Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 8

• 49 586
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас/Пз
Нещо мерните единици не са ти ок или просто ядеш много малки количества. Добави яйца и извара.
В 100г шунка, 100г телешка кайма, 3 яйца и 100г извара има около 80г протеин. Просто недоумявам какви количества ядеш, че не можеш да ги направиш.
100г кайма е точно 1 кюфте. Значи ако изядеш 2 и добавиш още 50г шунка, ето ги 100г протеин на ден

# 391
Ани, вчера си премерих две кюфтета от Лидъл и бяха точно 90 грама общо двете. Днес не съм ги мерила, понеже бяхме на гости, но като големина бяха дори по-малко от Лидълските.
Шунката е от домашно правена, т.е. месо, 60 грама месо свинско съм въвела в май фитнес пал, което е 13.5 грама протеин

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 15:50 от Дух (:

# 392
  • Бургас/Пз
Ани, вчера си премерих две кюфтета от Лидъл и бяха точно 90 грама общо двете. Днес не съм ги мерила, понеже бяхме на гости, но като големина бяха дори по-малко от Лидълските.
Шунката е от домашно правена, т.е. месо, 60 грама месо свинско съм въвела в май фитнес пал, което е 13.5 грама протеин
Разбирам. Както предположих количествата са прекалено малко. Това са някакви мини кюфтета. Нормално кюфте тежи 100г, като се изпечен става 80. Месото е добре да се мери в сурово състояние. Може би, защото аз с под 150г месо не сядам на масата и затова някакви там 50-60г ги имам само за замезване, но не и за редовно хранене. Понеже в хладилника винаги имам пуешка шунка на слайсове в опаковки от 100г и ги изяжда ей така между другото преди дори да съм седнала на масата, та заради това по-малки количества са ми странни. То 100г е малко, пък 50-60 не знам Simple Smile

# 393
Ани каква пуешка шунка взимаш?

# 394
Да, сигурно е така и аз не се наяждам с месо под 100 грама, но (да не звучи като оправдание) каквото имаше сготвено - това ядох. В случая имаше две кюфтета, 50 грама картоф печен (е той беше повече, но се самоограничих до 50) и супа с коприва и спанак.
Пуешката шунка на Лидъл е хубава, те и пилешка имат, харесвам ги, но тъй като до скоро си позволявах вино и колбаси съм решила да сведа и алкохола и колбасите до минимум. Купувам свинско месо от врат и майка ми го прави на шунка. Поне знам, че няма захар в него и други неприятни съставки.
Днес пак така, набързо излязохме, върнахме се, исках да тренирам, детето трябваше да спи - шунка и бадеми ми беше оптималният вариант, за да ям нещо, да имам време да тренирам и да не се превъзбуди бебето че му минава времето за сън. При други обстоятелства с удоволствие бих си направила и варено яйце или буркани яйца + шунката, но понякога всички правим каквото ни е възможно и се опитваме да го превърнем в най-доброто, което може

# 395
  • Бургас/Пз
Ани каква пуешка шунка взимаш?
Няма конкретна марка. Просто гледам да пише мин 96-98% чисто месо. Имам наблизо магазин за месо и колбаси и в повечето случаи купувам от него на някакъв местен производител. Също така често купувам и от Лидл на тяхната марка. От свинската харесва Пражката шунка в Била, тъй като е доста изчистена. Често купувам парче св.каре, което пека цяло с подправки и завито в хартия за печене. После в хладилника и режа на слайсове. Става страхотно и поне знам, че е истинско месо.
https://know-how-to-cook.com/2017/11/pecheno-paprikovano-svinsko-file.html

# 396
Ей, Ани, много яка идея, благодаря!

И днес не успях да смъкна мазнините, но то в кюфтета си има доволно.
1373 калории, протеини 93, въглехидрати 48, мазнини 76
Вечеря - консерва сардини 90 грама, 100 грама октопод, 50 грама скариди, чаша червено вино.

# 397
  • Бургас/Пз
Понеже съм напълно наясно, че има моменти , когато се яде "каквото има" затова с годините се научих винаги да имам от моята храна под ръка. Пазарувам 1 или 2 пъти седмично , винаги по списък и рядко ми се случват издънки.
Ето тази шунка от Лидл купувам понякога

Тази също я харесвам, даже днес си купих точно от нея https://www.lidl.bg/p/s-lidl-plus-si-vinagi-na-plyus-kuponi-i-of … pikok-pure/p57437

# 398
За днес станах към 3 часа чак та
2 малки тортилки с бъркани яйца, спанак, шунка с порция броколи ок 6 глави броколи бяха,парчв бисквитена торта с ябълки, и заквасена сметана мн лек десерт
Преди малко хапнах порция пилешко с зеленчуци и сметана и 2 топки яглдов сладолед

# 399
За днес 1350 калории, протеин 84 грама, вх 75 грама,.мазнини 67.

Хич не ми се мисли утре със 75 грама глюкоза за 5 минути колко точно калории ще приема ..

Тренировка 45 минути крака

# 400
Споко Дух ,ще ги компенсираш ,поне ще знаеш със сигурност дали имаш проблем и какви точно са измеренията му! Stay strong!
Днес цял ден няколко резана пъпеш с прошуто ,бяло вино и за вечеря голям сач! 💪

# 401
  • Бургас/Пз
Два дни не съм тренирала, но и не съм прекалявала с храната. Доволна съм от себе си и лежането на плажа 🤣🤣🤣 Ама пък имам 5км по пясъка, та прасците могат да минат за тренирани Simple Smile

# 402
Ами туй то, още нямам диагноза от лекар, но доколкото успявам сама да се ориентирам в референтните стойности инсулинът ми е висок. Другата седмица имам час при ендокринолог. Сега основната цел е 1300 калории и около 50-60 грама вх на ден пък ще видим след седмица и малко какво ще каже лекарката

# 403
Продължавам да се свивам, и то на странни места.
Наложи се цялостна смяна на сутиенния гардероб, защото ми се сви подгръдната обиколка. Досега и на 49-50кг ми беше идеално 75С, но вече е абсурд. За 70В съм, а преди ми стискаха, пробвала съм.
Нищо де, обичам ново бельо, но пак ще вляза в разходи.
Днес съм 53кг, да видим кога ще стигна 51. (А след него ще чакам 49). Свалям като луда, доживях!
156см съм, ако някой е забравил. Satisfied

# 404
Ахахахха Дезииии къде си, да дойда да се отъркам в тебе Heart

Общи условия

Активация на акаунт