Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 562
  • 782
  •   1
Отговори
# 585
  • Wonderland
При мен кръвното пада и повече 90/50,но вечер малко след като приема утрогестана,защото си го пия още вечер, скоро се надявам вече да го спрем. За околоплодните нищо не ми е казвал АГ, явно няма нищо което да го притеснява при мен.
 За стерилизатор- взех на Томи типи електрическия, тази марка ми е слабост. Blush Баткото го отгледах с нея,но тогава доста трудно се намираше в БГ, но сега има изобилие от продукти на марката.

# 586
На мен си ми натежава и започва да ме наболява корема при повече ходене. Като килограми съм + 7, като последния месец нямам и 1 килограм качен. Ние живеем на морето, но най- много да мина с топване само на краката. Не ми се рискува накрая да си лепна нещо.
  Моя пулса на моменти се покачва, а в състояние на покои си е добре. Четох, че е нормално за над да е завишен.
  Третата ФМ ще я правя като ми се пада 31+6 да съм тогава.
   Аз съм в чуденка относно стерилизатор, така че ако може съвет. Харесвам Avent, но е около 140лв., гледах и на Cangaroo като там цената им е около 70лв. Имат много малки разлики.
  Някой беше питал след секцио дали може нормално. Аз мнооого искам нормално, но след секцото ми имам още една скорошна операция и след разговори с 3- ма лекари казват, че няма смисъл да поемам такъв риск. Искам не искам ще съм секцио.

Ако говориш за този стерилизатор на avent, тук е намален на 98 лв. Аз лично мисля да купя точно него. https://kati-eshop.com/avent-elektricheski-sterilizator-advanced … 82%D0%BE%D1%80%20

# 587
Привет и от мен, момичета Hug
Днес бях на преглед и според ехографа, нашето момче е 1.500кг.
Водите са бистри, плацентата е свежа, бебчо е главично разположен.
Върви с една седмица напред.
Ще ходя на последната фетална към 32 седмица. АГ каза, че не е наложително и всичко изглежда нормално, но все пак искам да отида Simple Smile
Аз също при спане наблягам на лявата страна, понеже като се обърна на дясната и няма спане. То шутове и всякакви акробатики се случват вътре.
Да се оплача, че нон стоп ми е горещо и направо се разтичам..а още не е станало топло топло.
Като се замисля колко бързо минава времето, в следващата тема вече ще имаме линкове за раждането и подготовката за роддилния дом Heart
Ние все още нямаме нищо купено освен някоя друга пижамка и боди.

Хубав ден ви желая Sunglasses

# 588
Здравейте момичета вече съм 26та седмица и имам чувството че от няколко дни имам контракциии днес пия но шпа и магнерот 3×2,не съм сигурна дали са май ще отида утре на лекар и кръста ме боли каро при цикъл

# 589
Колко много нови коментари има. Хубаво е да четеш как върви и при другите бъдещи мами.

Иначе аз съм качила доста 12-14 някъде, вече съм началото на седми месец или 28г.с. Нещо и не мога да ям по много. Става ми тежко. Често и повръщам като хапна нормална порция. Имам чувството, че много дръпнах преди 3 седмици някъде, защото си бих инжекции с Б12. Та последните 2 няма да ги слагам.
Когато не съм яла или само 2-3 хапки ми е жизнено, но хапна ли нормално заспивам за 2 часа.

Аз взех крема на Медела за зърна от бебемания и на Мустела козметика малко. Но бабата ще осигурява всичко на Бебо, до скоро работеше за тях, та там грижи нямам. Имаме креватче и скрин и се чудя как да ги наместя в стаята. Под прозорец не става, а там ми е най-удобно. Сега избирам обиколници, но съм се спряла на доста скъпи, но искам да си направя хубав кът. И картини за над кошарата искам.

Виждам, че доста ще раждаме в Токуда. Аз съм при Колева. Последните 2 пъти не съм чакала повече от 10-15 мин. Избирам  винаги първият час. За регистратурата чакам повече. Нещо не съм много доволна от Колева като отношение, да усещам, че ме помни и тн. Не се чувствам сигурна и й нямам доверие. Явно и двете трудно изграждаме такова като пациент и лекар.

