На гости на родителите, но спането на хотел

• 10 223
  • 163
  •   1
Отговори
# 105
... Дори и да успеят да ги преместят, каква е гаранцията, че новото жилище ще се поддържа чисто? Никаква.
Гаранция за нищо няма. Предлагаме различни решения и се опитваме да я успокоим. Нищо повече от това не можем да направим, а и не е наша работа да правим Simple Smile

# 106
Имам преки наблюдения над прав здрав мъж, който е "над нещата"-капещи кранчета, повредени брави, запушени сифони,  трохи и мръсни чинии, натрупани дрехи, лоясала мивка и посуда...И при него има стая-склад, в която не може да се влезе, но от която нищо не излиза. Не му пречи и няма желание за промяна. Такъв дом не може да бъде бъде подреден и изчистен за ден-два, а и ефектът ще бъде краткотраен, ако не са съгласни някой да идва и да поддържа. Така че, останете на хотел. Позачисти само стаята на майка си, за да можете да прекарвате време там. Детето е още малко- ако не може да  бъде през цялото време в количка/преносима кошара/на ръце, постилай му някое одеяло. Ако майка ти може да излиза, макар и с помощ, нека прекарва повече време с вас навън.   Щом тя самата си дава сметка за мръсотията би трябвало да разбере решението ти. А чувствата на баща си няма защо да щадиш. Майка ти е за ожалване, но и тя не е безгрешна щом е приела да прекара живота си с такъв мъж.

# 107
  • Vienna
Според мен никой не е длъжен да чисти мръсотиите на друг, освен ако не му се плаща за това.
Поддръжка и нецапане по принцип са много важни. И всеки сам след себе си да почиства, съдовете да се мият веднага, а да не се натрупват, дрехите да се перат редовно. Все пак 2ма души, ако са научени веднага всичко да разчистват и измиват, не правят голяма кочина, където дни наред трябва да се чисти.

# 108
Все пак 2ма души, ако са научени веднага всичко да разчистват и измиват, не правят голяма кочина, където дни наред трябва да се чисти.
Ами ако не са? Тепърва едва ли ще учат навици на стари години. Rolling Eyes

# 109
  • Vienna
Ами тогава трябва да се научат. Човек се учи цял живот. Обстоятелствата се променят и човек трябва да се нагажда. Или няма да идва никой у тях, а те да си тънат в собствената мръсотия.
А това, че бащата е пълен готованец, те са си виновни.

# 110
Автора убедена ли е, че родителите биха се разсърдили наистина, че остават в хотел? Има няколко неща, които не ми се връзват.
1. Гостите нямат собствена стая, защото склада за непотребни вещи вече си е избрал такава. Ако обичах да имам гости бих искала да се чувстват максимално комфортно. Тук се коментира, че тези хора дори пред детето не изпитват отговорност да му е чисто, камо ли семейството да има уединение.
2. Срам ги е от непозната жена да види състоянието на къщата, но не ги е срам зетя примерно, какво ще си помисли...
3. Ако аз живея в такава обстановка и не притискам здравия си мъж да поддържа дома ни, значи живея в леко депресираща атмосфера и десетдневни гостувания не са ми приоритет. В моите очи честно казано, отношението към авторката и семейството е като намек, че не са им притрябвали гости.
 Ако бях на мястото на младите бих поставила някакви условия за да бъдем всички доволни. А ти щом не само не поставяш, ами искаш ти да решиш проблема, сякаш повече ти се нуждаеш от това гостуване, отколкто те.

# 111
Т.е., ако ще да мре майка ти, ти няма да отидеш да минеш с една метла (образно казано), защото това не е твоя работа и за това не ти плащат!? Добреее...

# 112
Ако съм на мястото на авторката, бих помолила модератор да заключи темата. В подобна ситуация вариантите не са безкраен брой и бяха предложени вече. Оттук нататък ще е основно негативни и предимно крайни мнения към семейството ѝ.
На мен не би ми било приятно непознати хора да плюят баща ми, макар реално аз също да не се разбирам с него.

# 113
Айде сега, не става дума за чужди хора-гости, става дума за семейство, за собственото им дете, отношенията са съвсем други. И зетя става свой, естествено че няма да се притесняват от него какво ще види. Няма какво да им се въртят на пръсти за да се чувстват "максимално комфортно", колкото има толкова. Дошли са да се видят, не да си показват колко им е лъскаво. По десет дена "гости" си е направо съжителство. Ако авторката се чувства "на гости" това вече друго, на отчуждение ми мяза.

# 114
Не става въпрос  за едно минаване с метла. А преди майката да се разболее, било ли е чисто? Авторката не отговори на този въпрос.

# 115
Предполага се, че е било чистено преди това, щом авторката толкова държи на изрядност сега, явно отнякъде го е научила. Освен ако не е гледала твърде много снимки в инстаграм и да си е създала леко изкривена представа за действителността Satisfied

# 116
Не става въпрос  за едно минаване с метла. А преди майката да се разболее, било ли е чисто? Авторката не отговори на този въпрос.
Много ясно, че не е било. Хора, които трупат вещи и дрехи, които заемат цяла стая, са си такива по природа, а не защото вчера са се разболели.
На мен друго ми стана интересно, 130 кв апартамент, а спят в трапезарията ?? Значи има поне хол, родителска спаля, още една пълна с боклуци, и те къде да легнат- в трапезарията с бебето.....Съжалявам, но родителите са мърлячи и двамата, така си им е добре и никой не може да ги промени. Зетят много ги е изтърпял даже и много добре го разбирам. Оправия там няма да има никога, хотел и ходене на гости за 2 часа, това ще им бъде на родителите й.

# 117
  • Торонто
Не става въпрос  за едно минаване с метла. А преди майката да се разболее, било ли е чисто? Авторката не отговори на този въпрос.
Много ясно, че не е било. Хора, които трупат вещи и дрехи, които заемат цяла стая, са си такива по природа, а не защото вчера са се разболели.
На мен друго ми стана интересно, 130 кв апартамент, а спят в трапезарията ?? Значи има поне хол, родителска спаля, още една пълна с боклуци, и те къде да легнат- в трапезарията с бебето.....Съжалявам, но родителите са мърлячи и двамата, така си им е добре и никой не може да ги промени. Зетят много ги е изтърпял даже и много добре го разбирам. Оправия там няма да има никога, хотел и ходене на гости за 2 часа, това ще им бъде на родителите й.
Ужас ... Как ви дава сърце да пишете такива коментари за болен човек ...

# 118
Просто повечето нямат представа за психиката на възрастните и не могат да разберат, че и най-малката промяна ги вади от равновесие. Те си пишат от тяхна гледна точка.

# 119
... Зетят много ги е изтърпял даже и много добре го разбирам.
Не го жали толкова зетя Simple Smile Веднага друга песен ще запее, ако утре стане така с неговите родители.
Дано тя не е глупава, да му се връзва на фасоните, и не загърби собствените си родители.

Общи условия

Активация на акаунт