На гости на родителите, но спането на хотел

• 10 228
  • 163
  •   1
Отговори
# 90
Именно. Отделно, подозирам, че една голяма част от дамите в темата, които не видяха състоянието на къщата, но веднага си го представиха и разнесоха като кочина и мизерия, се определят като столичанки. Вероятно майката на авторката също си го представя този момент с разнасянето и затова се притеснява да наеме човек да ѝ почисти. От друга страна, щом се срамува, значи осъзнава, че не е чисто и съответно има шанс да си поговорят с авторката и да стигнат до решение. Колкото по-рано, толкова по-големи са шансовете да се разберат.

# 91
Ами тя сега ще изчисти и като вземат жената, няма да е чак толкова фрапираща кочината.

# 92
Ако и без това е чисто, защо е чистачката? Болна е жената, какво има да се срамува? Rolling Eyes
Ами, явно е доста мръсно, да, щом дъщерята не иска да отседне там. И все пак, точно затова трябва да се направи нещо.
Срам, срам, но... има хора на легло, на които наети жени им сменят памперсите. Те какво да кажат?

# 93
Аз съчувствам на авторката защото съм имала болен възрастен родител и знам какво е. Да не говорим, че възрастните хора понякога си имат техните идеи и упорито си ги отстояват колкото и да са нелогични.

Ако наемането на човек отвън да помага е невъзможно, предлагам на авторката, като отиде на гости, да изпрати детето на разходка с таткото или дядото. (Аз бих помолила един от двамата за помощ, но не знам доколко ще е реално.) През това време ще почисти. Ако говорим за апартамент, а не огромна къща, ще се справи, а и не е нужно всичко да блести от чистота.

Отиването на хотел не е истинско решение. Трябва да се мисли дългосрочно.

От друга страна, не разбирам призивите да не се ходи на гости при родителите. Ако жената е болна, по-добре да вижда дъщеря си и внучето.

# 94
Аз пък не бих навлизала в личното пространство на родителите по този начин. Бих помогнала с почистване или предложение за помощ, но дотам.
Не бих ги карала да се чувстват зле.
Когато родителите ми останаха сами в малкият град, продадоха големият апартамент и купиха доста по-малък. Не виждам смисъл само да го чистиш. Така че, при събирания за празници бяхме много хора на малко простванство и разбира се, решението беше хотел. Само децата оставяха са спят у тях. Големите от семействата бяхме на хотел и никой не се е притеснявал или виждал нещо лошо в това.

# 95
Едно време болната жена е поддържала чистотата сама, а сега трима - мъж, дъщеря и зет, не могат да се справят да приведат жилището в приемливо състояние за празниците. Rolling Eyes

# 96
Аз лично нямам нищо против спането в хотел, но в обстоятелства когато няма място в апартамента или когато причината не е болен родител. Тук въпросът не е за спането в хотел по принцип, а е от друго естество.

Познавайки донякъде психиката на по-възрастните българи, майката на авторката ще се чувства зле ако дъщеря й отиде на хотел. Вярно, хората са различни, но все пак вариантът за хотел е само временна лепенка на по-сериозен проблем.

# 97
Е, едно е като се почиства редовно, друго е като се остави за клеясва и мухлясва няколко месеца.
Но иначе си права, да! Повечко се оплаква младата домакиня, ми се струва. Колкото и мърляво да е, един апартамент се вкарва в ред за ден-два. За колко време си правите основно почистване вкъщи!
Основната й грешка е, че много се оплаква пред мъжа си.

# 98
Ден-два чистене сега, ден-два след месец, ден-два всеки месец. Да ви имам и "дългосрочното решение", дето предлагате. Пак се лее мъдрост на поразия от вещи, вещи дами 😅😅😅

# 99
Дългосрочните решения са вече споменати многократно: наемане на жена да помага или преместване на родителите близо до авторката. Аз за себе си знам какво бих предприела, но авторката си знае кое е възможно с нейните родители и нейния съпруг.

А Вие, Доро, като веща дама, каква мъдрост предлагате?

# 100
Аз си написах мнението. Нямам навик да коментирам от 7 страница, без да прочета предишните.
Въпрос "Да спя ли на хотел"
Отговор "Премести родителите си по-близо"
Така ще може да спи в по-близък хотел или да се прибира за сън у дома, като погостува и почисти 😀

# 101
Добро решение сте предложили, но ако жената не иска дори да наеме помощник, съмнявам се, че ще се премести в друг град.

Според мен, проблемите са доста, и един от тях е в съпруга на авторката. Ако неговата майка е болна, пак ли така ще настоява да се иде на хотел защото е мръсно при нея?

Някой ще трябва да изчисти. Най-вероятният човек в случая е авторката.

# 102
Хайде сега съпругът виновен.
Кой съпруг прекарва при тъща си толкова време. Тя е болна от няколко месеца. Те висят редовно на дълги гости-та от 5+ години. Изумително е неговото търпение и толерантност и свободно време.
Хайде, вдигнете ръце, пребройте се колко сте близки със свекъри, свекърви, тъстове и тъщи, едно голямо сплотено многолюдно домакинство.
За мен това не е нормално в неислямска държава.

# 103
  • Mediterraneo
То пък така се местят възрастни( и на средна възраст да са) хора, че да са близо до дъщерята! Хора с жилище, контакти, определен начин на живот. Дори и да успеят да ги преместят, каква е гаранцията, че новото жилище ще се поддържа чисто? Никаква.

# 104
Не знам кой е казал да се местят, аз иронизирах докъде се вихри форумната фантазия при всеки обикновен въпрос.

Аз преместих едната ми свекърва по нейно желание на 60+години от провинцията в София.
Не е било защото е нямало къде да й гостуваме всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт