Как се справихте с раздяла по време на ковид

• 4 225
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
Щом не искаш "клишета" като срещи с приятели и/или нови хора в групи по занимания, то тогава остава само едно - посещавай психотерапевт/и - реално и/или в онлайн сесии.
казах, че не желая клишета, тъй като сега за мен са невъзможни за усъществяване, а не че не искам помощ.
А за приятелите ми, не знаят много, просто се отдръпнаха и не знам защо. Не съм ги занимавала, да съм им плакала, да съм молила за помощ и такива неща. Това наистина много ме натъжава.

# 31
А за приятелите ми, не знаят много, просто се отдръпнаха и не знам защо. Не съм ги занимавала, да съм им плакала, да съм молила за помощ и такива неща. Това наистина много ме натъжава.
Както писах и по-горе - и при мен се случи и нямам обяснение. Но сега се пооправят нещата. Дай си малко време. Най-вероятно и нови хора ще влязат в живота ти.

# 32
Щом като в тази ковид ситуация той си е намерил друга, явно не сте толкова затворени.

# 33
Еми аз приключих три годишна мнооооого отдавна изчерпала се връзка преди 2 месеца и вече съм в нова. Работи допълнително, някакво хоби нещо. Изтегли си приложения за запознанства, продължи напред просто. Кофти е, защото и аз изпадам някой път в идеализация на бившия, но оставям да премине всичко сещам се за всички сълзи, скандали, депресивни състояния и така.

# 34
Здравейте,
ще опитам да съм кратка. Имах връзка, която приключи някак си половинчато. Имаше намесен 3-ти човек от негова страна и аз се изнесох. Продължаваме да си пишем, но общи неща с него.
Проблемът е, че не мога да го преодолея. Очаквах, че мога да разчитам на приятели, но точно в труден момент се оказа, че такива няма, а са хора, в които наистина съм вярвала. Не живея в България и всичко е затворено, нямам много опции за социални контакти, а и да има аз се оказах сама.
Не мога да спя, постоянно плача, пия някакви хапчета за успокоение и не знам кой път да хвана.
Ако трябва да съм честна въпреки всички неща, които се случиха бих простила дори изневярата, просто осъзнах, че го обичам и искам да си го върна този човек, а не знам как. Знам, че и тук няма как някой да ми даде съвети конкретно, но ако някой би ме посъветвал как да се измъкна от дупката (без клишетата, ходи на танци и на йога и се срещай с хора, тъй като не мога поради ковид причини).
Или някой, който примерно месеци е бил разделен с половинката си и пак са се събрали. Не знам, всяко мнение би ми било полезно.
Лека вечер и се извинявам за негативния пост.
Мили хора, мислете, преди да предприемете действия. МИСЛЕТЕ!

# 35
  • София
Ами търси ги ти, в крайна сметка ти имаш нужда от разсейване. Направи 1-2 стъпки, пък ако наистина те избягват - търси нови.
Да не би бившият ти да е бил по-социален, а ти да си интровертната половинка и сега да си останала като риба на сухо в социално отношение? Или са били предимно негови приятели с гаджетата си?

# 36
Приятелите ти също може би минават през нещо, последните две години не бяха милостиви към никого. Аз също съм се отделила от повечето си приятели, но не съм планирала да е постоянно, просто така се чувствам по-добре в момента. Разбирам те, наистина ти се е насъбрало, но устискай. Не се връщай при този човек. Дори той да ти се молеше, не бих те съветвала да му прощаваш, камо ли ти да му пишеш и ти сама да си предлагаш прошката, абсурд. Разсейвай се  колкото можеш. Гледай сериали на един път, чети книжки, каквото и хоби да е, просто не си позволявай да мислиш за този човек. Не му гледай социалните мрежи, не чети ваши стари разговори, не променяй спомените си, за да изглеждат по-хубави отколкото бяха.
Знам,че е тежко, но това няма да е постоянно състояние. Дай си време колкото трябва, не бъди жестока със себе си и не се трови с хапчета. След време като върнеш старото си Аз, ще се гордееш,че си стиснала зъби.

