Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 8

• 49 937
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас/Пз
Преди време бях писала за Инозитола. Можеш до пуснеш с търсачката, излизат и много други мнения. В темата за ИР също https://m.bg-mamma.com/?topic=1316859.msg42676029#msg42676029
Приема се на гладно и далече от кафе, поне 2 часа. Има и доста други ползи.

# 661
Дух, аз също съм след раждане, при мен се получи подобно състояние,  идея си нямам какво, не се свалят тези кг. и си стоят.Преди бремеността не съм спазвала строги диети, ограничаване нормално.За година да кача килограм, два, които ги свалях за две седмици. Пуснах всички хормони, уж са ок, само естрогенът е на долна граница, лекарката каза, че това може също да е пречка за сяалянето им. Почнах да пия на своя глава вечерна иглика, защото според мен има нещо бъгнато в организма след бремеността, и затова режимът не дава резултат. И аз незнам вече.

# 662
Ани, пропуснала съм или съм забравила. Благодаря за напомнянето.

Ani8314 аз честно казано не искам да влизам дълбоко във филма с "има ми нещо", докато не опитам всичко възможно. При всички положения обаче, не искам да пренебрегвам и евентуален фактор вътре в тялото. Не знам, за сега изследванията са ок. Поне до толкова, че не изискват медикаменти, а аз на своя глава хормони не бих си назначила. Утре съм на гинеколог да видим и там нещата по обстойно, че последната мн ме претупа.

Отчет за днес
Тренировка на гладно със Синди.
Закуска две яйца с малко масло.
Някакви хапки на крак от пуешко месо печено и кюфте от сладък картоф, спанак и киноа.
Следобяд една райска ябълка
Вечеря - две варени яйца със салата и чаша вино.

# 663
  • here, there, everywhere
Ani_d, благодаря, че ми ги напомни:).  И аз си ги направих следобед и ще имам за доста време. Половинката предпочита щолен и сладки, аз ще си угаждам с мъфините.

Духче, търси причини. Млада си още, отслабването би трябвало да не ти е толкова трудно. И погледни снимките все едно си друг човек. Така най-добре ще видиш, че резултат има. Просто темпото е по-бавно, но има сериозно намаляване на мерки.

# 664
Дух, точно, прочети в нета за инозитола, може пък да ти е от полза, кой знае. При някои хора с ИР  помага за отслабване, наред с други неща, защото увеличава инсулиновата чувствителност. Действието му е научно доказано (мио инозитол или комбинация с д хиро инозитол) и се препоръчва дори от някои гинеколози при различни проблеми, например поликистоза, репродуктивни и тн. Но си е добавка, не е лекарство, макар някои изследвания да го съпоставят с действието на метформина като ефективност.

Много изчистено меню спазваш, браво. Това е начинът. Успех!

# 665
Благодаря, момичета, ще прочета

# 666
  • Бургас/Пз
Дух, сега се сещам, че едно от момичетата, с които тренирах преди беше с ИР и от нея съм чувала, че паузите между храненията трябва да са поне 3 часа. Тя примерно се хранеше през 3 часа и половина като го спазваше много стриктно и през това време си позволяваше да пие само вода. Това й помагаше и много за приема на добавките, в зависимост от това кои се пият на гладно и кои след хранене. Също така в книгата на Страхил Иванов, пише, че подхапванията между храненията, дори и на нещо съвсем малко като морков, или ябълка, или дори фреш вдига инсулина и пречи на метаболизма да работи. Според него най-важно е да се държи кръвната захар стабилна и да не се допуска тя да скача много или пък обратното да пада рязко. Влез в блога му, има много добра информация точно за инсулина.
Сигурна съм, че ще се справиш ❤️

# 667
Ани, благодаря. Аз съм изчела доста неща. Според други пък, визирам Strong by science за инслуина няма голямо значение дали се храниш често и малко или рядко и много. В първият случай инсулинът се вдига по-често, но поради по-малкото количество храна спада по-бързо, докато при рядко хранене пикът е по-дълъг, защото респективно и калориите са повече. Иначе аз смятам, че като цяло постоянното дъвчене на нещо не е полезно и споделям възгледите на твоята позната. Стомахът и храносмилателната система имат нужда от почивка.
Благодаря за окуражителните думи

# 668
... паузите между храненията трябва да са поне 3 часа. Тя примерно се хранеше през 3 часа и половина като го спазваше много стриктно и през това време си позволяваше да пие само вода.

Това при мен работи с пълна сила, когато го спазвам, разбира се. Навремето, след първото раждане, Ипократис ме научи на това. И обяснението му беше много нагледно- "Представи си камина, в която хвърляш дърва. Ако хвърлиш много наведнъж, или прекалено често- тя ще се задръсти и угасне. Ако забравиш да хвърляш- също. Затова е хубаво да се хвърлят редовно на определени интервали от време". При него храненията бяха разпределени през 3 часа и половина до четири. Бях станала като часовник. Усетех ли глад, знаех точно колко часа е. Simple Smile
Благодаря, че ме подсети и за Страхил, сега ще го прегледам отново, много хубави неща пише той.

# 669
  • Бургас/Пз
Много се радвам, че покрай Дух се завъртя този разговор. Аз напоследък много съм започнала да го нарушавам това правило и почти постоянно дъвча нещо. И като се замисля, май това е причината постоянно да съм гладна. Още от утре ще се опитам да го махна това постоянно дъвчене, че вече сама се изнервям на себе си

# 670
Здравейте, момичета, и аз пиех масло от вечерна Иглика 3 месеца. Ефект върху кг нямаше.
Според мен стреса, недоспиването и емоционалното състояние също ни влияе върху качване/ сваляне на килограми.
Освен това може да сте в плато.
Или трябва за някакво време да покачите калориите, или да ги намалите драстично.
Прочете малко за платото.

И отново казвам, след като родих сина си започнах и аз постоянно нещо да дъвча, от липсата на ангажименти ли, някакво емоционално хранене ли, де да знам и аз.
Сега, 2 години след раждането, нещата си влизат в норма.
Аз даже кърмих 1,3 година, и това допълнително допринесе за хормонален дисбаланс.

Опитайте с 90 дневна.
Това е вид промяна за организма. Или кето.
Идеята е според мен да излъжете организма, или за няколко дни чай и плодове, и после постепенно захранване.

# 671
Исках само да кажа на Ани и на останалите, които споменаха инозитола. Връщам се от преглед, според него класическа хипофункция, метаболитен синдром и инсулинова резистентност в следствие на бременността. Праща ме при не безизвестния Начев и настоява да започна хормон за щитовидната жлеза.

# 672
Исках само да кажа на Ани и на останалите, които споменаха инозитола. Връщам се от преглед, според него класическа хипофункция, метаболитен синдром и инсулинова резистентност в следствие на бременността. Праща ме при не безизвестния Начев и настоява да започна хормон за щитовидната жлеза.
Дух това гинеколог ли?

# 673
Да. Ще видим какво ще каже този доцент, аз съм чувала за него отдавна, но много разнопосочно мнения има. Честно казано се учудих много на това, което ми каза.

# 674
  • Бургас/Пз
Да. Ще видим какво ще каже този доцент, аз съм чувала за него отдавна, но много разнопосочно мнения има. Честно казано се учудих много на това, което ми каза.
Защо си учудена?? Изследванията как са??

Общи условия

Активация на акаунт