Искам да кажа ... (182) през май 2021

• 56 384
  • 1 125
  •   1
Отговори
# 945
  • Germany
Ели, честит да е младежа! Много здраве, успехи и усмивки!
При нас пак е мрачно и хладно. Направо изгнихме тази година. От другата седмица май ще се оправя и чакам слънцето с нетърпение. Не купуваме подаръци за децата за 1ви юни. Евентуално организираме сбирка с приятелчета, но тази година по скоро няма да стане.

# 946
ЕлиТ, честито да ти е порасналото момче.
За 1-ви юни ще ходя в училището му. Имат спортен празник и игри, та ще съм помагач.
Днес и утре ще си лежи в къщи- вирусна инфекция на горните дихателни пътища. Да похваля клиниката - дават от тях инхалаторни машини. Ползваш и им я връщаш. Лекарката каза , до събота ще сме забравили какво му е. А дано, че в неделя ще летим

Подаръци спрях да подарявам. Подарявам емоции.

# 947
Ели, жив и здрав да е синковеца!

# 948
Тит, къде ги намираш тези клиники и лекари? Чак нереално ми звучи, а не е като да не съм се нагледала на частни и държавни болници и кабинети.
Досра дълъг период бях орязала всички боклуци и джунджурии за детето. Само лего, книги и практични подаръци. На миналия 1-ви юни обаче му позволих да си изхарчи парите в Джъмбо. Точно 100 лв за всевъзможни глупости, но беше адски щастлив.

# 949
Тази клиника ми я препоръча една приятелка, а днес и училищната сестра. Между другото работи 24/7 и се прехвърляме при тях от другия месец. Само трябва да реша, кои абонаментен план да избера. Днес си платих като поп за частен прием, но ме приеха веднага.

Иначе спешна помощ от 112.

# 950
Още по-странно ми става. От 112 даже отказаха да ми пратят линейка за вуйчо,  та виках частна такава. А за една инжекция, която трябваше да му се сложи, личната отказа да го направи, защото не я е изписала тя, лекарят, който я изписа беше в болничен и обиколихме точно 4 болници, за да му я сложат. В четвъртата лекарят като се съглади да я сложи, аз се разплаках от облекчение,  та той се изплаши какво става. За преживяванията ни със спешната помощ и родителите ми и дума не искам да отварям, че ще стане много черно. Пожелавам ти все така да ви върви.

# 951
Както навсякъде и в България здравеопазването е за онези, които могат да си го позволят.
Или имаш пари и получаваш достъп до качествени прегледи, грижи и всичко останало, или разчиташ на някакъв безумен късмет да ти се обърне внимание и да попаднеш на качествен специалист.

# 952
Еее, не е точно така.
Нали ви разказах за оная нощ с навехнатия крак. Толкова мили бяха всички, рентген й направиха и ортопед имаше дежурен.
Една стотинка не съм дала, а по лк даже не се водим в Плевен.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 14:25 от rummi_pl

# 953
Аз си пожелавам да не ми се налага да им се обаждам.
Прекарала съм доста години от съзнателния си живот по болници и знам колко им е тежко и как ги гонят за отговорности ( и аз и ММ се научихме да слагаме инжекции, че в САЩ не слагат нещо предписано от Германия, а в Канада сама си махах конците от операция , а личния ми лекар се кефеше колко била прецизна операцията ми, правена пак в Германия)

# 954
  • Mediterraneo
Слава богу, че поне първи юни спряхме да отбелязваме. Това купуване, купуване, купуване по всякакви поводи тотално ме е изморило. Даже не знаят, че е празник на детето( голямата е забравила, малката няма спомен изобщо, че някога са го празнували). Тук не се отбелязва.

# 955
  • Бургас
Ели, честит да е младежа! Здрав и успешен да бъде!

# 956
  • Canada
Ели, честит да е младежът, здрав и успешен!

Але, радвам се за Лио!

Митето е мн слънчево дете! Боби, има една книга за децата индиго, кристалните деца, децата паднали ангели и т.н., може би ще ти е полезно да я прочетеш - Мег Блекбърн Лоузи Децата на новото време.

Тит, коя е клиниката?

Отвратителна седмица беше, добре че приключи вече.

И едно море от тези дни от щерката

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 18:40 от Foncé

# 957
Еее, не е точно така.
Нали ви разказах за оная нощ с навехнатия крак. Толкова мили бяха всички, рентген й направиха и ортопед имаше дежурен.
Една стотинка не съм дала, а по лк даже не се водим в Плевен.

Съгласна съм с Руми. Нашата ЛЛ също имат оборотни инхалатори и ми е давала преди да си купя моя. И изобщо за нея ода за благодарност мога да напиша. И други позитивни примери имам. Имам и отрицателни. Както за всяко нещо - до човек е. И е факт, че и системата допълнително ги смазва, но който е човек е човек.

НарАботих се и се чудя дали да поскубя малко трева или да не. Хем е наложително, хем аха да завали. Ама то и снощи аха да завали, а не капна...  И розите трябва да си напръскам, а не съм по същата причина.

# 958
  • Canada
Мери, скоро те мислех, какво стана с търсенето на работа при теб?

Тук бурята снощи беше епична. Лошото е, че Шоколадко го е страх и прави паник атаки 😏

# 959
При нас сега започва бурята.

Общи условия

Активация на акаунт