Благодаря за всичко споделено!

Фрагманът звучи наистина мащабно: вижда се не само още един различен съвременен влак, но и думите на Фекели са като лозунг:
“По тези земи ще живеем като хора, по братски!“ Навлизаме в нова епоха.
Изглежда Зюлейха се е обадила на Фекели и той е на мястото на срещата на Зюлейха с Фикрет, която Юмит снима: има кадър, на който Фекели говори с Юмит. А Зюлейха сигурно е отишла веднага след срещата при Демир. Може би от Фекели по телефона след това са разбрали за Юмит и Демир е отишъл при нея в конака.
Юмит най-вероятно е паднала сама и нарочно по стълбата, но дали това не е станало, след като Демир си е тръгнал. Но кой я е открил? Има нещо, което издава, че Севда е в течение и участва в историята: листата от червени рози, които се разпиляват, когато Демир замахва с ръка и съдът, в който са били, пада на земята. Червените рози са елемент от магията с цветя, която Севда направи за Зюлейха – за нея жълтите нарциси за незабрава, а за Юмит – червени рози, вероятно, за да я обикне Демир. Такова беше тълкуването, което Севда даде. Ако е така, Севда може да е отишла при Юмит, след като Демир и Зюлейха са се върнали, и може Севда да я е намерила и откарала в болницата. Не присъства в съда, сигурно пак е при нея.
Аз мисля, че Шермин не знае, че Юмит е дъщеря на Севда. Тя знае само, че Юмит има и друго име, което никой не знае, но го знае Севда. Зюлейха може да разбере това както от Демир, така и от Шермин. Ако Зюлейха е чула това, тя може да е изпратила познатия комисар да търси семейството от Истанбул, което Севда се издаде, че познава. Така Зюлейха може първа да разбере, че Юмит е дъщеря на Севда. Остава да разбере и за връзката на Демир с Юмит.
Може тук да са коментирали двете имена на Юмит, за което знаят всички присъстващи на делото с изключение на Зюлейха.
Демир се подреди много хубаво.

Няма никаква логика, според мен и за мен е немислимо Демир да е имал каквото и да е намерение по повод на затворника Йълмаз, още по-малко да го включва в бащинство, пък дори и Зюлейха да го беше обикнала.