Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 635
  • 782
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Най-добре е постепенно. Даваш на бебето кърма, но и го дохранваш. По този начин тялото ти ще произвежда по-малко от нуждите му, докато в един момент спре напълно да произвежда колкото по-малко го слагаш на гърда. Може да видиш блога на Хедра за кърменето.

# 421
Здравейте, момичета Simple Smile Аз вече съм в 26 г.с и бебокът е 870гр. ☺

Аз си продължавам феминбиона и утрогестана, като го поставям вагинално вечер х2.

Аз вече доста напреднах с покупките. Малко е като дрога при мен. Стигнах до комплекс за изписване и бебешка козметика 🤪 НО все още нямам кошарка и скрин, за да не заемат и те място в и без това скромното пространство в спалнята.

Вие успявате ли да спите добре нощем? Аз работя до късно и успявам да заспя към 1 и в 4 сутринта се събуждам (след поредното пишкане) и броя мухи. Съответно съм гроги през деня 😒

Приятен ден на всички!

Здравейте, къде правихте снимката, много добре се вижда. На мен само 3Д са ми правили досега

# 422
В Оскар Клиник. Д-р Стратиева ми води ЖК. Тя предимно се занимава с ФМ. Исках да съм при нея именно, заради това че ме гледа все едно на фетална всеки път и съответно техниката й е много добра.

# 423
В Оскар Клиник. Д-р Стратиева ми води ЖК. Тя предимно се занимава с ФМ. Исках да съм при нея именно, заради това че ме гледа все едно на фетална всеки път и съответно техниката й е много добра.

Аз точно при нея ходих на фетална в 21-ва седмица, но нямам такава снимка Disappointed

# 424
  • София
В 21 гс не е така оформено, на следващата трябва да ви покажат бебчето на 3Д (4Д) и да ви дадат Simple Smile Аз имам и от 20гс, и от 25гс, и на последната бебчето си е доста оформено, и изглежда доста по-добре от 20гс. Не съм била при Стратиева, но принципът им на работа е сходен.

# 425
Да, точно така. И на мен от 22 г.с почна да ми показва 4д. И е много яко да гледаш как се оформя с всеки следващ преглед 😊

# 426
За 4д и 5д колко парички излиза прегледа?
Тоновете от 7м ли започват да следят? Те заплащат ли се?

# 427
Здравейте, момичета. Simple Smile

Аз минавам да споделя опит с подмяна на документи след сключване на брак, ако случайно на някоя от вас ѝ предстои такова нещо преди септември. Hug

Слагам го в скрит текст, че е дълго.

Скрит текст:
Оженихме се на 24.05 като аз приех фамилията на мъжа ми. Първото нещо, което трябваше да направя в моя случай, беше да отида до общината заедно с майка му, тъй като апартаментът, в който живеем е неин, за да се регистрирам тук. Аз попълних декларации за смяна на постоянен и настоящ адрес (при смяна на фамилия, пишете новата фамилия, но данните на старата ви лична карта - номер, дата на издване и т.н.), а тя някаква друга декларация (на място ви казват коя е) и носеше копие от нотариалния акт на имота. Срещу такса от 5 лева, след 5 минути получих двете удостоверения за сменен адрес. Уточнявам, че става въпрос за промяна на адрес от София в София, не знам дали има разлика при промяна на адрес от друг град.

С тези документи и акт за брак (аз носех и акт за раждане за всеки случай), отидох в райнното и подадох документи за нова лична карта (взеха ми оригинала на удостоверението за постоянен адрес, но това е ок, тъй като после личната карта го удостоверява и самият хвърчащ лист не ви е нужен). Пуснах моята за 3 дни (36 лева), тъй като за книжка се подава при вече издадена нова лична карта. Като взех новата карта, отидох при личната лекарка, тя ми издаде медицинско с новите данни, отидох пак в РПУто и подадох за нова книжка с новата фамилия. Нея вече пуснах обикновена поръчка за месец (29 лева + 20 на личната за медицинското), тъй като не ми е спешна.

НОИ и НАП получават служебно новите ви данни от ЕСГРАОН. Трябва да си отидете в банката, за да си актуализирате данните. При мен в Райфайзен не знаеха дали трябва да подменя пластиката на дебитната си карта и не знаеха дали като изтече, нямало да се преиздаде автоматично със старата фамилия. При въпроса "Защо ще е със старата фамилия?" отговорът отново беше "Не знам". Допълнително ще ходя пак, но и това не е жизнено важно да се разправям в момента.

Иначе при мен всичко е наред, бебето ме рита нон стоп, даже ми се е случвало да не мога да спя цяла нощ. Joy  Ходя редовно на контролни прегледи при д-р Атанасова, за да следим шийката, много е доволна от серклажа, направо му се радва всеки път като ме гледа, колко добре се е получило и че няма усложнения. Smile Шийката към момента е 36мм, а точно преди процедурата беше 28мм.

Иначе 4Д снимка имам само една от ФМ в 22ра седмица, ама не е уау, бебето беше решило, че ще седи с лице в миомата ми и почти не се вижда. Надявам се на следващите прегледи да е по-сговорчива и да си покаже нослето. Grinning

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 14:57 от didivid

# 428
Какви са насоките за след серклажа , трябва ли да лежите постоянно ?
[/b]
Здравейте, момичета. Simple Smile

Аз минавам да споделя опит с подмяна на документи след сключване на брак, ако случайно на някоя от вас ѝ предстои такова нещо преди септември. Hug

Слагам го в скрит текст, че е дълго.

