Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 8

• 49 522
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Аз и в днешно време навсякъде го срещам в менюта от треньори.
Пънк, точно и заради високия му гликемичен индекс не разбирах защо се ползва.

# 181
  • Бургас/Пз
Аз и в днешно време навсякъде го срещам в менюта от треньори.
Пънк, точно и заради високия му гликемичен индекс не разбирах защо се ползва.
Както Пънк вече каза - Зависи от целите. А това, че триньорите дават едно и също меню на човек, който иска да сваля кг-ми и същото на такъв, който искапда качво мускули, говори само за тяхната некомпетентност.

Ето нещо по темата, което вероятно всички знаем, но да си припомним: Ниският гликемичен индекс предотвратява внезапното повишаване на нивата на инсулин – процес, водещ до образуване на мазнини. Затова, с редки изключения, се препоръчва консумацията основно на такива храни.

Изключенията важат за хората, които желаят, а не успяват да покачат тегло. Изключение може да бъде направено и след високоинтензивна тренировка. Тогава запасите на гликоген в тялото са много ниски и повишаването на нивата на инсулин подпомага възстановяването им за кратък период от време.
При мен лично точно това се случваше след тренировка. Имах отчаяна нужда от прием на въглехидрат. Много често дори съм взимала желирани мечета, за да мога до вдигна инсулина максимално бързо Simple Smile
https://trenirai.bg/2015/10/%D1%82%D0%BE%D0%BF-15-%D1%85%D1%80%D … 0%B0%D1%81%D0%B0/ - като гледам и статиите в днешно време не са нещо по-различно от това, което се препоръчваше преди 15 г Simple Smile

# 182
Ани, той и метаболизма не се е променил от тогава. Сега модерните течения са много, но базата си е същата.

# 183
Какво и да се говори най-важното при отслабване  за мен е калорийна и въглехидратна рестрикция ,последното в каква степен зависи от това как ги преработваш индивидуално ,едни лаб чек на ХОМА индекса никога не е излишен...и движение умерено -с тежести задължително +нещо ниско интензивно -ходене ,колело ,плуване
Ако нещата са се закучили за дълго време чек на щитовидни +захар .

# 184
  • Бургас/Пз
Така е Пънк, всичко се свежда до индивидуалния метаболизъм на човек. Затова много се дразня на повечето треньори и инструктури, които имат две три менюта и ги въртят на клиентите си, без да се съобразяват с индивидуални особености на човека.
Съгласна съм с Ноу фрейм. При нас жените хормоните са нещо, което може да спъне всяка добра инициатива. Трябва да се следят и да се реагира своевременно.

Днес направих баница с оризови кори. Разбих 10яйца, 300г скир, 300г сирене, 100г извара, 100г рикота, 40мл кокосово масло, 1ч.л.сода +100мл газирана вода и вътре натроших 200г оризови кори. Те са твърди и като се стиснат стават на парченца. Пекох 50 минути на 180 градуса върху хартия за печене. Стана като истинска баница, но с много добри макроси.

Добавям, че е добре да се пече в широка тава, за да не е дебела, понеже се пече трудно.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 11:28 от ani_d

# 185
Ани, а какви са макросите? Имам един скир, който не знам какво да правя...

# 186
  • Бургас/Пз
Ани, а какви са макросите? Имам един скир, който не знам какво да правя...
Абсолютно балансирани са

Ако искаш да намалиш въгрехидратите, може да намалиш корите на половина и да добавиш кокосово брашно около 30г.

# 187
Супер е! Благодаря ти

# 188
Минавам да ви видя и да ви кажа ,че нямам никакъв апетит,ям насила ,това е нещо нечувано.....карам само на салата със сирене и нещо малко .Кг са ми надолу ,гледам да пия протеин ,че да не увисна много....Вчера ходих да карам каяк и не съм тренирала ,обаче то си беше цяла тренировка и то тежичка...

# 189
Само Аз ли съм постоянно гладна? 😁 За днес
 1 Полвин пакет макарони с пуешко, 2 супени лъжици крема сирене, 3 заквасена сметана, 4 разбити яйца, 8 гъби. 3 филийки с пастет от тиквички, с телешка пържолка между тях
2 около 3 средни пържоли на фурна свински с 10 моркова от там. 2 ябълки
3 4 наденички пилешки, 1 пилешка пържола, 300 грама броколи.

# 190
Боже как ги измисляш тия менюта...

Първо хранене : 100 грама малини и 100 грама заквасена сметана, 2 крилца, 2-3 хапки на сач (свинско и пуешко)
Второ хранене: салата домати, краставици, чушки, авокадо, сусам, зехтин. 100 грама пипала калмари и 3 кръгчета патладжан с моцарела и домати.  Целенасочено калориите са по ниски, че вчера беше повече и до късно.

# 191
Измислям? 😁 Еми ям това което сготвя. Готвя това което ми се яде, аз обичам да ям.А ти каква се явяваш да ми коментираш храненето?

# 192
Я по-кротко. Количеството храна, която консумираш е удивително и прави впечатление не само на мен. Ако не желаеш да бъде коментирано, не го споделяй. Никъде не съм дала негативна оценка на храненето, просто изразих учудване. Аайде малко по възпитано да общуваш.

# 193
Ям колкото ми се яде, има дни в които ям по малко, в други повече. Държа се достатъчно възпитано, да не коментирам другите какво ядът. Мога да споделям каквото искам, длъжна лисъм да давам отчет защо ям толкова, или всеки мой пост да следват коментари за количеството  което съм изяла. Яло ми се е   яла съм толкова.

# 194
Темата има цел. Всеки влиза воден от различни мотиви. Ако не можеш да общуваш и да схванеш етиката в темата, проблемът си е твой. Дреме ми на мене за менютата ти, нито съм ти искала обяснение, нито ме интересуват. Изразих учудване и толкова.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 22:15 от Дух (:

Общи условия

Активация на акаунт