Отговори
# 390
Бенчита и аз искам да си остане темичката и да говорим за спанетоооо, за захранванеее, да се подкрепямеее, че то май трудното тепърва започва 😛
Нана, в коя седмица си? Бебчо нещо го мързи да се обърне май. Всичко ще е наред, седалищно се усеща така неприятно,  ако ще раждаш секцио, няма драма, за едтествено обаче трябва да се пробват някой техники за обръщане. Ноооо крайният резултат е важен. Още малко остана, чак ми е сюреалистично 👀👀👀.
Аз вече гладя и ми се изкривиха ръцете 🤣
Другата седмица влизам в 36-та.... искаше ми се да в готово всичко и само да лежа и пръхтя 🤣

# 391
Ох,момичета малко ми олекна. 31 седмица съм,вече трябваше да се е завъртял,ама сигурно така е по-удобно през цялата бременност е седалищно,просто съм се настроила,че по-ниско лежи и евентуално,ако склони да направи някое салто 😂Попринцип исках секцио,но в крайна сметка,както дойде,живи и здрави само. Иначе да се похваля остана ни креватче и скринче да вземем и някакви дребни неща. За раждането още нищо не съм взела. Вие взехте ли всичко или още изчаквате? Още малко остана 💋💋💋

# 392
Ох,момичета малко ми олекна. 31 седмица съм,вече трябваше да се е завъртял,ама сигурно така е по-удобно през цялата бременност е седалищно,просто съм се настроила,че по-ниско лежи и евентуално,ако склони да направи някое салто 😂Попринцип исках секцио,но в крайна сметка,както дойде,живи и здрави само. Иначе да се похваля остана ни креватче и скринче да вземем и някакви дребни неща. За раждането още нищо не съм взела. Вие взехте ли всичко или още изчаквате? Още малко остана 💋💋💋
Моята беба също е седалищно все още 33 г.с ,и на нас ни остана само леглото,матрак и ваничка за къпане, всичко друго имаме,багажа за родилно също е готов само да го събера в сака ноо още изчаквам 😊

# 393
Оооо, Нана, 31 седмица е супер, има още място да се обърне. Но щом си избрала и секцио, просто няма за какво да го мислиш. Би било по-удобно за теб да се обърне, че пикочния мехур ще бъде добре наритан, ама да ти кажа и с глава дъни яко 🤣🤣🤣.
На нас ни остана леглото да ни доставят, всичко друго е на лице, мисля, ако има нещо, ще го взимаме в движение. Пък иииии, пари вече нямаме 🤣
Аз още не съм взимала нищо за родилното, имам тук там дадени неща, но не съм се интересувала, мисля като започна 37-ма седмица да го събера за ден и край.
Мисля да съм с куфарче с колелца, среден размер (голям е за повода, ама остава и куфарче да купувам 👀) в Тина Киркова не пускат мъжете след входната врата и да не трябва да мъкна сакове.
Ооооох, Вълнениееее!
Вас страх ли ви е вече? Аз съм малко 50/50. Ту се вълнувам, ту искам да поспра времето.

# 394
Момичета, имам въпрос , който не знам как да задам , за да ме разберете.

Когато сте прави или вървите коремчето ви меко или твърдо е?
Аз досега винаги съм си мислила, че нямам контракции и че всичко е наред и чувството на изпъната гайда е нормално, но лекаря ми каза , че имам контракции. Понякога наистина имам и ги усещам все по- често ниско долу, но не знаех, че твърдия корем също е контракция. Това означава , че аз винаги освен като лежа имам контракции, защото корема ми е твърд 90% от времето.
Пия магнерот 3 по 1 от 3 дни насам.

# 395
Ох Лилоо така благородно ти завиждам, че си вече в почти 36-та г.с, аз днес започвам 33 и нямам търпение... а и сърбежът вече ме влудява. Ние в понеделник ще ходим да гледаме за количка, харесала съм няколко модела пък да видим дали на живо ще са ми удобни. Мен честно казано леко ме хваща шубето,особено като знам, че ми остават 3-4 седмици, но като че ли вълнението е по-голямо. Най ми е неприятно, че в болницата не пускат половинката .. но и в това си има чара, с бебчето първите дни ще се гушкаме и опознаваме самички.

