Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 8

• 49 569
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Дух, а замисляла ли си се върху варианта да увеличиш калориите? Доколкото си спомням си около 90кг. Изчислявайки с калкулатора на Руми Илиева, заложих произволно ръст 170см, възраст 35 години и физическа активност 5 дни в седмицата и ми се получи калориен прием за отслабване 1903ккал, което е много повече от това, което ти си поставила за цел. Възможно ли е от нисък калориен прием и стрес (недоспиване и грижи за бебчо) да си повлияла на метаболизма? Мисля, че тъй като ти имаш доста кг за сваляне, докато се освободиш поне от половината, няма толкова огромно значение съотношението на белтъци-мазнини-въглехидрати, а калорийният прием (като добавяш всичко, което си хапнала - дори и кафето в млякото например).
Това е моето лично мнение, което е по-различно от предложенията на другите момичета, но което като подход съм наблюдавала върху хора от моето обкръжение.
Пожелавам ти успех! Flowers Hibiscus

# 376
Деа, аз съм на 33 години и съм с ръст 160 см, физическата активност я задавам лека до средна към момента, тъй като е точно такава и през калкулатора на Стархил, в който въведоха височина, години, килограми, обиколка на талия, ханш и корем ми даде оптимум 1700 калории и дефицит с 20%  1362 калории.
Не допускам да имам нужда от повече калории, но допускам, че имам нужда от по редовно и нормално хранене, защото в момента не е такова, а някакъв хаос от колкото и каквото успея да докопам и когато успея да ям. На крак обикновено. Не помня от кога не съм закусвала и обядвала нормално и спокойно.

# 377
Мерси, Ани. Аз ползвам пасатор, защото си слагам и плод, така че не ми е проблем разбиването.
Bethefirst, писали са 100% протеин отпред, а в състава има още няколко от гадните добавки.
Дух, за обременяване трябва 100г въглехидрат седмица преди изследването.
Струва ми се, че нямаш силна ИР. Иначе щеше да се повлияе от вмнв. Възможно е метаболизмът да е объркан от многото диети. 
За мен зелената Зона е най-балнсираното, ако човек толерира млечни.
Аз не понасям за съжаление.
В тази връзка как го пиете това бадемово мляко? Има вкус на вода с 2 % бадеми. Така и не намерих заместил за фрапето лятото.

И да се отчета, че храната беше под контрол до вчера, когато ядох пица за вечеря и хляб за обяд .

# 378
В тази връзка как го пиете това бадемово мляко? Има вкус на вода с 2 % бадеми. Така и не намерих заместил за фрапето лятото.
Най-доброто фрапе, което съм си правила, беше с лешниково мляко. Аз нямам проблем с млечните, така че слагах и малко прясно мляко (около 50 мл), но мисля, че си струва да пробваш.

# 379
Аз си изтрих предния пост, защото ме хвана срам, че обсебвам темата, но да, Дъждец, точно това обясних на Ани и Дези, че преди натоварване с глюкоза се вдигат въглехидратите и за това съм си позволила първите за сеонза плодове вчера и хумус, който ми се яде от много време.

Според мен изобщо нямам ИР, но не пречи да я отхвърлим. Просто беше адски тъпо стечение на обстоятелствата, веперта преди да дам кръв, майка ми донесе някаква баница със спанак и коприва, от която аз, разбира се, диетичната, не близнах. В 5 сутринта ставам да храня малкия, виждам я на кухненската маса, викам си, ще изсъхне така, я да я прибера и почнах ама една хапка буквално да я опитам. И.... После имаше "леле колко си глупавааааа" ама да. Дадох кръв след три часа и 15 минути, ама съм почти сигурна, че е повлияла на захарта, такъв тежък въглехидрат. Така де, хванала съм се на хорото, ще пусна тестостерон, кортизол, инсулин и кръвна захар и ще видим. Аз нямам нищо против да нямам ИР. Но и да имам, тя е последица от килата, а не причина за тях. Освен това се "лекува" с много спорт и отслабване

# 380
  • Бургас/Пз
Дух, повече нищо не трий. Тук сме, за да споделяме, така че никой не го приема като обсебване. То и аз прекалявам, ама ме търпите 😂😂😂

Протеините на Scitec изобщо не са ок откъм съставки според мен. А и с доста хора в бранша съм говорила за качеството им и отзивите не са добри. Евтини са и затова са препоръчване, но не бих казала, че са ок. Аз лично избягвам марката като цяло.

# 381
Ами, Ани, бях написала че благодаря на всички ви, които приемат моята битка близко до себе си и отделят от времето си, за да ми дадат съвети.

