Генетични и имунологични проблеми - тема 18

• 72 145
  • 772
  •   1
Отговори
# 105
Много ти благодаря, много полезна информация! Колко време след положителен тест обикновено се прави вливката, или по-скоро колко време след трансфера обикновено се препоръчва? Не питах в клиниката за подробности, само пише след положителен тест вливане. То дано да ми се наложи де, ще ги питам и тях, но ми се искаше да знам обикновено каква е практиката. 17-18 дена след трансфера дали е ок. То нероден Петко, ама понеже сега в Турция следват дълги религиозни празници и ще е трудно и по границата, и по аптеките,и по болниците, и исках да съм подготвена с план за тук.Не
съм оптимист, че ще ми потрябва, но да си знам. Значи да разбирам, че дори да си го бях взела този Clinoleic, тук щяха най-вероятно да ми откажат вливането, въпреки рецептата, освен ако не склони някой инкогнито.

# 106
  • София
Доц. Русев назначава вливки преди овулация, после след +тест, после пак в 8-9гс. При доц. Конова май се правят междинни изследвания, за да се прецени. Обади се още отсега за час, че се чака и при двамата, а е и сезонът на отпуските.

Успех!

# 107
  • до най-прекрасния мъж
Интралипид вливах в деня на трансфера, после 21 дни по-късно. Вече имах + тест и установен плоден сак в деня на вливката. Така ме инструктираха в клиниката. Иначе, аз още след + теста се обадих да питам, защото и на мен така ми бяха казали. При трансфер и после при + тест. 8-9 г.с. правих контрола и се оказа, че НК клетките ми са вече в норма. Така че, не се наложи трета вливка.

# 108
Благодаря много !
Ако ми потрябва ще е скоро, и едва ли ще успея да се вредя при тях, с тази навалица... Но щом след 21 дена след трансфера може вливката , тогава ще мога и до Турция да отскоча, и без това биха ми трябвали лекарства. Пък междувременно ще опитам все пак за напред да успея да се вредя за по нататък, да имам предписание за интралипида, може така или иначе по нататък да ми потрябва пак. Пия и едни хапчета други за подтискане на имунитета, които се дават при трансплантация на органи, против отхвърляне. Преди на трансфер само кортикостероиди съм пила, сега това ми звучи като тежката артилерия. Тези без изследвания ги дават, такъв си им е протокола, до 12 седмица, и 4 вливки.
В Украйна какво дават за подтискане на имунната обичайно?

# 109
Момичета, не помня дали съм питала, но т.к засегнахте темата за интралипида и вливането му,  според вас удачно ли е да се направи такова едва, когато се визуализира плоден сак и при НК клетки>15%, а не преди това както чета, че се прави и много от вас имат такава препоръка..
Много се притеснявам да не е късно, въпреки че моята първа загуба е в края на 36 г.с страх ме е и искам да направя всичко.
Консултирах се отново с доц. Конова, която назначи и друга терапия, но отново ми отговори, че в условия на пандемия и при липса на бременност НЕ правят вливки и не е препоръчително...
Да но както казах не искам и не мога да преживявам повече загуби.. 😪
Освен тромбофилията, която имам ми откриха още и
Хомозиготен Генотип за HLA-G Ins/Ins Хетерозиготен Генотип за IL1A -889 С/T Хетерозиготен генотип IL1B +3954 C/T
ако има някакво значение за вливките... Получавам само противоречиви мнения и... знаете как е

# 110
Момичета, за колко време са ви излизали резултатите от имунология в клиника Малинов?
Взеха ми кръв преди 10 работни дни?

# 111
Момичета, за колко време са ви излизали резултатите от имунология в клиника Малинов?
Взеха ми кръв преди 10 работни дни?

При мен точно на 10-тия ден излезнаха със становище от доц. Русев.

# 112
На моята рецепта пише преди трансфер, след положителен тест и след като се види сърчице, това със сигурност . Още нещо пише, но трябва да поискам да ми го преведат със точност , с преводач аз си го преведох на всеки 2 седмици до 16 седмица вливане на 4 мл. Без изследвания изобщо.
 4-5 дена преди трансфер е  първата вливка.

# 113
  • до най-прекрасния мъж
BellAaAa,
НК клетките не би трябвало да имат отношение към загуба в толкова късна седмица. Имуноложката, която посещавам, ми каза, че са активни до към 14 г.с., докато вече плацентата е окончателно оформена. После не могат да атакуват бебето. Имай предвид, че НК клетките се активират от всякакви възпаления в организма, така че ако са толкова опасни, ще имаме вливки до раждането.
На много места се правят вливки. Предполагам съображенията на лекаря е, че тези вливки бутат имунитета и ако няма бременност, няма смисъл да ги правят. На мен ми обясниха, че трябва да направя една преди трансфера, за да не атакува имунната система ембриона. Той е с наполовина чуждо за организма ДНК и реакция е възможна. Но и аз много се пазя и не излизам никъде, освен на прегледите, така че занижения имунитет не ме е плашил.