# 396
Бърборанче, контракции са това, стегне ли се на струна корема ниско долу, лягаш наляво и до там. Пий си магнетора. Това са Бракстън Хикс контракции, тялото ни се подготвя за раждането. Само по себе си това не е нещо лошо, просто се стараем да запазим шийката на матката достатъчно дебела и дълга. Не се притеснявай. Лежи си повечко ❤
Усмивке, докато напазарувате и както мигнеш ще е дошло времето 👀👀👀👀. Ти си машинка, ще ти олекне много. Много те подкрепям за гушкането и времето само за нас и бебенцата. Не го мислех от тази гледна точка и някак нещата станаха по-розови и приятни ❤❤❤.

# 397
И аз живея за 36 г.с че с този сърбеж не съм на себе си. Да влизам вече в 9-тия месец и да съм по-спокойна за бебка, че вече може да излиза. По цяла нощ не мога да спя, през деня също сърби, но малко по-поносимо, дано поне хапчетата, с които се тъпча да помагат за регулация на стойностите Confused

Вие мислили ли сте дали ще искате епидурална упойка, ако раждате естествено? Има ли някой опит с такъв вид упойка? На мен ще ми е първо раждане и съм разколебана Thinking

# 398
И мен много ме сърби..започнах да се къпя с един натурален душ гел /иначе съм почитателка на сапуните, но много ми изсушават кожата/. Снощи се намазах със зехтин за пръв път и такова облекчение почувствах, че съм спала цяла нощ. Може да пробвате.
Аз сега се връщам от магазин сгушени, взех си всичко за мен, пристигнаха ми и нощниците за раждане и кърмене, та май, май чантата ми е почти готова. В моето семейство всички раждат малко по-рано от термин, та да съм си подготвена. На 23 юни имам РД, а ММ на 5 юли, термина ми е на 16 юли. Ще видим за кои рожден ден ще се покаже малката 🤗

# 399
Здравейте мами🌷 Каква помпа ще ползвате? Ще трябва ли в началото или като цяло? За шишета на коя марка сте се спрели? Аз в началото бях харесала на Медела но се оказа,че ставали само за кърма /аз искам да кърмя но ако нямам кърма 🤔/ и сега се чудя между Авент и Нук..

# 400
Здравейте мами🌷 Каква помпа ще ползвате? Ще трябва ли в началото или като цяло? За шишета на коя марка сте се спрели? Аз в началото бях харесала на Медела но се оказа,че ставали само за кърма /аз искам да кърмя но ако нямам кърма 🤔/ и сега се чудя между Авент и Нук..

# 401
Здравей, аз купих шише 1бр на Томи типи с надеждата да го ползвам само за водичка, ако ли не мъжа ми ще ходи да купува. Реших да не се запасяваме излишно с повече шишета, сега има всичко има навсякъде, а помпа взех ръчна на Лорели, не знам каква работа ще върши и както за шишетата, ако видим зор ще ходи мъжа ми за Ел. Помпа. Моя позната сега роди и не се сработи с ръчната взе си после тази (по долу снимката)и е много доволна. Сега виждам даже, че е на 57лв 😯.

# 402

Аз си взех електрическа помпа на Лорели, а шишетата са на Нук в комплект с резервни биберони, залъгалки и четка за почистване. Сестра ми остана доволна от Нук, ще видим ние как ще сме.

# 403
И аз съм от тези, които чакат 36-37 г.с. за раждане. Докторът ме предупреди, че към 37ма трябва да извадим бебето заради изоставането, ако не се наложи и по-рано...
Помпа имам ръчна на Медела, но си взех електрическа на Canpol, защото с ръчната трудно се получаваше.
Newmama, дъщеря ми я отгледах на адаптирано мляко и шишета Медела. Стандартното шише става за всичко.

# 404
Минавам да кажа, че в Емаг има 20% намаление на една от помпите за кърма на Авент и цената е приемлива- става 179лева.

Общи условия

Активация на акаунт