Генетични и имунологични проблеми - тема 18

• 72 134
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Вземи си нещо за четене и удобни дрехи за лежане и ходене до WC, че вливката е около 3ч.

Успех!

# 91
Здравейте, имам нужда от съвет за изследване на ембриотоксини. Само в Малинов ли се прави и може ли да ми го направят без консултация с Русев? Била съм при него преди 3 месеца и тогава ми назначи само НК клетки, които излязоха високи и вливах интралипид. В момента няма часове за него, а ми се иска да ги изследвам. Имам 3 неуспешни бременности за срок от 8 месеца. Последната бременност приключи преди 10 дни. Има ли специални изисквания за провеждане на това изследване и мога ли утре да отида да ми го пуснат? Има ли нужда от специално разчитане или просто ще има резултат - има/няма ембриотоксини? Не ми се чака първо да минавам консултация с Русев. Искам отговори и ми писна сама да трябва да си назначавам изследвания...
Има ли връзка между НК клетките и ембриотоксините?

# 92
Честно казано, не знам дали само в Малинов правят това изследване. Аз бях при Русев, той ми назначи изследването плюс още един куп други неща. Резултатът за ембриотоксини е дали имаш завишени или не. Моят резултат е положителен, както и имам завишени НК клетки, затова той прецени, че ще е необходимо да вливане на имуноглобулин. Според мен, след като ти излезне резултата трябва лекар да ти назначи лечение. При мен проблема е, че не съм забременявала никога, Русев смята, че като се регулират ембриотоксините ще забременея. Надявам се силно, че ще е така ❤

Здравейте, имам нужда от съвет за изследване на ембриотоксини. Само в Малинов ли се прави и може ли да ми го направят без консултация с Русев? Била съм при него преди 3 месеца и тогава ми назначи само НК клетки, които излязоха високи и вливах интралипид. В момента няма часове за него, а ми се иска да ги изследвам. Имам 3 неуспешни бременности за срок от 8 месеца. Последната бременност приключи преди 10 дни. Има ли специални изисквания за провеждане на това изследване и мога ли утре да отида да ми го пуснат? Има ли нужда от специално разчитане или просто ще има резултат - има/няма ембриотоксини? Не ми се чака първо да минавам консултация с Русев. Искам отговори и ми писна сама да трябва да си назначавам изследвания...
Има ли връзка между НК клетките и ембриотоксините?

# 93
Благодаря за споделения опит! Стискам палци скоро да видиш своето чудо!
Ако имам ембриотоксини, ще умра от яд, че не ми е назначил това изследване, заедно с НК клетките. Това е едно от малкото неща, които останаха неизследвани при мен. Надявам се все пак да не е това причината за последната загубена бременност.

# 94
  • София
Само в Малинов правят изследване на ембриотоксини, Русев има патент за него, доколкото знам. Звънни в Малинов и питай дали всеки ден може да се вземе кръв за него, после ако излезе положителен резултат отиди на консултация.

При мен също първоначално не ми ги назначи, защото имам естествена бременност. Назначава ги обикновено на жени, които никога не са забременявали.
Ето информация.

Аз бих препоръчала да си пуснеш изследвания от менструална кръв в Геника, както и фемофлор. Те ще покажат дали има някакъв проблем/инфекция в матката (който да предизвиква ембриотоксините). Също направи цветна снимка, да не би да има някакви сраствания, които механично да пречат на бременността.

Генетични изследвания на ембрионите/абортивен материал правили ли сте? В коя седмица са загубите?

# 95
1 извънматочна, 1 кухо яйце и сега мисед в 9г.с. До тогава всичко вървеше нормално. След кухото яйце отидохме на всякакви консултации и пуснахме доста изследвания. Единствено останаха ембриотоксините, тест за съвместимост, цветна снимка и фертилити тест. При мен се установиха НК клетките, за които направих 3 вливания на интралипид и тромбофилия, за която бях на терапия от положителния тест. При партньора ми се установиха промени от спермограмата - тератозооспермия.
Та за момента се стигна до заключението, че именно тератозооспермията е виновна и вероятно ембрионът е бил с генетичен дефект. Не успях да го изследвам, защото направих медикаментозен аборт и не успях да го хвана. Стартираме процедура по събиране на документи за ин витро (ИКСИ). Но преди това искам да изключа всичко друго. Не искам да се стигне до нова загуба, особено след ин витро процедура. Всяка загуба е пагубна за психиката ми.
Благодаря ви за съветите!

# 96
  • София
Съжалявам. Кухото яйце си е жива случайност, няма причина, за ранните миседи причините могат да са всякакви. Хубаво е, че сте открили проблем, още по-хубаво е че при мъжете нещата са поправими, защото спермогенезата е 3м. Виж темата за мъжки фактор. Морфологията как е? Потърсете варианти за IMSI.

Фертилити теста и Фемофлор си остават като препоръка. Потърси и темата за добавките, оправи нивата на витамините.

Успех и горе главата!

# 97
Благодаря! Всичко това с витамините и прочие го правя. Изчетох темата за мъжкия фактор, опитваме се и там да подобрим нещата. Морфологията е 2%, като всички останали показатели са много добри. Но не ми се рискува отново да се пробваме за естествено забременяване, с което очевидно нямаме проблем. Ще се доверя на репродуктивната клиника, която сме избрали за метода, който ще се използва(края на месеца имам записан час). Но искам да се презастраховам с всички други евентуални причини.
Всички казват случайност - не намериха причина за извънматочната, кухото яйце било случайно, за мисед също имало хиляди причини. Но все пак 3 неуспеха за 8 месеца не може да са просто случайност.
Благодаря ви още веднъж за подкрепата и съветите! Този форум е безценен!

# 98
Как се борят ембриотоксини, какво предписват?

# 99
Как се борят ембриотоксини, какво предписват?

Вливане на имуноглобулин.

# 100
На мен ми назначи цял списък в който фигурират и ембриотоксини ( имам запушина тръба и спомена, че може от нея да има ). Звънях в клиниката и ми казаха, че имунологични изследвания се вземат от понеделник до четвъртък.  За по- сигурно отидох в понеделник.

# 101
Да, от понеделник до четвъртък. Но другата седмица доц. Русев го нямало и от регистратура не са наясно дали лабораторията ще работи.

# 102
  • София
Някой да е чувал,че преждевременното раждане може и да е с генетична предразположеност?
Четох от един немски източник ,че гените EBF1, EEFSEC и AGTR2 били отговорни за това,на български не открих информация.

# 103
Някой има ли представа кой е вариантът в България на Clinoleic, ?
В Турция ми е изписан, за вливане преди трансфер, след евентуално положителен тест и после пак. За подтискане на имунитета е, имунолологични изследвания не са правени, просто част от протокола за трансфер е. Гледам, че зехтин и соя е.

Редактирам се. Видях, че интралипид е със същата активна съставка. По рецепта ми казаха 4 ml, и останалото се изхвърля за Clinoleic. По колко ви изписват интралипид на вас? Дали ще ми признаят турската рецепта, и направят вливане с интралипид ако се налага...

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 16:14 от Анонимен

# 104
  • София
Интралипид съм виждала назначен от 5 до 20мл. в зависимост от случая.

Вливките по принцип се правят в болница с документи за хоспитализиране и консултация с анестезиолог. На мен са ми отказвали вливка на препарат, подобен на интралипид, който не е разрешен в България. Затова действах с назначението на интралипид, което имах от доц. Русев.

Бих ти препоръчала или да потърсиш да ти направят вливка на частно/без документ, или да отидеш при доц. Русев или доц. Конова, за да ти назначат интралипид.

Общи условия

Активация на акаунт