Серуми за лице, коса и тяло

• 91 770
  • 641
  •   1
Отговори
# 390
След серума за лице задължително ли се слага крем?
Не знаех в коя тема да питам точно - това че имам доста продукти за лице и понякога се чудя дали не слагам много козметика и как да ги разпределя за през деня и нощта. Може ли пример какво и кога нанасяте?

# 391
Аз съм открила за моята кожа ( нормална към комбинирана), че наслагването на много продукти води до пъпчици, дори понякога затворени комедони. Затова избягвам и в сутрешната и във вечерната рутина да слагам и серум, и крем. Иначе последователността е тази-серум след това крем, но при мен работи методът със слагането на серуми не всеки ден. Използвам по-лекички и серуми, и кремове, защото ако не попиват напълно и ако са ароматизирани прекалено, кожата ми изобщо не е доволна. Ползвам сутрин серумът с витам. Ц+Е (glow serum по-старата версия), на Sephora collection, попива бързо и не омазнява, взех си и хидратиращия на Byoma в синя опаковка е, хубав е, но няма да го купя отново заради ужасната опаковка, пипетката едвам взима продукт и всеки път като го нанасям ме дразни. Иначе наскоро открих един крем на  Lancome-Hydra zen gel cream, понякога го слагам и под слънцезащита и не ми прави пъпчици. Ако някой е ползвал серумите на Ole Henriksen или Drunk Elephant, моля да сподели мнение, тъй като си търся хубав такъв с витамин Ц за зимния сезон. Blush

# 392
В това топло време карам предимно на ампули и серуми вечер. (Мазна, склонна към акне кожа. След като свърших любимата ми ампула на A’pieu Madecassoide реших да изхабя минитата които имам.
Серума на ЕЛ Advanced night repair го харесвам, заглажда ми кожата, но за мен не е някакъв уау ефект за цената му. Ноо когато го има на аванта към други продукти на марката се възползвам от минита 😂

Имам и шишенце 7мл на Lancome genifique serum. Изобщо не се впечатлих от него, дори имам чувстовто че ми излязоха едни малки пъпчици от него.

# 393
След серума за лице задължително ли се слага крем?
Не знаех в коя тема да питам точно - това че имам доста продукти за лице и понякога се чудя дали не слагам много козметика и как да ги разпределя за през деня и нощта. Може ли пример какво и кога нанасяте?

Серум се слага преди крема. Правилото е серум без крем не може, но крем без серум - може.
Серума има подхранващи съставки, но не защитава кожата, докато крема служи като завършващ продукт и защитава кожата. Това ако ги ползвате сутрин.
Ако е вечер, може да използвате само серум, без крем. Тъй като лягате да спите, няма от какво да защитавате кожата

А относно кое кога да слагате, напишете какво ползвате и мога да ви насоча кое кога да нанасяте на лицето

# 394
... a вместо стандартен крем може да се ползва и по-лека консистенция - т.е. гел крем или емулсия, етц. Какво ползва съседката не е важно, важно е вашата грижа за кожата и рутина да съответстват на нуждите и проблемите на вашата кожа.

# 395
Всичко за лице или почти от всичко имам по едно. 😀

# 396
Всичко за лице или почти от всичко имам по едно. 😀
Кяква у тавя "всичко зя лице"? Някои имат нещо за почистване, серум и крем и това е тяхното всичко. Други имат много повече.
Напишете точно какво имате като продукт (не като марка) и ще ви насоча

# 397
  • Благоевград
Здравейте!
Моля за съдействие и съвети, че съм тотално изгубена в морето от информация.
Трябва ми нощна грижа за лице и шия против бръчки и не знам към какво да се насоча.
На 35 години съм, с мазна кожа, алергична към слънцето и склонност към образуване на комедони.
Имам си пачи крак и на двете очи, а поради задържане на вода и подпухналост, в зоната под очите имам и дълбоки бръчици.
За околоочна грижа сутрин ползвам Clinique All about eyes, а вечер Nuxe Merveillance Lift Околоочен крем против бръчки с лифтинг ефект 15 мл. Не виждам никакъв ефект и сега пробвам тестери на други продукти, зя да видя кое как ще действа.
Сутрин ползвам Avene Fluid 50 фактор от ранна пролет до късна есен, а вечер нямам никаква грижа освен почистване с Clean it Zero.
Наскоро си взех Avene Cleanance с киселини и го нанасям в зоната на носа и малко в страни 1-2 пъти седмично. Друго не ползвам.
Иска ми се да започна с по-сериозна грижа за кожата на лицето, шията и деколтето против бръчки.
Подариха ми серум на Революшън с вит С, но не знам дали е подходящо за мен и дали може да се ползва вечер.
Ще съм благодарна на всякакви съвети и насоки, за да започна отнякъде.

# 398
Здравейте! Ако някой има сериозен успех с препарат , който помага за доста сини кръгове под очите или маска ,то моля дайте съвет!

# 399
Бадемово масло,  спрях да ползвам коректор след месец мазане с бадемово масло. Не съм имала сериозни кръгове, но все пак имах и ползвах коректор много години. Повлиява и фини линии.

# 400
  • Стара Загора
Marigold, на коя марка ползваш бадемово масло?

# 401
Здравейте! Ако някой има сериозен успех с препарат , който помага за доста сини кръгове под очите или маска ,то моля дайте съвет!
Инги, не пишеш от какъв вид са тези доста сини кръгове под очите, защото ако се дължат на тънка, полупрозрачна кожа под която прозират вените ще е чудо да намериш работещо средство. Та исках да кажа, че има значение...

# 402
Аз използвам бадемото масло на Икаров, харесва ми.

# 403
Купувам си едно бадемова масло, което става и за салата, и са коса, и за под очи от магазин за здравословни храни. Countrylife е марката.  Не знам дали го има в България.

# 404
Инги, не пишеш от какъв вид са тези доста сини кръгове под очите, защото ако се дължат на тънка, полупрозрачна кожа под която прозират вените ще е чудо да намериш работещо средство. Та исках да кажа, че има значение...

През последната година много се засилиха, то и годините ми напреднаха, та се чудя как да им повлияя. Имала съм ги винаги, което означава, че там кожата е по-тънка , може би и с годините изтънява повече. Благодаря за съветите, ще се възползвам!

Общи условия

Активация на акаунт