за мен и бебето... и ми ги говори тези неща, докато пак ми мери кръвното... а си представете аз вече в какъв див ужас съм. Аз казах, че при лекар винаги съм така, но вкъщи се меря по 2-3 пъти на ден и никога не ми е високо, а лекарката ме изкара един вид безотговорна майка, която поставя под риск бебето в корема си... идеше ми да ревна там на момента, но някак се въздържах... Confused И това е отношение в частна болница, в която не се плаща никак малко, поне да ми викаха и да бяха груби в държавната, да го разбера повече. Вече се замислям дали да раждам там... Поне се чух с моята АГ и ме успокои, че не съм за болница, скоро ми пуска цял свитък с изследвания и всичко е в норма, но важното е да се плашат бременните, без дори да знаеш какъв точно е конкретният случай... Rage Извинете за дългия пост и мрънкането, но имах нужда да си го излея Confused

# 419
Аз днес цял ден стрес и ужаси... Бях на тонове за първи път и изживяването ми беше кошмар, но не заради самоте тонове (там акушерката беше прекрасна), а при разчитането на тоновете след това от дежурния лекар. Оказаха се, че на тонове мерят и кръвното, а аз в болница и при лекар винаги вдигам кръвно и пулс. Та измериха ми кръвното 130 на 90. Лекарката нищо не ми каза за тоновете, как са, добре ли са, а като ми видя кръвното и ми се развика, че съм за хоспитализация с това високи кръвно, как имало голям риск за мен и бебето... и ми ги говори тези неща, докато пак ми мери кръвното... а си представете аз вече в какъв див ужас съм. Аз казах, че при лекар винаги съм така, но вкъщи се меря по 2-3 пъти на ден и никога не ми е високо, а лекарката ме изкара един вид безотговорна майка, която поставя под риск бебето в корема си... идеше ми да ревна там на момента, но някак се въздържах... Confused И това е отношение в частна болница, в която не се плаща никак малко, поне да ми викаха и да бяха груби в държавната, да го разбера повече. Вече се замислям дали да раждам там... Поне се чух с моята АГ и ме успокои, че не съм за болница, скоро ми пуска цял свитък с изследвания и всичко е в норма, но важното е да се плашат бременните, без дори да знаеш какъв точно е конкретният случай... Rage Извинете за дългия пост и мрънкането, но имах нужда да си го излея Confused

точно сега не трябва да ни стресират,щом твоя доки те е успокоил,че всичко е наред не и се връзвай на въпростана докторица...ти къде се следиш? Може ли да кажеш каква е процедурата тонове?

Общи условия

Активация на акаунт