Серуми за лице, коса и тяло

• 87 129
  • 633
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз нищо не мога да сложа след Majestic drop защото ми попива по цяла нощ. Ако го сложа на сухо лице попива една идея по-бързо.

Има ли тема за тонер/тоник за лице?

# 106
Записвам се в прекрасната ви тема, която изчетох с кафето. При грижата за кожата наблягам на активни съставки вечер и такива, които да са съвместими със слънце, защита и грим през деня. Кожата ми е суха, на 35+ съм, от време на време ми излиза по някоя пъпка, имам разширени пори от прекомерно излагане на слънце в миналото, които боря с микронийдлинг. Дневните ми любимци са тези, които са много подходящи за начални бръчки, загуба на еластичност и обем. Не са вълшебници, но определено помагат, като с помощта им (плюс останалата грижа и spf) успешно разреждам посещенията при дерматолог за филър и ботокс до веднъж годишно:
Sephora серум с Бакучиол
Bioeffect EGF Serum
Purito Vit C Serum
Нощем също дават прекрасен резултат, като Бакучиолът е чудесен за всеки ден,EGF- 2-3 пъти седмично, Purito- 2-3 пъти седмично. Редувам ги според нуждите на кожата си.
Нощем ползвам киселини, като съм ги намалила до 2 пъти седмично, защото времето вече не позволява, гореспоменатите серуми плюс кремове, нощни маски, масла и пачове.

# 107
evencee  А дали не е възможно да си нарушила кожната бариера? Друго за което се сещам,сгъстители,разтворители,алкохоли в самите серуми,може би те са проблемът

# 108
Не, Ванеса, не е нарушена кожната бариера, така съм си от тийн годините, когато за пръв път помирисах козметика за лице. Но сега на прага на 40-те става още по-взискателна. Възможно е да е от по-агресивните съставки в серумите. Ако има миризма пък е сигурно, че очите ми ще реагират, затова купувам "обезмирисени" кремове, спирали и т.н., обикновено хипоалергични или медицински. В момента два на VZK на Лили ползвам с жълта иглика и невен и ми понасят чудесно. С кремовете пак ми се получават нещата, докато със серумите удрям на камък и ще пробвам с мостри вече докато открия подходящ. Иначе имало е случаи да реагира на натурална козметика, но не и на "Q10 марката на Кауфланд" например.

# 109
Момичета, предложете някой скин бустер или богат серум, от който сте доволни. Имам само гневна бръчка и малко по-дълбоки назобиални. Нямам акне, петна или някакви подобни проблеми. По-скоро ми трябва някакъв богат комплекс, който да ползвам 2-3 пъти седмично.

# 110
Stensfild и аз това търся,но още не съм го намерила.Серумът с EGF на Биоефект е много обещаващ,но 140 евро на всеки два месеца ми идват в повече,по добре да си направя плазмена терапия Grinning
Четох някъде съветите на един от най-добрите корейски дерматолози.Той казва "Третирайте бръчките по цялото лице и шия със серумите си за очи".В корейската тема бях споделила,че ще пробвам околоочния серум на Меди пийл върху назолабиалните бръчки.Вече доста време практикувам тази лудост и честно казано не съм разочарована.Да,няма да изчезнат напълно,но са добре тонизирани.Сега съм в търсене на хубав,стягащ околоочен серум,пък ще видим.

# 111
Серуми с EGF има на доста марки. Не знам как е при другите, но този на Bioeffect определено не стига само за 2 месеца- серумът работи най-добре нанесен в минимално количество (2 мааалки капки на цяло лице), нанесени вечер, без нищо отгоре. Не го препоръчвам и за ежедневна употреба, по-скоро за 2-3 пъти седмично или за ударен курс от месец.
Според мен, няма значение какво е предназначението на серума, а състава е водещ. Което пък за гневна бръчка и назолабиални с ръка на сърце няма значение по своему- тези бръчки са мимически и ако са по-дълбоки, активните вещества биха уплътнили кожата до известна степен, но това няма да повлияе назолабиалните за съжаление. Аз също имам, правя масажи, мажа серуми и имам що годе прилична рутина за кожа, обаче над 35, с постоянни мимики, подобрението без ботокс и филъри е крайно минимално.

# 112
Имам две гневни бръчки и само с космически серум не съм ги третирала все още, но пак са си там, на 39 съм и ако не се приложи медицинска интервенция нищо няма да се промени, да серумите и другите продукти оказват влияние но по скоро като замаскиращо действие. Този серум ми е тежката артилерия, ползвам вече втора опаковка около три пъти в седмицата, че не е никак бюджетен, да кожата е много хубаво след него фините линии се позаглаждат но чудеса няма:
https://abstore.bg/shop/nujdi-koja/koja-problemi/fini-linii-bruc … ic-youth-booster/

# 113
Nia,може и да си права,аз четох препоръките на производителя,там се споменава,че стига за два месеца.
Да има на доста марки,но малко са тези,които предлагат наистина добра доза EGF.Ако знаеш някой добър,сподели моля те...

На мен проблемът ми са единствено марионетните бръчки,назолабиалните не са ми фрапиращи.На 45 обаче, няма серум който ще ги изпъне Confused трябва да понапълня бузките Grinning

# 114
Да и аз бях попадала на статии, че околоочните се отразяват добре и съм в търсене, но до момента нищо не ме е грабнало. Ще се радвам да споделиш ако попаднеш на някоя находка. Този серум с EGF наистина малко множко ми идва, но ще се оглеждам за други добри.
Stensfild и аз това търся,но още не съм го намерила.Серумът с EGF на Биоефект е много обещаващ,но 140 евро на всеки два месеца ми идват в повече,по добре да си направя плазмена терапия Grinning
Четох някъде съветите на един от най-добрите корейски дерматолози.Той казва "Третирайте бръчките по цялото лице и шия със серумите си за очи".В корейската тема бях споделила,че ще пробвам околоочния серум на Меди пийл върху назолабиалните бръчки.Вече доста време практикувам тази лудост и честно казано не съм разочарована.Да,няма да изчезнат напълно,но са добре тонизирани.Сега съм в търсене на хубав,стягащ околоочен серум,пък ще видим.

# 115
  • София
Момичета, да ви питам за препоръка на добро масло/кристали/серум за коса, за по-лесно разресване и против заплитане на косата, понеже моята е руса, суха и много жестоко се оплита и буквално стова на кълбо понякога. Сега ползвам Kerastase Elexir Ultime, но вече привършва,иначе за мен е много сходен на Мароканското олио като констистенция и действие и двете уж са много добри, но уви аз не забелязнам кой знае какъв положителен ефект при мен. (Иначе марките много ги харесвам, особено kerastase, просто този техен продукт лично за мен не е най-добрия) Даже след като си сложа имам чувството, че нищо не съм сложила  на косата, той моментално попива и нито бляък, нито нищо.. И пак страшно заплитане. Някой да препоръча нещо конкретно от което е доволен?

# 116
Серумът за връхчета на Oway и Коприната на Чи, също имам и едно много хубаво олио с арган на Kay pro.

# 117
  • София
Лоло, пробвай някой крем за коса, а не олио.

# 118
  • София
Серумът за връхчета на Oway и Коприната на Чи, също имам и едно много хубаво олио с арган на Kay pro.

Добре, ще пробвам аргановото, а на Chi коприната като ефект ми е същото като мароканското и  kerastase. :/

# 119
ако си склонна да пробваш нещо доста по-бюджетно:
Скрит текст:
20 мл е нещо като ампулка, 150 мл е бутилката от снимката
цената е около 10-12 лв.

Общи условия

Активация на акаунт