На гости на родителите, но спането на хотел

• 10 231
  • 163
  •   1
Отговори
# 120
Ама какво да стане с неговите родители? Вие давате ли си сметка, че някои хора просто са разхвърляни и мърляви, събирачи и т.н? Аз не искам да ходя при такива хора, най-вероятно и той не иска, като вижда, че няма оправия и всичко е ден до пладне. Не е проблемът в болестта на майката или пък, че бащата не бутвал нищо. На тях просто така си им е добре и така са свикнали.
Преди години и аз така се опитвах да вкарам в ред къщата на свекърите, убих се от подреждане, чистене и т.н Отивам следващия път- пак същата натурия. Ооо, хайде няма нужда да превъзпитавам възрастни хора. Ходя на гости  24 часа с преспиване на 2-3 месеца и толкова. Да си живеят както си искат.

# 121
Ама то това, че ти си имала такива свекъри не  значи, че хората трябва да си зарежат родителите, когато са болни. Никаква връзка няма написаното за свекърите със случая на авторката. Тя не  е израсла в такъв дом, иначе нямаше да и прави впечатление.

След инсулт човек е безпомощен и обикновено не може да поддържа дома си, както го е правил досега.

# 122
Дори преди да се роди детето, винаги съм отсядала самостоятелно, когато съм с мъж и реша да посетя родителите си. От детската си стая отдавна съм излязла, това е тяхното жилище, хората си имат ритъм на живот, привички, съответно ние също, и изобщо не съм си задавала въпроси, смятам, че така е най-удобно за всички. Не е имало драми.

# 123
Не съм чела цялата тема, само първата страница.
Бих отишла два дена преди мъжа ми с бебето, бих изчистила една-две стаи, защото едва ли се обитава целия голям апартамент, та да можем, като идваме на гости от хотела, да е чисто. Нека да има стаи, които са склад - те там си живеят и си имат право, но бих се срамувала от мъжа ми да го завра да преспива там.
И да, бихме отседнала в хотел все пак.
Обидно им е жена да им изчисти, не могат само да изчистят... ами то е ясно какво остава. Те си дават сметка в какви условия живеят, така че малкото детенце и чуждият човек (зетят) не са длъжни да приемат каквото дойде.

# 124
И пак да попитам,кое налага цялото семейство да стои 10 дни при възрастни и болни хора.
Да отиде дъщерята сама да почисти.Бебето е още малко,какопопорасне ще намерят някакъв начин.

# 125
Въпросът на автората беше свързан с празниците и гостуването. Явно са намерили решение..
Ние в годините, гостувайки на свекърите сме отсядали в хотел. Но заради претъпкан апартамент(брат, сестра и семействата им) за да ни е по-комфортно.
Но е жалко ако авторката вижда проблем само в гостуването им заради детето и мъжа си.
Проблема е друг и ако бях на нейно място бих търсила решение.
Отпуск сама при тях.. Много разговори и опит да ги убедя за помощ. Основно почистване през това време.
Няма срамно в помощта и да се плаща за това. Много възрастни хора в малките градове ползват социални услуги.
В един момент живота се обръща и децата трябва да изземат функцията на родители, спрямо родителите си..

# 126
Ще напиша моята история на кратко... без да цитирам дамите , които живеят в София на пристанището... майка беше болна от паркинсон и се грижише за възрастния си баща ,мой дядо.....ама през събота си бях на село със съпруга и син на 3 мес.   носих си чаршафи и калъфки хавлии... винаги тава баница пържоли и     скарата....мама колеше кокошка сварена на расол......и никой никога не се е сърдил какво е  положението на мама казах ,че не искам в нейното състояние да трябва след мен да ми пере чаршафи.... преди 2 год. я погребах....и бих дала всичко възможно да мога пак да я видя ....та макар и в по голяма нечистота( много крайни думи четох ,не искам да ги цитирам).     аз бих посъветвала авторката наготви....вземи си спално бельо ... отвори прозореца...премети ....обери паяжината и седни на масата с хората, които са те научили да ходиш и говориш......имай уважение и признателност

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 16:41 от Пепи 02

# 127
Много капризен зетя. Имам подобна история от близкото ми обкръжение.
Малък град, къща като сълза. Но- тоалетната външна и в двора, до животните.
Зетя- софиянец. Така се беше заинатил, че вечер ходеха на хотел в съседен град на 20 км., с малкото бебе тогава, преди 10 години. Миришело му.

# 128
Зетят виновен сега. Кой знае откога родителите й са запуснали къщата, бе става за няколко месеца. Може и психични заболявания да имат, щом къщата им е боклукчийски склад и не искат помощ. Хич не им е важно ще видят ли семейството на дъщеря си. Не бих си завела мъжа и детето при мръсотията, а може и мишки да има. Бих плащала жена да ходи два пъти седмично да чисти. Ако не искат, ами сори.

