Той се промени

• 5 731
  • 84
  •   1
Отговори
# 60
  • Далечният изток
Еййй, що забременяла, как забременяла, що родила......
То детето е родено вече, на 4 месеца е. Да го върне ли авторката, какво да направи. Само глупости....
Авторке, успокой се, няма как да ти вземе детето. Това той ли ти го втълпи? То така се взема дете на 4 месеца от майка му....
Първо - задължително консултация с адвокат, а и не само консулт, а му завеждаш дело за родителски права, лични отношения, издръжка.
Няма такава издръжка от 100 лв. Минималната в момента е 162,50.
Можеш преспокойно да искаш 200 лв. издръжка. Всеки съд в момента уважава такъв размер.
Тук стана въпрос и за извеждане на детето в чужбина и затова, че ще трябва да искаш разрешение от бащата. И за този проблем, ако евентуално възникне, има решение - иска се от съда т. нар. заместващо съгласие.

Така че не му слушай глупостите на този така наречен баща, а действай за интереса на детето.

# 61
  • София
Еййй, що забременяла, как забременяла, що родила......
То детето е родено вече, на 4 месеца е. Да го върне ли авторката, какво да направи. Само глупости....
Авторке, успокой се, няма как да ти вземе детето. Това той ли ти го втълпи? То така се взема дете на 4 месеца от майка му....
Първо - задължително консултация с адвокат, а и не само консулт, а му завеждаш дело за родителски права, лични отношения, издръжка.
Няма такава издръжка от 100 лв. Минималната в момента е 162,50.
Можеш преспокойно да искаш 200 лв. издръжка. Всеки съд в момента уважава такъв размер.
Тук стана въпрос и за извеждане на детето в чужбина и затова, че ще трябва да искаш разрешение от бащата. И за този проблем, ако евентуално възникне, има решение - иска се от съда т. нар. заместващо съгласие.

Така че не му слушай глупостите на този така наречен баща, а действай за интереса на детето.

Бащата ми втълпи това,че ще ми вземе детето....
Благодаря Ви за полезният съвет! Съвсем скоро ще се консултирам с адвокат и смятам да заведа дело.

# 62
Авторке, досте нелепо си постъпила като си решила да бременееш от този.
Ама станалото - станало.
Може ли да обясниш този тормоз в какво се състои, че нещо не става ясно.
Хем никакъв го няма, хем пък те тормозил. Нещо не е ясно тука....

# 63
  • София
Ама станалото - станало.

Периода с "изчезването" беше докато бях бременна. Сега се появява от време на време (1 път в седмицата) и ме тормози с викането си,обидите,заплахи че ще ми вземе малкия и т.н

# 64
Веднага се посъветвай с адвокат какви стъпки да предприемеш.
И е хубаво като идва да има при теб човек.
Питай адвоката дали жалба за тормоз би ти свършила работата и какви стъпки да предприемеш от тук нататък.
Не съм чела другите коментари, може и някой потребител, който разбира от право да е писал, не знам.
Но вместо тук, си намери добър адвокат.

# 65
За какво ти е ядосан? Дай някаква идея.

# 66
Ама станалото - станало.

Периода с "изчезването" беше докато бях бременна. Сега се появява от време на време (1 път в седмицата) и ме тормози с викането си,обидите,заплахи че ще ми вземе малкия и т.н
Почни да го записваш като идва. Един откачен бивш така заплашваше, ама по телефона и беше много отворен докато не чу записите. Направо беше напълнил гащите, на молби го удари.

# 67
  • Далечният изток
И какво може да направи тя със записите?!
А ако оня не се изплаши? И колко трябва да му е пипето, защото тези записи къде и за какво служат всъщност?

# 68
  • Mediterraneo
Хубаво, де, забременяла, родила. Ама защо, по ягодите, не го записа с твоите имена това дете?

# 69
  • Варна
Хубаво, де, забременяла, родила. Ама защо, по ягодите, не го записа с твоите имена това дете?

Защото си е въобразявала, че детето ще го промени и той изведнъж ще стане образцов баща.

# 70
  • Mediterraneo
Да, да, въпросът ми е реторичен. Като си мислиш, че ще го вържеш с дете, често очакванията се разминават с реалността.

# 71
  • USA
А бабата/дядото т.е неговоте родители не искат ли да си видят внучето. Каква е тяхната реакция в тази схема?

# 72
Както вече са ти казали няма вариант да ти вземе детето. Но ако искаш да се убедиш в това може да си направиш малък експеримент - кажи му, че си обмислила идеята му и я намираш за разумна, и си съгласна той да го гледа, а ти ще му даваш издръжка...и гледай само реакция🤣🤣🤣 за по-голям драматизъм може със сериозен тон да почнеш да му обясняваш как се мият и стерилизират шишета на всеки 3 часа, как да му мие дупето, да сменя памперси, да го къпе, кога се разхожда, как се перат и гладят дрехите му...и може и до прането да не стигнеш щото до тоя момент оня вече на колене ще те умолява да не му го оставяш и ще ти обяснява, че видиш ли просто се е пошегувал тогава😆

# 73
Питай адвоката  и какво трябва да се направи, за да вземеш ограничителна заповед,щом тетормози.

# 74
40 не знам дали е новото 20 (дрънци), ама тинейджърски истории, разказани от дами на 30+ бол. Ако авторката беше на 17 едва ли някой щеше да се сети да проверява петък ли е или шестък.

petya333, съди го смело и не само, покажи някакъв вид отпор, както можеш. Няма да ти вземе детето, ако се съмняваш излъжи го, че му отстъпваш попечителство да видиш как ще му забравиш физиономията от раз.
Ако го осъдиш обаче очаквай той да прави врътки, за да не плаща издръжката и да трошиш нерви и с това.

/btw, ако би те успокоило, изрови някоя тема, в която преобладаващия акъл е - забременявай без обвързване и си гледай детето сама, докато е време....според форумния ми опит, делят те 2 години от прехода към тоя жанр съвети/

Общи условия

Активация на акаунт