# 114
Здравейте, дами, пиша тук за съвет. След много години ходене по мъките и неуспешни опити в България, съм бременна за втори път след ин витро в чужбина. Със завишени НК клетки и още куп други имунологични проблеми съм.

Правихме вливане на интралипиди седмица преди трансфера и в деня на трансфера, но сега трябва да се правят отново през 4 седмици до края на първия триместър. И ето тук ударих на камък - не знам къде ще се съгласят да ми направят вливане. Звъних в репродуктивната клиника към Аджибадем Токуда, защото видях в ценоразписа, че вливат интралипиди. Обаче отказаха, правили само на техни пациенти, на мен отказаха! 🙁 Няма да коментирам отказа им и разочарованието си, явно най-важно е да си приберат парички за ин витро процедура, а че някоя жена може да си изгуби бебето... Не е важно. Явно организмът ми се опитва да отхвърли бременността, имам болки и кървене. Затова ми е важно да намеря някъде, където да направим вливането.

Накратко въпросът ми е, знаете ли къде евентуално мислите, че биха ме приели за интралипиди, без да съм тяхна пациентка?

# 115
  • София
Момичета, не помня дали съм питала, но т.к засегнахте темата за интралипида и вливането му,  според вас удачно ли е да се направи такова едва, когато се визуализира плоден сак и при НК клетки>15%, а не преди това както чета, че се прави и много от вас имат такава препоръка..
Много се притеснявам да не е късно, въпреки че моята първа загуба е в края на 36 г.с страх ме е и искам да направя всичко.
Консултирах се отново с доц. Конова, която назначи и друга терапия, но отново ми отговори, че в условия на пандемия и при липса на бременност НЕ правят вливки и не е препоръчително...
Да но както казах не искам и не мога да преживявам повече загуби.. 😪
Освен тромбофилията, която имам ми откриха още и
Хомозиготен Генотип за HLA-G Ins/Ins Хетерозиготен Генотип за IL1A -889 С/T Хетерозиготен генотип IL1B +3954 C/T
ако има някакво значение за вливките... Получавам само противоречиви мнения и... знаете как е
Имах подобен на твоя казус,късна загуба (21 г.с) и ми назначиха имунология.Тогава (2016 г) Сигридов обясни,че след аборта тялото ми е враждебно настроено и за да се захване хубаво и с добър кръвоток съответно бебето от началото е добре матката да не е "враждебна" и да си направя вливките.
Правих вливка на + тест ,имах изписана и в 9 г.с. една Интралипид

# 116
*Bubble*

Подобна препоръка имам и от АГто, което посещавам след случилото се - направо ми каза, че е добре да се направи вливка при налична бременност,  тогава не разбрах защо ми го каза, та нали резултатът от НК клетките е важен и след него се преценява нуждата от Интралипид, но обяснението на Сигридов ми звучи логично.

# 117
Вливане на интралипид са ми правили в спешното на Аджибадем преди 1-2 години,не вярвам нещо да се е променило,но може да звъннете и да питате. Тогава и аз се чудих къде да отида. Може и в спешното на някоя друга болница да питате

# 118
Здравейте, дами, пиша тук за съвет. След много години ходене по мъките и неуспешни опити в България, съм бременна за втори път след ин витро в чужбина. Със завишени НК клетки и още куп други имунологични проблеми съм.

Правихме вливане на интралипиди седмица преди трансфера и в деня на трансфера, но сега трябва да се правят отново през 4 седмици до края на първия триместър. И ето тук ударих на камък - не знам къде ще се съгласят да ми направят вливане. Звъних в репродуктивната клиника към Аджибадем Токуда, защото видях в ценоразписа, че вливат интралипиди. Обаче отказаха, правили само на техни пациенти, на мен отказаха! 🙁 Няма да коментирам отказа им и разочарованието си, явно най-важно е да си приберат парички за ин витро процедура, а че някоя жена може да си изгуби бебето... Не е важно. Явно организмът ми се опитва да отхвърли бременността, имам болки и кървене. Затова ми е важно да намеря някъде, където да направим вливането.

Накратко въпросът ми е, знаете ли къде евентуално мислите, че биха ме приели за интралипиди, без да съм тяхна пациентка?

Здравейте, в Клиника Малинов правят вливане на Интралипид, предполагам, че още за утре ще успеете да си запишете час. Успех!

# 119
Здравейте ,излезнаха ми резултатите за тромбофилия и съм меко казано притеснена
Confused
Получих и предписание какво трябва да приемам и т.н
Според вас как ви се струват?

Общи условия

Активация на акаунт