# 37
Изпитвам съжаление към хора, които от инат зациклят в безперспективни и отровни отношения. Животът им дава знаци и уверение, че ги очаква сбъдване на желанието им, но просто трябва да направят крачка встрани. "Не е твоето нещо това, не е твоят човек - това беше просто житейски урок. Щастието ще бъде с друг, тръгни в другата посока и ще получиш това, за което мечтаеш."
Е, да, ама не. Оказва се, че да бъдеш умен, разумен, далновиден и справедлив е много трудно. Така е когато човек сам върви срещу собственото си щастие.

На някои хора не може да се помогне, просто защото те самите не искат да си помогнат.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 18:57 от Emillia-m

# 38
  • София
+1 за предходния пост. Както има един израз - "любовта" (в лицето на бившия на авторката на темата, за когото тя страда), минава покрай нея, махайки с ръка и й казва: "Това не съм аз".

# 39
  • USA
Аз пък се чудя в коя страна живееш, че всичко е затворено....общо взето навсякъде мерките са разхлабени.

# 40
Аз пък се чудя в коя страна живееш, че всичко е затворено....общо взето навсякъде мерките са разхлабени.
Аз също съм в чужбина и тук работят само хранителни магазини

# 41
  • USA
Ами и аз не съм в БГ, но всичко си работи, носим си маски, само децата са онлайн, затова ми стана интересно къде се намира .

# 42
Ами аз съм в Канада и при нас всичко е затворено. Заведения, клубове, всякакви спортове, библиотеките даже - навсякъде, където човек може да отиде да се развлече и да срещне хора е затворено.
Какво значение има къде е авторката, като казва че е затворено и няма опции, аз приемам, че е така.
И три пъти прочетох първия й пост, нищо не видях за замразяване на яйцеклетки. Това откъде го измислихте? А и дори и да се върне в БГ да замрази яйцеклетки, едва ли ще се връща всяка сдмица по два пъти да излиза с приятелки.

Големи детективи тука и дървени философи.

Да ви кажа за отдръпването на приятелите. Приятелите предполагам са семейни или в двойка, живеят заедно примерно. На мен ми се стува, че докато сте били в двойка и вие е било ок да се срещате семейно. Обаче, когато единият остане сам и свободен някои хора го приемат като заплаха за собствената им връзка. Съответно се отдръпват, все едно е заразно това положение.

Съчувствам ти, в чужбина и без Ковид е трудно да срещнеш човек. Гледай да излизаш дори и сама, на разходки. Ако имаш възможност да си вземеш куче, би било идеален вариант - хем няма да си сама по разходките, хем покрай кучетата се завързват запознанства.
Също и потапяне в работа действа много добре за излекуване и възстановяване.
Ако ти действа добре да говориш с бившия аз не бих прекратила отношенията, защото тогава може да се озовеш в такова положение, че да няма на кого да се обадиш, ако имаш истинска нужда.

И последно, ако си много депресирана, самотна и с чувството, че нямаш изход и ако искаш - пиши ми на лични.

Извинявам се за фермана и ти желая успех и бързо възстановяване на душевния мир!

# 43

И три пъти прочетох първия й пост, нищо не видях за замразяване на яйцеклетки. Това откъде го измислихте?

Големи детективи тука и дървени философи.

По-спокойно Babri, съфорумките просто са чели теми, в които авторката е споделила такава информация. 😎

# 44
Я, по-ведро! Аз съм на 50. По време на Ковид се разведох със съпруга си, с който бяхме 28 години заедно.
И с гадже, с което се запознахме от сайтовете за запознанства и имахме кратка 2 месечна връзка.
Нито единия съм оплаквала, нито другия. Гледам смело напред (... а съм ''дърта и досадна'', както отбелязаха някои вчера...дано и тях да ги стигне същото, но да нямат куража да го понесат !!! Imp).
Не пия хапчета, не съм отчаяна и вярвам, че верният човек е там някъде напред и ме очаква да го срещна.
Живея в Канада. Всичко е затворено. Имам отговорности и се боря сама в живота. И отгоре на всичко трябва да боря комуникация на 2 говорими езика: английски и френски.
Според твоята логика трябва да се самоубия, но не съм се отказала дори на тази възраст да живея.
Затова една огромна прегръдка от мен и : ''Успех и горе главата!''
Всичко ще се нареди! Дай си време! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 20:58 от Ravenna

Общи условия

Активация на акаунт