Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е състоянието на бебето и как се възстановява?
Какви прегледи мога да очаквам по време на бременността и кога започват по-честите посещения при акушер-гинеколог?
Какви дрехи са подходящи за носене от бебето през първия месец и какво бельо е подходящо за бременни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е състоянието на бебето и как се възстановява?
-
Какви прегледи мога да очаквам по време на бременността и кога започват по-честите посещения при акушер-гинеколог?
Обикновено тоновете започват около 32-рата седмица, първоначално веднъж на всеки две седмици, а след това всяка седмица от 36 до 38 гестационна седмица. Преди раждането посещенiята стават по-чести. По време на прегледите се проследява развитието на бебето, състоянието на шийката на матката, количеството околоплодна течност и плацентата и се извършват изследвания за хемоглобин и други показатели.
-
Какви дрехи са подходящи за носене от бебето през първия месец и какво бельо е подходящо за бременни?
-
Как да създам списък за пазаруване за бебета?
-
Какви са препоръчителните лекарства или средства за облекчаване на болки и сухота в гърлото?
само да не се оставя да пренебрегна по-важни неща, заради единия му цвят, но пусто му, толкова е свежарска и шаренка на фона на всичко сиво...дано да става и за по-груби терени, че често хващаме някоя пътека в планината.
който видях вчера длед изследването. Други симптоми като повишени води, или захар на гладно ( пускам месечно и ми е под 5) или дебело бебе нямам. Та сега ще се сложа на диета и чакам часа ми с моята лекарка другата седмица да каже и тя.
Днес се събудих с две-три малки петънца на горнището на пижамата ми, точно където се намират зърната на гърдите. Това коластра ли трябва да бъде? Ако да - не е ли много рано? Случвало ли ви се е?