Бях написала, че според трима ендокрилози нямам проблем с хормоните. Което всъщност означава, че няма физическа пречка към момента да свалям. Дори да имам ИР, да вероятно е да мога да си помогна малко с метформинов препарат, но отново няма да се случи магия. Т.е нещата са в моите ръце. Щом условията за нормална функция на хормоните са на лице, значи бъркам някъде аз. Консултирах се пак с инструктор, и той каза, че на тези килограми, най важното е калорийната рестрикция, не толкова съотношението на мазнини и въглехидрати.
Ендокринологът, с когото говорих по телефона смята, че тази безкрайна умора е следствие на елиминиране на въглехидратите и не ме съветва да го правя. Мой познат, лекар хематолог ме посъветва да погледна зоната, а днес една приятелка не спря да ми я хвали, колко добре се отразява на хормоните. Не съм сигурна, че зоната няма да е твърде голяма хапка за моята уста към този момент, но съм сигурна, че каквото можах прецаках и каквото можех да объркам го обърках, с недохранване, с глад, с рестрикции и т.н. за това реших, че към момента минавам на 1300 калории (20% дефицит) докато ми излязат останалите резултати и се срещна с ендокринолог. Ще се постарая съотношението да е зоново, но не си го обещавам. И стремежът ми е 95% от храните да са чисти и прости, без смесване на прекомерно много видове на едно хранене - ястия които лесно могат да се калкулират и проследяват като количество - месо, яйца, риба, морски дарове, зеленчуци, с малко млечни и малко ядки по изключение, по скоро като следобедна закуска - кафе с мляко например. В зоната прясното мляко има по един блок от всичко и се брои за едно хранене, така че примерно се води за закуска или следобедна закуска.

# 382
Дух, подкрепям всичко, което си написала сега. Мисля, че си на прав път. НВВМ според мен хич не е толкова здравословна.
Скрит текст:
като пускаш изследвания, гледай да ти вземат кръв около 8ч сутринта и последното хранене да е около 11 чáса преди изследването. Ако няма да правиш обременяване, може и да не ядеш по 100гр въглехидрати. Ако правиш, натърти сто пъти, че искаш трикратен инсулин, защото в лабораториите са мега зле и понякога не го пускат, което прави изследването безсмислено. Извинявам се, ако си ги чела тези неща, но наистина много хора  пият глюкоза напразно, защото в лабораторията не са си свършили работата.

Ще пробвам непременно лешниково мляко. Не съм пила досега.

Имам едни рецепти по Зоната. Бях записала баща ми на тяхно предизвикателство, но той така и нищо не спази. Ако ги намеря, ще ти ги пратя.

# 383
Аз ходя на лекар, който лекува с нетрадиционна медицина.Ори едни от изследванията ми каза,че
хормоните привидно са ми ок, но съотношенията между тях не.И ми изписа да пия добавки по схема.Та явно не е толкова просто да се намери разковничето на проблемите със здравето.

# 384
Дъждец, ще правя обременяване с глюкоза, за да се провери кръвна захар и инсулин на 0-60-120 минути. Няма проблем, зная ги тези неща, но благодаря, че все пак ги казваш.
Аз не зная дали ще имам сили да се впусна в зоната, по-скоро бих искала да се придържам към лесни и бързи неща, но ще се опитам поне. Може би не е толкова трудно, бързо запомням грамажите на блоковете, но чисто психологически, предпочитам да се фокусирам върху прости храни, които да ми е лесно да си набавям. Ще опитам със сигурност, но ако видя, че ме затормозява на този етап прекомерно много няма да се самоизмъчвам.
Със сигурност ще следя калории много стриктно.

ДХЗ да, и на мен ми казаха, че съотношението не е ок въпреки, че е в референтни стойности. Но според лекарите всичко е наред и никой няма да ми изпише лечение с такива стойности, за това ще опитам да балансирам нещата със спорт и правилно хранене.

# 385
Хормоните са в референта ,но са далеч от оптималните ,референта е един и същ за 30 и за 100 годишни.На долна граница не е добре изобщо ,това е малко като формулата за теглото височината минус 100 и ако не надвишаваш не се водиш затлъстял ама не е баш така....Майка ми беше 10 години в референта ,с наднормено тегло ,косопад и умора преди да светне в червено и да и изпишат хормон.
Днес свинско със спанак и за вечеря гювеч.

# 386
Така е, но ме е страх на своя глава да вземам хормони

Завършвам деня с 1373 калории, протеини 68, въглехидрати 87, мазнини 78.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 21:49 от Дух (:

# 387
Махнах хумуса по съвета на Ани, и днес кантарът ме зарадва с още минуси.
Добре вървя, чак се изненадах. Бавно, но стабилно надолу.
Вчера и днес 12км на гладно.
з- 0
о- пуешко с елда и зеленчуци
в- като обяда
ако имам нужда от междинно- бадеми

Днес плажувам и йогинствам на балкона. Надявам се да не вали.

# 388
  • Бургас/Пз
Супер си, Дух. В карай още малко протеин и въглехидрат. Спокойно може да ги докарваш до 100г на ден, а мазнините да са около 55-60.
100г протеин са 400кал
100г въглехидрати са още 400
60г мазнини са 540 калории
Тотал 1340 - мисля, че е в целите ти Simple Smile

Днес си направих за закуска 200г йогурт с 20г овесени ядки, 30 г черен шоколад и 15г протеин ягода. Много вкусна комбинация се получи.
На обяд за плажа си взех 2 праскови, 1 крънч и 1 кут.котидж.
За вечеря ще правя киноа, зелени чушки, моркови и телешко месо.

# 389
Да, Ани, напълно съм съгласна, че трябва да увелича протеина, но не се получава, не зная защо, като бях на НВ ми ставаше понякога по 120 грама на ден, а вчера на обяд имай кюфтета, на вечеря скариди и домашна шунка и пак нисък дойде.
До тук е 50 грама а закусвах пак домашна шунка и обядвах две кюфтета и две крилца пилешки. Ще трябва да си купя пак скир

Дези, много се радвам, че вървиш добре

Общи условия

Активация на акаунт