# 129
Те може само да казват, че не искат жена да им чисти, но дъщерята ако го организира, да са благодарни. Все пак, ако нямат силна деменция, както изглежда, ще им е приятно да е чисто и подредено. А майката ще каже на комшийките - аз не давах, ама щерката като настоя...

# 130
Скрит текст:
Преди 10г, софиянци..начинаещи в риболова и палатките..Simple Smile С идеята да си купуват лодка и отдадат на хобито си.
Няма да забравя тази гледка.. Бял ленен панталон и куфар на колелца Simple Smile)) Насред калта:)

Бързо влезнаха в час..че им и хареса..

Отклонение, но..
Гъвкавост и приемане на ситуацията.. Ако трябва да се съобразявам с мъжа си и комфорта му..вместо да ми помогне в решение на ситуацията..
Не знам, но..родителите ми и мъжа ми (бивш вече) са ми били в една равнина ..и съм искала и получавала от него адекватност.

# 131
То ако намериш мъж да си чисти неговия ареал,ти иде да запееш като в мюзикъл... какви са тия алтернативни вселени, които се описват тук, чак ми е смешно... нямаше и да знам как съм го разглезила моя, ако не беше форума. От какъв зор ще насаждам на който и да е да се съобразява с мизерията в моя дом, еле пък в чужд. И половинката, дори само да ми намекне,че трябва да търпя ниската хигиена на свекървата, ако го обичам, ще си има сериозни проблеми. Ако аз подложа моя мъж на премеждията в тази тема, в най-добрия случай няма да идва с мен. И не виждам какво шокиращо има в това, че адекватно същество отказва да приеме неадекватни условия на живот/гостуване/ваканция и т.н. И авторката да беше на негово място, пак нямаше да разбера какви са изискванията към нея.

# 132
Аз още си държа на мнението за краткосрочна квартира и през деня просто ще ходите да се видите и да обгрижвате майка ти. Щом положението е толкова трагично, предполагам няма да стане с няколкодневно чистене та да стане прилично за малко дете, най-вероятно там е гъмжилник на хлебарки, а може и мишки да има. Трябва сериозна дезинфекция, изхвърляне на ненужното, яко триене и чистене и съм почти сигурна, че това е непосилна работа за сам човек. Така че за да са мирни главите на всички - квартира, а празника си го карате при вашите и после пак се прибирате в квартирата. А след като на баща ти му харесва да живее по този начин - оставяш го да живее както си иска.

# 133
Скрит текст:
Преди 10г, софиянци..начинаещи в риболова и палатките..Simple Smile С идеята да си купуват лодка и отдадат на хобито си.
Няма да забравя тази гледка.. Бял ленен панталон и куфар на колелца Simple Smile)) Насред калта:)

Бързо влезнаха в час..че им и хареса..

Отклонение, но..
Гъвкавост и приемане на ситуацията.. Ако трябва да се съобразявам с мъжа си и комфорта му..вместо да ми помогне в решение на ситуацията..
Не знам, но..родителите ми и мъжа ми (бивш вече) са ми били в една равнина ..и съм искала и получавала от него адекватност.
.    Точно казано....той ме прие с всички активи и пасиви.... винаги му е било и досега интересно на село...и няма проблеми с тоалетната на село.... дядо го научи как да реже лозето...и до сега се хвали как се реже лозе..... сега се грижим за неговите родители..,но никога не го е било гнус от село и мойто семейството..... даже беше записал чакалите как вият .....да се похвали....

# 134
То ако намериш мъж да си чисти неговия ареал,ти иде да запееш като в мюзикъл... какви са тия алтернативни вселени, които се описват тук, чак ми е смешно... нямаше и да знам как съм го разглезила моя, ако не беше форума. От какъв зор ще насаждам на който и да е да се съобразява с мизерията в моя дом, еле пък в чужд. И половинката, дори само да ми намекне,че трябва да търпя ниската хигиена на свекървата, ако го обичам, ще си има сериозни проблеми. Ако аз подложа моя мъж на премеждията в тази тема, в най-добрия случай няма да идва с мен. И не виждам какво шокиращо има в това, че адекватно същество отказва да приеме неадекватни условия на живот/гостуване/ваканция и т.н. И авторката да беше на негово място, пак нямаше да разбера какви са изискванията към нея.

Жалко...Ако ниската хигиена е в следствие на болест и невъзможност..
Гордост и предразсъдъци на родителите.. И една кифла, за която живота е само подредени и хубави моменти.

Общи условия

Активация на акаунт