Гледам да спя на една страна, но вече ме болят хълбоците и таза. Иначе си спя нормално и продължително. Бебето постоянно рита.

# 590
Да се отчета и аз. Вече съм 27 г.с и за 7 месеца 6 кг ми се виждат добре. На последния преглед АГ ме пита много ли съм качила, че бебето е голямо и когато и казах, че са само 6 каза, че бебо трябва да е около 700гр, а той беше 900, та ще започна да се следя вече по-често.
И на трета фетална ще ходя в края на юли - не за друго, а за снимките, които Троянчев ще ми даде.
Морето ще го пропуснем, обаче хич не съжалявам. В Пловдив си ми е достатъчно жежко и си имам вече тен от ходене по улиците, та друг не ми трябва. 😂
Сега като казахте се замислих, че не съм си мерила пулса, но пък съм с ниско кръвно - 90/60 постоянно. Околоплодни води и матка не сме коментирали с АГ, но пък съм спокойна, че ако има нещо тя ще каже какво трябва да предприемем.
С покупките и аз не знам до къде сме 😂 Количка 3 в 1, нови шишета и стерилизатор на томи типи са ни подарък. Кошарата още не сме я харесали, но и тя ще ни е подарък. Дрешки сме накупили по 2-3 броя от вид и още трябва. И всичко друго от списъка трябва да вземем 😂
А колкото до раждането - според АГ нямам никакви предпоставки да не раждам нормално, но аз искам да съм секцио, та ще видим как ще се уговорим. 😂😂😂

# 591
Здравейте и от мен!
И аз съм с ниско кръвно и е доста трудно да балансирам. Като не трябва да ям сладко и солено- как да си вдигам малко кръвното? В жегата направо ми се замрежва погледа, става ми зле.
Иначе водите при мен са "доста", както се изрази АГ и доктора при който ще раждам също. И плацената ми е дебеличка, та в общи линии не ми дават надежди за малко бебе поне този път- но да видим.... спазвам си режим, въпреки че натоварването с глюкоза беше ок, но пак съм качила повече от желаното. Откакто приемам желязо имам проблем с тоалетната, отделно задържам вода в жегата и рязко качих 3кг 😳, та вече съм +9.
На последната консултация АГ каза, че стойностите на доплера са високи, но не каза да е нещо притеснително, ама аз после си се филмирах. Ще го мисля до следващия преглед. Надявам се да е било заради контракцията, която имах точно преди прегледа. Чак тя е опули като ми видя корема на каква буца е.
Почивам сега повече, че в четвъртък отиваме на море. Нямам търпение малко да разнообразим и да приключим с училище, уроци и търчане цял ден...
Дали ще влизам във водата- не знам. Както го усетя, ако ми се прииска - ще вляза. С първата бременност ходех да плувам в басейн- нямах никакъв проблем. С втората в никакви води не съм влизала- първо гъбички, а после и стрептококи.

С пазара аз се кротнах, но и доста неща купих. Останаха ми някои неща за болницата, козметика и може би още някоя дрешка, но чакам и две приятелки какво ще ми дадат.
За зърна харесвам крема на Лансинох. Подплънките за кърмачки също. Предишните пъти опитах всички възможни- никои не можеха да се сравнят с тях.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 16:57 от Tedynd

# 592
И аз мн харесвам кремът на Лансинокс. Той май е и само на естествена основа, от нещо си там на овча вълна май се извлича. Ох, сега си припомних какво мазане падаше...при мен си беше бая болезнено, но не при всички е така. А, да, и двата пъти ползвах в началото тези силиконови накрайници.
Значи мн хора заминаваме на море.
Какво др, днес мн съм се разписала. Подуват ли ви се краката? Промени ли ви се номерът на обувките. Аз съм се подула, не мн, но достатъчно някой обувки да не са ми никак удобни.
Също така, обмислям като покупка за бебето май само и единствено овлажнител за въздух. Инхалатор имаме, прекрасно нещо ми е, но мисля, че едно овлажнителче за против сополи задържане зимния сезон ще дойде мн добре.

