Отговори
# 450
Berezina, в какво се изразяват не добрите тонове? Дъщеря ми се роди седмица преди термин заради лоши тонове, които според мен бяха от намалелите води. Тогава АГ-то ме следеше почти всеки ден, но не знам дали причината беше намалелите води или защото бях 39г.с.

# 451
Berezina, в какво се изразяват не добрите тонове? Дъщеря ми се роди седмица преди термин заради лоши тонове, които според мен бяха от намалелите води. Тогава АГ-то ме следеше почти всеки ден, но не знам дали причината беше намалелите води или защото бях 39г.с.
Следя се в Надежда и там тоновете са 30 минути. Първите 6-7 бяха доста динамични между 120-180. След това се успокоиха. Акушерката каза, че е хубаво да се направи преглед, че може да е от смяна на позата, лекарката направи една физиономия и каза “хм, чак пък лоши”, прати ме повторно на тонове, които бяха перфектни, но иска и днес да повторя.

# 452
Момичета, помогнете с мнение - преди няколко месеци се оказах с нисък хемоглобин - около 100 при минимални  референтни стойности над 120! Започнах да приемам желязо, протеин от месо ми е много трудно да консумирам, просто не ми харесва, яйца, сирене, мляко хапвам, месо по-скоро рядко.
Вчера пуснахме кръвни и хемоглобинът ми е с две единици повече от този през март, въпреки приема на желязо. Знам, че е нормално малко да се занижи хемоглобинът, но толкова нисък ме тревожи много 😢😢😢😢

# 453
  • Варна
На идея си нямам за хемоглобина,само знам,че като на пускахме кръвните изследвания акулерката каза,че е важен.

Момичета кога смятате да спрете магнезия? Коментирано е,но в момента не се сещам. Вчера изпих последното хапче и се чудя дали да купувам нова кутия,в 35седмица съм.
АГ не ми е вариант да я слушам,тя казва да го пия докато родя 😁

# 454
И аз съм с нисък хемоглобин цял живот. Сега през бременността ми е около 110, а при последното изследване - 113. АГ ми изписа и на мен желязо. Изследвала ли си Б12? И там има взаимовръзка

Момичета, помогнете с мнение - преди няколко месеци се оказах с нисък хемоглобин - около 100 при минимални  референтни стойности над 120! Започнах да приемам желязо, протеин от месо ми е много трудно да консумирам, просто не ми харесва, яйца, сирене, мляко хапвам, месо по-скоро рядко.
Вчера пуснахме кръвни и хемоглобинът ми е с две единици повече от този през март, въпреки приема на желязо. Знам, че е нормално малко да се занижи хемоглобинът, но толкова нисък ме тревожи много 😢😢😢😢

# 455
На идея си нямам за хемоглобина,само знам,че като на пускахме кръвните изследвания акулерката каза,че е важен.

Момичета кога смятате да спрете магнезия? Коментирано е,но в момента не се сещам. Вчера изпих последното хапче и се чудя дали да купувам нова кутия,в 35седмица съм.
АГ не ми е вариант да я слушам,тя казва да го пия докато родя 😁

С предната бременност имах доста контракции през цялото време и помня, че ми спря магнерота в началото на 9 месец. Седмица не помня точно. Сега не сме го коментирали още, но имам до към 35,36 и мисля да не купувам повече.

# 456
Здравете на всички! Аз имам въпрос който не е свързан с бременноста 😃 Та за първи път ще ходя на бебешка погача и идея си нямам какво се носи и какво се подарява на бебчето 🙂 Ще се радвам да ми дадете идеи и съвети 😊

# 457
Здравете на всички! Аз имам въпрос който не е свързан с бременноста 😃 Та за първи път ще ходя на бебешка погача и идея си нямам какво се носи и какво се подарява на бебчето 🙂 Ще се радвам да ми дадете идеи и съвети 😊
Нещо сладко, парички и играчка/дрешка.

# 458
Сега ми пуснаха изследвания и чакам резултати. От моя док знам, че за бременни до 110 е нормално, падне ли трябва прием. Не знам защо не ти се повлиява...с месото и аз съм същата залагам на спанак маруля и подобни, та ще видя сега как ще е. Ако разбереш нещо друго да трябва да се изследва сподели ако може 🍀

# 459
Как сте мами?
Днес бях на тонове за пръв път, добри бяха, 2-3 контракции ми казаха, че съм получила, но явно толкова съм свикнала с тях, че не ми прави впечатление 😀
Моят хемоглобин също падна под долна граница последния триместър, но желязото ми е над горна, та при мен връзката се оказа фолиевата киселина и б12, така че е хубаво да се разбере от къде е. 🤷‍♀️
Малко със закъснение да споделя и за стлоловите клетки, говорих с доста познати и с Аг-то ми, всички ме насочват към българските банки (има 2,3 такива), заради транспорта.
Моето раче вече 2ри ден ме прави на луда по цяла нощ, рита, върти се..тази луна много и влияе 😀

# 460
Аз днес бях на преглед. Пуснаха ми всички изследвани, микробиология и взех 45-дневния болничен.
Бебето е дръпнало към 650гр за последните две седмици. Радвам се, че нещо много малко качваше. Сега в 34+1 я измериха 2306гр. Водите ми все още са малко и на долната граница, но няма какво да направим каза АГ.
Дано микробиологията е чиста и хемоглобина ми е ок.
Не остана почти, аз съм с термин 6 юли.

# 461
  • Варна
Аз днес се чух със следващата по ЖК. Казах и да ми пусне микробиология и на 3ти ще пуснем. Вече ще съм в 9ти месец влезнала.
Вчера се виждах с акушерката,която ще ми следя раждането и се разбрахме да се видим на 18ти и да има преглед за разкритие. Разбрахме се ако има,да ме приемат в там (понеже биха мо били нужни 3 часа да стигна ако тръгне от самосебе си) и евентуално да подпомогнат малко ако бебето върви добре.
Честно да си кажа ме устройва това,понеже не ни се кара до термин 😁 Само да върви добре с килата и развитието,нямам търпение вече да го гушкам.

# 462
Мамита,някоя има ли отзиви за Тина Киркова (за раждане) или насочила ли се е натам. Още се чудя къде да раждам и събирам мнения,ако имате ще съм ви благодарна! 😊

# 463
Аз от снощи съм със силни менструални болки и болки в кръста - 36гс. Май датата наближава. Терминът ми го промениха на 27.06. Така че вече съм в готовност, но си ме е хванало шубето

# 464
Мамита,някоя има ли отзиви за Тина Киркова (за раждане) или насочила ли се е натам. Още се чудя къде да раждам и събирам мнения,ако имате ще съм ви благодарна! 😊
Здравей,аз ще раждам там при др Маленов.За сега съм много доволна от него,доколкото знам той е завеждащия на отделението там.А в самата болница условията са приемливи,чистичко е и персонала е доста мил..

Общи условия

Активация на акаунт