Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 8

• 49 928
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • here, there, everywhere
Духче, и аз исках да ти пиша, че може да си хипо, но реших да си прехапя езика, не съм доктор. Много често ИР, хипофункция и понякога висок холестерол са типична комбинация. Провери си и черен дроб и жлъчка. Понякога при проблеми с черния дроб се  получава ИР. Но връзката хипо и ИР са класика.

# 676
Дух, поне са открили причина. За мен това са добри новини колкото и цинично да звучи, защото може да се работи над премахването или овладяването им. А по време на бременност не са ли ти правили глюкозотолерантен тест, т.е. за гест. диабет?

# 677
Ани, учудена съм, защото от лятото обиколих трима ендокрилози и тримата казаха, че щом хормоните на щитовидната жлеза са в референтни стойности всичко е ок. Аз знам, че не е ок, защото нали...50 кг съм свалила, горе долу съм наясно как се случват нещата. 12 - 13 години ги задържах, което говори за някаква култура на хранене и самодисциплина. И така реших, че не мога да чакам някой да ми помогне и си се боря сама както мога. Бях оставила нещата със щитовидната, защото колко лекаря да обиколя и колко пари да дам, за да ми кажат че е добре. Но имам нетърпими болки по време на овулация понякога и записах час при един доста добър гинеколог. Според него има възможност за полип, което е следствие от хипофункция, която според него имам. Според него тсх е високо и т4 е ниско. Праща ме при един доста известен лекар, са който има доста разнопосочни мнения. За това се изненадах, защото за първи път медицинско лице потвърди съмненията ми относно щитовидната жлеза.

Нюк, благодаря.
Сноу, не, аз опитах лекарката си за гестационнен диабет, тя каза че водите са изключително чисти и при гд има много показатели, които при мен били супер. Аз дори желязо не пиех, като падна малко си го вдигнах с храна.
Не звучи цинично и аз бих се радвала да се установи проблемът, защото наистина е много трудно да дълбаеш камъни с ръце и да се надяваш да направиш красива скулптура. Но да видим този ендокриног дали ще ми обърне внимание. При първата отидох с огромна надежда, тя ми каза да не ям хляб и сладко...викам жена, аз не ги ям тези неща, тя ми се изсмя... И вече вскякаив надежди малко ми се изпариха.

# 678
Мисля, че Начев няма да ти изпише хормон освен ако не планираш бременност.

# 679
  • Бургас/Пз
Разбирам те, Дух. За съжаление трудно се намират читави лекари

# 680
Мисля, че Начев няма да ти изпише хормон освен ако не планираш бременност.
Планирам Simple Smile може би не на момента, но като цяло в близките години искам още едно детенце.
Подготвена съм психически и за най-лошият вариант, да ме прати да си ходя с думите, че всичко ми е наред. Три пъти го преживях в последните няколко месеца, няма да ме бутне емоционално или психически. Ще продължа да търся начин

# 681
Как сте момичета, аз съм в цикъл и този месец съм задържала яко вода, опитах малко да тренирам, но чак ми тежат краката......явно ще е само с храна идните 4, 5 дни. Меню за днес , закуска пропусната, ( само кафе с мляко), обяд риба тон, следобед диетични крекери, или мляко с плод, вечеря нещо с яйца. Напитки зелен чай, добавки ел карнитин.
Не съм се качвала на кантара от около две седмици, ориентир са ми дрехите.
Като цяло до празниците ще се храня с риба, пиле, яйца, морски дарове, бобови, ядки. Не мисля, да се освинвам и по празниците, защото после ще се чудя как да свалям и др.допълнителни кг.
Аз съм на еутирокс и когато го започнах, преди около година, мн.добре се чувствах, един път не съм се подула.Сега след бремеността съм и на висока доза, но задържам яко вода и не ми е ок.

# 682
Нещо не мога да се събера от вчера насам и това рефлектира върху храненето ми. И прекалено често посягам към нещо вкусничко от чинията на детето.
Закуска - два слайса шунка и един домашен мъфин (кексче).
Обяд - пилешки крилца, карфиол на еарфраера, малко картофено пюре.
Вечеря - салата и скариди.
Ама и някакви други дребни и не много яки неща съм смотала.
Тренировка - да, пъмп ден 6.
Взех днес иногилнол, обаче 35 лв през 10 дни да давам ще ми дойде в повече.

# 683
Ти какъв инозитол взе ? От луксозният ?😜
https://gymbeam.bg/inozitol-gymbeam.html?gclid=Cj0KCQiAqbyNBhC2A … SElcaAvSIEALw_wcB
Аз пия от този на май протеин един пакет ми стига за 5-6 месеца за двама човека
https://www.myprotein.com/sports-nutrition/100-inositol-powder/10530319.html

# 684
  • Бургас/Пз
Дух, какъв взе?? По принцип инозитола на май протеин е доста изгоден и често има големи намаления. В момента е 30лв за 500г, което е количество за много повече от 10 дни

Нфб, ти по 2г ли пиеш..

# 685
Ами на мен АГ вчера ми изписа с рецепта иногинол. Това взех което ми е изписал
https://apteka.framar.bg/30056650/%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%B8 … 82%D0%BA%D0%B8-20

# 686
Дух, браво! Аэ имам един иноэитол, мисля, че името му е Оваэитол, който е комби от мио и д хиро иноэитол и эатова е 35 евро, стига эа 22-45 дена, эависи от доэата. Обаче е уж по-ефективен от евтините мио иноэитоли. Когато мио иноэитол не действа (при някои хора с ИР), се препоръчва да се пие комбинация с д хиро, эатова добре си направила, че си вэела нещо по-така, ако и твоят е комбиниран.

Аэ дори нямам ИР, но го пиех превантивно и эащото ми се отраэява добре на цикъла и пмс, както и на кожата, а и има други поэитиви эа тялото. В смисъл с това искам да те успокоя, че не си се прецакала. Grinning

п.с. сега виждам, че АГ ти го е предписал даже. Ами още по-добре, супер. Ще следя с интерес как ти се отраэява.

# 687
Дух и инофолика май е по евтин вариант на този ,който са ти изписали .Само няма вит Д вътре ,но той може да се вземе отделно .
Така или иначе го изпий това и после може да си вземеш по бюджетен вариант.

# 688
Бич, инофолика беше 5-7 лв по евтин, то ако си купя витамин д същата работа. Аз всъщност имам един вигантол, който купувах за детето преди време и така и не му дадох, че като му пуснах изследвнията на витамин Д беше над горната граница

Да се оплача, нощес диетата замина по дяволите и ядох малко хляб с малко козе кашкавал. Еми като ставах да храня в 23.30 и после в 4 станахме и бяхме будни до 6 ми падна пердето и бях гладна. Днеска ще гледам да съм с чисто хранене.

# 689
Вкъщи съм взела инозитол на Jarrow от айхърб. Беше голяма кутия и още не сме го изпили. Иногинол препоръчаха за дъщеря ми и все още се чудя дали да го вземам.
Дух, сподели по-нататък виждаш ли разлика.

Най-накрая успях да направя читави безглутенови палачинки, които не се разпадат. Сложих около 1сл смляно ленено семе на 2 яйца, малко кисело мляко, бадемово брашно и около 1сл с връх тапиока или друго нишесте.

Общи условия

Активация на акаунт