# 593
  • Пазарджик
На мен си ми натежава и започва да ме наболява корема при повече ходене. Като килограми съм + 7, като последния месец нямам и 1 килограм качен. Ние живеем на морето, но най- много да мина с топване само на краката. Не ми се рискува накрая да си лепна нещо.
  Моя пулса на моменти се покачва, а в състояние на покои си е добре. Четох, че е нормално за над да е завишен.
  Третата ФМ ще я правя като ми се пада 31+6 да съм тогава.
   Аз съм в чуденка относно стерилизатор, така че ако може съвет. Харесвам Avent, но е около 140лв., гледах и на Cangaroo като там цената им е около 70лв. Имат много малки разлики.
  Някой беше питал след секцио дали може нормално. Аз мнооого искам нормално, но след секцото ми имам още една скорошна операция и след разговори с 3- ма лекари казват, че няма смисъл да поемам такъв риск. Искам не искам ще съм секцио.

Ако говориш за този стерилизатор на avent, тук е намален на 98 лв. Аз лично мисля да купя точно него. https://kati-eshop.com/avent-elektricheski-sterilizator-advanced … 82%D0%BE%D1%80%20
Стерилизатора на Авент е на същата цена и в Хиполенд и в аптеки Гален - тук има и много други промоции - https://galen.bg/elektricheski-sterilizator-3-v-1-philips-avent-scf284-03

# 594
Харесвам си Avent като марка и повече натам клоня. Благодаря за мненията.
  На мен много леко ми оттичат краката за сега, но като легна за малко и леко ги повдигна се оправят нещата.

# 595
Здравейте,

Засега с килограмите съм +7 и съм доволна, с предната бременност по същия начин вървях и завърших 14 нагоре.
При мен всичко е на корема. Имам стерилизатора на cangaroo, но не бих казала, че сме го ползвали особено и пак ще карам с него. С покупките ме няма много още, тази седмица търсих адаптори за количката ни, която е стар модел и ще вземем ново кошче за кола да става за нея.
Лансинох препоръчвам и аз Simple Smile

# 596
Момичета, за първи път ми е и както се казва съм необразована. Може ли някоя да сподели инфо за какво и кога се използват тези кремове? 🤗

# 597
Ланолинови (и други има) кремове за зърна. Когато започнете с кърменето дори и при правилно поставяне и засукване на бебето се появява болка от гледна точка, че кожата е нежна и не е свикнала. Нормално е да има един период от време, в който ще свикнете, но за да не се претрива кожата и да стават рани се препоръчват тези кремове за предпазване и възстановяване. Ако не се полага грижа може да се окажете с ранички в един момент, които не могат да заздравеят, защото кърменето е на 2-3 часа в добрия случай.

На мен ми допадат тези със състав 100% ланолин (лансинох, медела), защото не се изисква отмиване. Ако разгледате други марки (здраве) има няколко съставки, но трябва да се махат преди да сложите бебето. Ако започнете да миете кожата на всеки 2-3 часа със сапун и вода, а тя така или иначе вече ви боли възстановяването става доста по-бавно.

# 598
Здравейте,

Преди време бяхме обсъждали PatPat и исках да споделя, че аз поръчах от сайта им и получих доставка след около 15 дни със Спиди. Дрешките са както на сайта. Пуснах ги в пералня и сушилня и не са се свили. Единственото, има разлика в размера на една дрешка 0-3 с друга такава, но пък това може и да е добре.

Вие мислите ли за начало да купувате обиколник и възглавница ( антирефлуксна или друга)?

Аз от нетърпение вече си спретнах кътче в спалнята и много се радвам 😊

# 599
Здравейте мамчета, не съм писала май доста време. Та да се отчет 3та Фм ще ми е в 29г.с и няма търпение сега съм в 28 😃. С килограмите съм зле чак ми се реве точно забих 12кг.+тази сутрин а съм едва 28г.с +1 страх ме е да не съм с някой гестационен диабет защото кчачаих доста, а и бебчо все го мерят по едричък на горна граница, а и имам в повечко околоплодни води. Аг не ме праща на обременяване, пуска само глюкоза на гладно но тя не дава много ясното според мен. Та съм доста притеснена в момента и се чудя дали да не го пусна сама. Иначе съм добре не се потдувам още и не се изморявам толкова. В сесия съм и се занимавам с писане и учене общо взето та покупките сме ги по спрели за сега. Стана много дълго всичко😃😃. Но да си по мрънкам малко хихи ❤️

Общи условия

Активация на акаунт