Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 674
  • 782
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Bubmble, да, точно Simple Smile И вие ли искате 3 деца? На колко е по-голямото? При нас аз по-скоро искам 3, и то защото искам момиче 😂 Отсега обработвам ММ 🤣
Hariom, от кога ти е влошен кръвотока? Според мен си го следи през 3, а не през 6 седмици. Клексана подейства при мен за 2 свдмици и се видя значително подобрен кръвоток. На Аспирин съм от 8гс, в 21гс включих и Клексан. Надявам се да нямам сериозно кървене, засега е само от носа при издухване. Следя и коагулацията на всеки три седмици. Сигридов ми е казал кога кои стойности са опасни за майката, например д-димер под 0.1, АПТТ над 32, фибриноген под 2, тогава кръвта е много разредена за една бременна и се спира кръворазреждащата терапия. Но ако изследванията са над това, би трябвало да нямаме проблем, надявам се Simple Smile
Забравих да кажа, понеже си питала как да определеиш дозата дали е ниска/висока, много АГта, включително тези от Токуда понякога, препращат кък Паскалева, тя е хематолог и прави две изследвания - антиХа (това е за дозата на Клексана) и аспи Тест (това е за дозата на аспирина). Аз не съм ходила при нея

# 331
Много благодаря за жалост чри мен от 17 седмица съм на аспирин (тогава се установи надявам се да няма тежки последици ) и има подобрение в едната артерия но доста леко ще почна с клексан 0.4 а аспирина ще го пия през ден но ще направя консултация с хематолог.Благодаря ви мили момичета сърахотни сте извинявам се че ви занимавам,но наистина си пуснах на собствена глава тромбофилия и съответно за сега няма изоатаване на бебчо и искам да не изостане затова
тръгнах сама по доктори 😂 и се съветвам с хора тръгнали по този път от началото... Сега съм 21 почти
Да попитам последен въпрос може ли да се слагат в паласките а не  около пъпа поопъва ми се вече и е трудно да си ги бия там

# 332
Много благодаря за жалост чри мен от 17 седмица съм на аспирин (тогава се установи надявам се да няма тежки последици ) и има подобрение в едната артерия но доста леко ще почна с клексан 0.4 а аспирина ще го пия през ден но ще направя консултация с хематолог.Благодаря ви мили момичета сърахотни сте извинявам се че ви занимавам,но наистина си пуснах на собствена глава тромбофилия и съответно за сега няма изоатаване на бебчо и искам да не изостане затова
тръгнах сама по доктори 😂 и се съветвам с хора тръгнали по този път от началото... Сега съм 21 почти
Да попитам последен въпрос може ли да се слагат в паласките а не  около пъпа поопъва ми се вече и е трудно да си ги бия там

Могат да се слагат и там- общо взето навсякъде, където има мазнинка! ☺

# 333
Ние сме в голяма дилема дали да взимаме кошче за кола, което е от 0 до 13 кг и става и с адаптори на количката. Ще вземем кош за новородено от 0 до 6 месеца за количката и смятаме да използваме него за всички разходки, тъй като знам, че в кошчето за кола бебето може да стои до 2 часа. Наясно съм, че кошчето от 0 до 13кг. има  предимства, но се чудим дали да не вземем направо столче за кола с изофикс от 0 до 18 кг. примерно. Наши приятели ни казаха, че нямало много смисъл от кошчето от 0 до 13кг, защото се използвало много малко. Интересно ми е да чуя вие как ще процедирате.

# 334
  • au bout du monde
Аз имам кош за кола от 0 до 13кг, на макси кози подарък към количката.

Разгледай за количка, в която е влючено и кошче за кола.

# 335
Така съботно с въпрос с болежки 🤔 На това хубаво време човек как да не излезе и се разхождах днес доста.Правих почивки и посядвах, но накрая като се прибирах и ходех усетих болка в дясно.
Изпитвах на същото място и преди болка като не знам разтяга ли се нещо?! Не мисля, че са контракции защото не те втвърдява целия корем. Може би самото място от дясно, но не е на камък корема както го описват. Като почина после си минава, но се чудя дали може да е контракция. Не пия магнезии и като цяло съм нямала болки много досега. На другата консултация ще питам, но се чудя дали се уморявам или просто от тежестта на корема става така.