Скрит текст:
Оженихме се на 24.05 като аз приех фамилията на мъжа ми. Първото нещо, което трябваше да направя в моя случай, беше да отида до общината заедно с майка му, тъй като апартаментът, в който живеем е неин, за да се регистрирам тук. Аз попълних декларации за смяна на постоянен и настоящ адрес (при смяна на фаилия, пишете новата фамилия, но данните на старата ви лична карта - номер, дата на издване и т.н.), а тя някаква друга декларация (на място ви казват коя е) и носеше копие от нотариалния акт на имота. Срещу такса от 5 лева, след 5 минути получих двете удостоверения за сменен адрес. Уточнявам, че става въпрос за промяна на адрес от София в София, не знам дали има разлика при промяна на адрес от друг град.

С тези документи и акт за брак (аз носех и акт за раждане за всеки случай), отидох в райнното и подадох документи за нова лична карта (взеха ми оригинала на удостоверението за постоянен адрес, но това е ок, тъй като после личната карта го удостоверява и самият хвърчащ лист не ви е нужен). Пуснах моята за 3 дни (36 лева), тъй като за книжка се подава при вече издадена нова лична карта. Като взех новата карта, отидох при личната лекарка, тя ми издаде медицинско с новите данни, отидох пак в РПУто и подадох за нова книжка с новата фамилия. Нея вече пуснах обикновена поръчка за месец (29 лева + 20 на личната за медицинското), тъй като не ми е спешна.

НОИ и НАП получават служебно новите ви данни от ЕСГРАОН. Трябва да си отидете в банката, за да си актуализирате данните. При мен в Райфайзен не знаеха дали трябва да подменя пластиката на дебитната си карта и не знаеха дали като изтече, нямало да се преиздаде автоматично със старата фамилия. При въпроса "Защо ще е със старата фамилия?" отговорът отново беше "Не знам". Допълнително ще ходя пак, но и това не е жизнено важно да се разправям в момента.

Иначе при мен всичко е наред, бебето ме рита нон стоп, даже ми се е случвало да не мога да спя цяла нощ. Joy  Ходя редовно на контролни прегледи при д-р Атанасова, за да следим шийката, много е доволна от серклажа, направо му се радва всеки път като ме гледа, колко добре се е получило и че няма усложнения. Smile Шийката към момента е 36мм, а точно преди процедурата беше 28мм.

Иначе 4Д снимка имам само една от ФМ в 22ра седмица, ама не е уау, бебето беше решило, че ще седи с лице в миомата ми и почти не се вижда. Надявам се на следващите прегледи да е по-сговорчива и да си покаже нослето. Grinning

# 429
Не, даже напротив, д-р Атанасова ми каза да се движа умерено и да не се залежавам. Без прекалено дълги разходки и преходи.

# 430
Нещо сте се умълчали Simple Smile как сте?

Напредвате ли с подготовката или като мен още се ослушвате Grin Аз още не съм прегледала нещата от баткото, нито сме купували нещо освен количка. Нахвърлих си един малък списък с неща, които ще ми трябват със сигурност, както за мен така и за бебето... и дотам.

# 431
Привет от мен Hug
Аз се опитвам да си правя някакви списъци, но идея нямам как да си ги подредя по важност.
Избрахме си количка, дървена кошарка и вана.
За бебешка козметика изобщо нямам никаква идея накъде да се насоча..
Дрешки също не знам колко и какви да взема, тъй като ще е все още топло, но пък предстои и захладняване Септември/Октомври. Също за дрешките и размерите не знам как да избера, понеже може да се роди по-големичко  и 50 ли да гледам или следващия размер..
Изобщо уж има време за всичко, но нещо взех да се паникьосвам Joy Имам само една пижамка с октоподчета купена изпулсивно размер 50см Joy
Надявам се, че всички сте здрави и щастливи.
На мен нон стоп ми е изключително топло, къпя се по няколко пъти на ден. Също така вече не мога да поемам нормални количества храна. Хапвам няколко хапки и съм преяла, но след 1 час съм пак гладна. Та карам основно на диня през деня. И една вечер вечерях с диня, обаче голяма грешка Joy Joy

# 432
Днес бях на преглед. Нищо интересно, освен, че моя мъж има много дълги крака. Това беше по забележителното от прегледа, всичко друго е ок. Иначе нито съм обикаляла по магазините, нито още имам дори и една покупка. С една дума бебо още гол, бос и тн.

# 433
  • au bout du monde
Вече съм 23с . Утре ще имам фетална кардиография.
Очертава ми се пътуване със самолет в 28с и едно море сега в края на юни, но още не сме харесали хотел. Искам нещо на плажа и по възможност с включена храна или поне заведения наблизо.

Относно козметиката. Аз започнах с валеда, но се оказа,че не е достатъчно мазна за сина ми и минах на Ла рош. С нея ще карам и с другото бебе. На биодерма използвам за мен. Така че тези двете ги препоръчвам.

# 434
Ох и аз съм само до списъка. И като гледам мамите колко неща са накупили и се надъхвам и аз да започна. Пък и желание за пазар имам и то огромно, но се въздържам все още заради ММ. Кво му стана на тоя човек не знам. Беше най-НЕсуеверния човек на света и откакто съм бременна се е променил много. Рано било още за покупки, а реално влизам в 7 месец и на 100% знаем, че ще е мъжко. Не го разбирам 🤷🏼♀ Ама днес след прегледа не се сдържах и от суеверие и аз отидох да купя шапка, та първата покупка е налице. 🤗

На някоя от вас да и посиняват ноктите на ръцете? И ако да, знаете ли от какво е?

Общи условия

Активация на акаунт