# 336
Привет 🙂 относно кошчетата за кола , моята количка е Jane epic matrix коша за новородено се трансформира за кош за кола , което ни беше доста удобно и сега мисля да си ползвам същата количка 🤗прилагам линк https://youtube.com/watch?v=9nwFBr2RHt8&feature=share

# 337
falan1, аз ходя пеша до работа и обратно всеки ден (половин час път в посока), отделно вървя и сравнително бързо, та ако не забавя хода по някое време усещам едни леки бодежи вдясно. Не са постоянни, но се появяват в един момент и разбирам, че трябва да забавя темпото. Вече имам едно наум и вървя по-бавно, та тогава няма. Забелязала съм, че и като се движа корема ми се стяга една идея повече - примерно както когато ми се пишка, но трябва да стискам. 😁
Не знам какво представляват контракциите, от тези дни ми е назначен Магнерот, но я пия, я не Simple Smile Други схващания, болки нямам.

# 338
Аз тази седмица бях доста натоварена в работата, отделно и два дена тренирах малко по-интензивно и вчера също усещах болка ниско в ляво. Контракции не са, тогава по скоро ми изтръпва и се стяга корема, така че с малко повече почивка и едно но шпа нещата се нормализираха.

За столчетата аз вече писах, че започваме от кошницата и след това вземаме следващата група.

# 339
Здравейте, момичета,

Чета ви, но не съм писала последните 2 седмици. В 21+6 г.с. съм, на 27.05 съм на втората ФМ в Оскар клиник при д-р Богданова и вече нямам търпение, имам усещането, че мина цяла вечност от последния преглед преди месец. Доколкото разбрах, втората ФМ не включва кръвни изследвания, а само скрининг.

От седмица-две вече усещам стабилно бебчето, с предна плацента съм и едва сега започнах да долавям движенията по-осезаемо, преди това - доста по-рядко и по-трудно чувствах мърдането му.

От 2-3 дни имам доста неприятна и силна болка в кръста, основно в една определена точка от тазобедрената кост, вдясно, която се проявява при движение, когато вървя, навеждам се, въобще - винаги когато раздвижа ставата в тази област. Имала съм болка на същото място и преди забременяването, но тогава ходех активно на йога, на виняса флоу практики и някак разминаваше няколко дни след поява. Има ли други мами с подобни болки, как се справяте? Ще попитам относно това и на следващия преглед в четвъртък.

Опитвам да съм активна, правя по минимум 7000 крачки на ден, храня се нормално без да прекалявам, но и аз както и други мами, които са писали преди мен, в момента съм +10 кг.

Иначе с таткото вече направихме първата покупка за бебето - бебешка количка. Спряхме се на Cybex Balios S, ориентирали сме се да вземем и бебешкото кошче за кола Cloud на същата марка. Изглеждат най-практични и адекватни като цена спрямо качество предвид нашия начин на живот, жилище и динамика.

# 340
За столчета за кола ние ще ползваме кошница 0-9кг, а след това стол 9-36кг на cybex Blush Столът се регулира до 3г и после нагоре се маха определена част. Не мога да кажа от собствен опит, но съм попадала на мнения, че столчета 0-13, 0-19 са много големи в началото и бебчето се изсулва.

# 341
Момичета имате ли проблем с запека и как се справяте ? Аз имам проблем още от преди бременността, но сега се зъдълбочава. В сряда съм при АГ и ще попитам какво да приемам, четох за свещичките Ева кю , имате ли впечаения от тях ?

# 342
  • Пазарджик
Момичета имате ли проблем с запека и как се справяте ? Аз имам проблем още от преди бременността, но сега се зъдълбочава. В сряда съм при АГ и ще попитам какво да приемам, четох за свещичките Ева кю , имате ли впечаения от тях ?
Здравей, аз нямам по принцип, но към 3-я месец започнах по трудно да ходя. Хапвам си сушени сливи и повече плодове и помага. Но пия един пробиотик Omnibiotic 6, като след него АГ ми препоръча и Omnibiotic Panda. На мен ми се отразява доста добре, ако искаш проучи го. Често ме болеше корем след ядене и от както го пия съм по добре. Иначе гледах някъде, че една майка казваше, че пиенето на Omnibiotic Panda, дори помагало да няма много колики бебето, но не зная дали за това помага.

# 343
  • София
Аз също имах от преди бременността и още в самото начало ми се влошиха нещата. На мен АГ ми изписа сироп Дулкософт, отне 2-3 дни да подейства и спаси положението. Пиех си го седмици наред всеки ден, докато се пооправиха нещата.

# 344
Благодаря Ви момичета 🤗

Общи условия

Активация на акаунт